Αεροπορικό ταξίδι στο Μιλάνο, τις λίμνες της Βόρειας Ιταλίας & το Λουγκάνο

Μιλάνο – Λίμνες της Βόρειας Ιταλίας – Λουγκάνο

Πάσχα ’25 | 4 ημέρες

ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΕΛΒΕΤΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία ενός ταξιδιού που συνδυάζει την ιταλική φινέτσα με τη φυσική ομορφιά των πιο διάσημων λιμνών της Ευρώπης. Σε αυτή την τετραήμερη απόδραση, με αφετηρία το κοσμοπολίτικο Μιλάνο, θα εξερευνήσουμε τη Λίμνη Ματζόρε με τις γραφικές της πόλεις, τη ρομαντική Λίμνη Κόμο, το κομψό Λουγκάνο της Ελβετίας και την απαράμιλλη θέα που προσφέρουν αυτές οι μαγευτικές τοποθεσίες.
Με απευθείας πτήσεις και ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε μοναδικούς προορισμούς, γεμάτους πολιτισμό, ιστορία και φυσική γαλήνη. Μια εμπειρία που υπόσχεται να σας γεμίσει με εικόνες και συναισθήματα που θα κρατήσετε για πάντα.

Γνωρίστε αυτά τα μέρη μαζί μας γιατί σας προσφέρουμε:

  • Πτήσεις με Ryanair απευθειας προς και από Μιλάνο (Bergamo)
  • Ιδανικά ωράρια πτήσεων με αναχώρηση πρωί και επιστροφή βράδυ για 4 γεμάτες μέρες
  • Διαμονή στο πολυτελές, κεντρικότατο ξενοδοχείο  UNAHOTELS Scandinavia Milano 4*
  • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων, με βάση το Μιλάνο και καθημερινές αποδράσεις στις καλύτερες περιοχές της Β. Ιταλίας
  • Επιπλέον και μόνο σε αυτό το πρόγραμμα : λίμνη Κόμο & Ματζορε, Λουγκάνο
  • Δυνατότητα επίσκεψης στα φημισμένα νησια της οικογενείας Μπορομεο
  • ΔΩΡΟ ημερήσια εκδρομή στην πανέμορφη κοσμοπολίτικη Στρέζα
  • Καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες εκτός προγράμματος
  • Ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΜΙΛΑΝΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” την Τετάρτη 23 Απριλίου στις 08:20 το πρωί και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Μπέργκαμο. Μετά την άφιξή μας, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και κατευθυνόμαστε στο Μιλάνο για να ξεκινήσουμε αμέσως την περιήγησή μας στην πόλη. Το Μιλάνο, πόλη της τέχνης και της μόδας, αποτελεί μια μητρόπολη που δεν σταματά να εντυπωσιάζει με τα μαγευτικά, κρυμμένα μυστικά της και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική της. Η νέα πόλη ξεδιπλώνεται κάθετα, με ουρανοξύστες που θυμίζουν κρεμαστούς κήπους, σχεδιασμένους σύμφωνα με φιλικά προς το περιβάλλον πρότυπα. Ως πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη, το Μιλάνο διαθέτει μια πλούσια ιστορία. Η περιήγησή μας ξεκινά από το Κάστρο των Σφόρτσα και συνεχίζεται στο ιστορικό κέντρο με τον επιβλητικό Ντουόμο, τη φημισμένη Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε II και τη διάσημη Λυρική Σκηνή της Σκάλας του Μιλάνου. Η βιομηχανική καρδιά της Ιταλίας υπόσχεται να μαγέψει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στον πολυσύχναστο δρόμο του Κόρσο Βιτόριο Εμανουέλε, θα βρείτε εκατοντάδες καταστήματα και πολυκαταστήματα για τις αγορές σας. Για να απολαύσετε την πανοραμική θέα του καθεδρικού του Ντουόμο, σας προτείνουμε το Roof Garden του πολυτελούς πολυκαταστήματος Rinascente, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στα εστιατόρια και τα μπαρ του. Μετά την περιήγηση, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε την πόλη με τον δικό σας ρυθμό. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια.

