Βουδαπέστη
5 ημέρες

Αεροπορικό Ταξίδι στη Βουδαπέστη, Απόκριες 2023

ΠΕΣΤΗ – ΒΟΥΔΑ – ΛΟΦΟΣ ΓΚΕΛΕΡΤ – RIVER RIDE BUS – ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ – DANUBE NIGHT CRUISE – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ – ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ – ΒΊΣΕΓΚΡΑΝΤ – ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ

ελάτε μαζί μας στη Βουδαπέστη γιατί προσφέρουμε..

 • απευθείας πτήσεις με RYANAIR
 • επιλογή διαμονής από οικονομικές λύσεις έως τα 2 πολυτελή ξενοδοχεία της αλυσίδας Marriott στο κέντρο της πόλης, με ειδικές τιμές γκρουπ
 • ανανεωμένο πρόγραμμα το οποίο περιέχει τις σημαντικότερες επισκέψεις αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο
 • επίσκεψη με εξασφαλισμένο ραντεβού στο μοναδικό Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας
 • αποκλειστικά..River Ride Bus Danube Cruise
 • συνοδό μόνιμο κάτοικο Βουδαπέστης, ο καλύτερος τοπικός σας φίλος

Στην πρώτη σας επίσκεψη στη ρομαντική πόλη του Δούναβη, στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα ανακαλύψετε τα ίχνη που άφησαν στην πόλη οι Μαγυάροι βασιλείς, οι Οθωμανοί κατακτητές, οι Αψβούργοι αυτοκράτορες αλλά και το κομμουνιστικό καθεστώς. Θα περπατήσετε τις 8 γέφυρες που ενώνουν τις άλλοτε χωρισμένες από τον Δούναβη Βούδα και Πέστη και θα “αποβάλλετε” κάθε τι περιττό χαλαρώνοντας σε ένα από τα εκατοντάδες spa που έκαναν γνωστή την πόλη. Στη Βουδαπέστη επίσης θα βιώσετε την γοητευτική αντιπαράθεση του παλιού με το καινούριο.

Στο πρόγραμμα των 5 ημερών έχουμε φροντίσει να δείτε τα καλύτερα σημεία εντός και εκτός πόλης και παράλληλα να έχετε ελεύθερο χρόνο για επισκέψεις που ενδιαφέρουν εσάς. Ο τοπικός μας συνοδός είναι μόνιμος κάτοικος Βουδαπέστης και θα σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία.

Η Βουδαπέστη αποτελεί αγαπημένη μας “συνήθεια”, καθώς κάθε χρόνο μας εμπιστεύεται μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών για το ταξίδι στην Ουγγρική πρωτεύουσα.

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 14.45 και απευθείας πτήση για Μπρατισλάβα. Άφιξη και αναχώρηση για την φημισμένη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Φτάνοντας θα πάρουμε μια πρώτη γεύση για την πόλη με χρήσιμες πληροφορίες από τον τοπικό μας συνοδό.

Στη συνέχεια τακτοποιήστε τα πράγματά σας στο δωμάτιο αλλά μην χάσετε ούτε λεπτό! Είστε ήδη στο κέντρο της πόλης που έχει τόσα να προσφέρει.

2η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΠΕΣΤΗ – ΒΟΥΔΑ – ΛΟΦΟΣ ΓΚΕΛΕΡΤ

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το Ζωολογικό κήπο, τα λουτρά Σετσενι, μόνιμο τσίρκο της πόλης, τη λεωφόρο Αντράσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την Οπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την ακαδημία τον επιστημών και θα αφήσουμε το πνευματικό κέντρο της μεγαλοαστικής τάξης της Πέστης, περνώντας στην βασιλική Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων. Στο κέντρο του λόφου με το Βασιλικό ανάκτορο των Αψβούργων, πόλη-κάστρο από τον 17ο αιώνα, βρίσκεται η πλατεία της Αγίας Τριάδας. Εκεί δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, γνωστός ως ναός του Ματθία, που ιδρύθηκε το 1250. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα ζεστό κρασί ή έναν καφέ με υπέροχη θέα στην Πέστη. Ακολουθεί επίσκεψη στον περίφημο λόφο Γκέλερτ, με το φρούριο του αυστριακού στρατού – σήμερα πολεμικό μουσείο. Η βόλτα μας θα καταλήξει στην κεντρική αγορά της οδού Βάτσι Ούτσα.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – RIVER RIDE BUS – ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ – DANUBE NIGHT CRUISE

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την σημερινή μας ξενάγηση λίγο διαφορετικά, με το River Ride Bus, ένα αμφίβιο λεωφορείο με το οποίο θα γνωρίσουμε μέρος της πόλης και χωρίς να σηκωθούμε από την θέση μας θα δούμε τα αξιοθέατα μέσα από τον Δούναβη. Στο τέλος αυτής της “ασυνήθιστης” βόλτας θα επισκεφτούμε το Κοινοβούλιο. Είναι ένα επιβλητικό κτίριο στις όχθες του Δούναβη. Αξίζει να το θαυμάσει κανείς τόσο την ημέρα, για να δει την μεγαλοπρέπειά του και την υπέροχη αρχιτεκτονική, όσο και το βράδυ, για τον υπέροχο φωτισμό του. Ιδιαίτερα μαγευτικός είναι ο αντικατοπτρισμός του στο ποτάμι. Οι καλύτερες φωτογραφίες βγαίνουν από την Βούδα, όμως είναι ωραίο να πάει κανείς και από την μπροστινή πλευρά και να το θαυμάσει από κοντά. Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε και την σκεπαστή αγορά, γεμάτη με παραδοσιακά προϊόντα. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Το βράδυ σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη.

4η ημέρα: ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ – ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ – ΒΊΣΕΓΚΡΑΝΤ – ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν αλλά εμείς έχουμε λίγο χρόνο ακόμα. Μια τελευταία βόλτα στην πόλη για να δείτε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Ο συνοδός της εκδρομής είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει και να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία. Προς το μεσημέρι αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Παίρνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο, έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη και μετά πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα.

 • αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις
 • Αποσκευές : 1 μικρή χειραποσκευή (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο
 • διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε από τα προτεινόμενα
 • πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • κόστος για περιήγηση με το River Bus
 • μεταφορές – περιηγήσεις   σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • συνοδός εκδρομής
 • ταξιδιωτική ασφάλιση

εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεως και προαιρετικές δραστηριότητες

2023_ath