2η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ – ΣΤΡΕΖΑ – ΜΙΛΑΝΟ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε για μια υπέροχη ημέρα γεμάτη φυσική ομορφιά και χαλάρωση. Κατευθυνόμαστε προς τη μαγευτική Λίμνη Ματζόρε και τα πανέμορφα νησιά της. Η λίμνη Ματζόρε είναι γνωστή για τα καθαρά νερά της, όπου εκβάλλει ο ποταμός Βερτσάσκα που κατεβαίνει από τις Άλπεις, προσφέροντας μοναδική ευκαιρία για κολύμπι. Η περιοχή φημίζεται επίσης για την κουζίνα της, με χαρακτηριστικές γεύσεις όπως η γκοργκοντζόλα και το γλυκό ψωμί με ξηρούς καρπούς, γνωστό ως Κρεσεντσίν. Η επόμενη στάση μας είναι η κοσμοπολίτικη Στρέζα, ένα κομψό και φημισμένο θέρετρο στις όχθες της Λίμνης Ματζόρε. Θα έχουμε χρόνο για μια περιήγηση, βόλτες και χαλαρό καφέ απολαμβάνοντας το ειδυλλιακό τοπίο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο για μια προαιρετική βόλτα-κρουαζιέρα στα κοντινά νησιά της οικογένειας Μπορομέο. Στο αρχιπέλαγος των Μπορομέο, μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί των Ψαράδων, με τα τουριστικά μαγαζάκια, μπαρ και εστιατόρια, καθώς και το Ίσολα Μπέλλα, όπου δεσπόζει το μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέο. Το παλάτι, χτισμένο τον 17ο αιώνα, περιβάλλεται από καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους, προσφέροντας εξαιρετική θέα. Αργά το απόγευμα, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και επιστρέφουμε στο Μιλάνο και το ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΚΟΜΟ – ΕΛΒΕΤΙΑ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ (Προαιρετική εκδρομή)

Σήμερα έχετε τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας στο Μιλάνο όπως εσείς επιθυμείτε. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε σε μια υπέροχη ημερήσια προαιρετική εκδρομή στο Κόμο και το μαγευτικό Λουγκάνο, στην Ελβετία. Η εκδρομή μας ξεκινά με το Κόμο, που βρίσκεται στα ιταλο-ελβετικά σύνορα, στο νοτιοδυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης. Περιτριγυρισμένο από καταπράσινους λόφους, το Κόμο γοητεύει με το φυσικό του τοπίο και την ακρολίμνια περιοχή του. Κατά την περιήγησή μας, θα δούμε το μουσείο Βόλτα σε ελληνορωμαϊκό ρυθμό, το μνημείο Life Electric, τη Βίλα Όλμο και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στην Piazza del Duomo, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Κόμο (Ντουόμο), ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που συνδυάζει ρυθμούς ρωμανικούς και γοτθικούς. Δίπλα του βρίσκεται το Broletto (Παλιό Δημαρχείο), ένας χώρος που φιλοξενούσε δημόσιες συνελεύσεις. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στην Piazza San Fedele με τη ρωμαϊκή βασιλική του 12ου αιώνα και θα χαθούμε στα γραφικά δρομάκια του κέντρου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ ή χαλαρή βόλτα ανάμεσα σε καλαίσθητα καφέ και μαγαζιά. Αναχωρούμε για το Λουγκάνο, που βρίσκεται σε έναν γραφικό κόλπο στη βόρεια πλευρά της ομώνυμης λίμνης. Περιτριγυρισμένο από βουνά, το Λουγκάνο προσφέρει μοναδική θέα που κόβει την ανάσα. Η μεγαλύτερη πόλη του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο είναι ένα πολυσύχναστο οικονομικό κέντρο, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιάζει με τα πάρκα, τις βίλες και τα μνημεία της. Το ιστορικό της κέντρο, τα κτίρια σε ιταλικό στυλ, τα μουσεία και η λίμνη συνδυάζουν τη μεσογειακή γοητεία με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Απολαύστε τη χαλαρή ατμόσφαιρα του Λουγκάνο, εξερευνώντας το παραλίμνιο ιστορικό κέντρο ή απλά απολαμβάνοντας την αίσθηση του dolce far niente. Αργά το απόγευμα, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τις τελευταίες μας βόλτες και να πραγματοποιήσουμε τις τελευταίες μας αγορές στο Μιλάνο. Εξερευνήστε τα κομψά καταστήματα, τα καφέ και τα ιστορικά σημεία της πόλης, απολαμβάνοντας τη μοναδική της ατμόσφαιρα. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας. Έχοντας πλέον γεμίσει εμπειρίες, εικόνες και νέους φίλους, δίνουμε ραντεβού για το επόμενο υπέροχο ταξίδι!

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει!
Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

2024_ath