Η γοητεία ενός ταξιδιού στην Ινδία συνδέεται με την ανακάλυψη του ανθρώπινου στοιχείου. Οι Ινδοί φημίζονται για την ηρεμία και την γλυκύτητά τους. Εκείνο που, με την πρώτη ματιά, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, είναι η απουσία της ψυχρότητας και της εχθρικής ανωνυμίας που χαρακτηρίζει τα πλήθη της Δύσης. Αυτή η απέραντη υποήπειρος, η γεμάτη μυστήριο και σαγήνη, που αποτέλεσε χωνευτήρι λαών και θρησκειών, προκαλεί τα πιο έντονα και ακραία συναισθήματα στον επισκέπτη. Την Ινδία μπορεί κανείς να την λατρέψει ή να την μισήσει για πάντα… Το Travellook δίνει την δυνατότητα σε ταξιδιώτες να μπορουν να πραγματοποιήσουν το συγκεκριμένο ταξίδι καθημερινά και όποτε το επιθυμούν, χωρίς να περιορίζονται από συγκεκριμένες ημερομηνίες αναχώρησης.

Ημέρα 1: Αθήνα – Δελχί

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, με άφιξη την επομένη ημέρα.

Ημέρα 2: Δελχί

Άφιξη στο Δελχί, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση μέχρι το μεσημέρι. Η πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα των Ινδιών συνδυάζει την παλιά και τη σύγχρονη ζωή με ένα τρόπο μοναδικό. Το Παλιό και το Νέο Δελχί συνδέουν αρμονικά το χθες με το σήμερα και παρουσιάζουν την πορεία ενός λαού από την εποχή των μαχαραγιάδων και την αποικιοκρατία των Άγγλων μέχρι τώρα. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει από την ξενάγηση στο Παλιό Δελχί, όπου θα δούμε το Ραζγκάτ, το μέρος όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι, θα συνεχίσουμε με το κόκκινο φρούριο, που έχει μήκος 2 χλμ. και ύψος 18 μέτρα και χτίστηκε μεταξύ 1638 και 1648 και κάθε χρόνο την ημέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σημαία από τον πρωθυπουργό, και θα καταλήξουμε στο μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, το Τζαμά Μασίντ. Τελειώνοντας από το παλιό Δελχί συνεχίζουμε για το Νέο που, μεταξύ άλλων, θα δούμε τη λεωφόρο Ραζ πάθ στα σύνορα Παλιού και Νέου Δελχί με τα κυβερνητικά κτίρια, την πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου), το Κοινοβούλιο, τον τάφο του Χουμαγιούν και τον επιβλητικότατο μιναρέ Κουτούμπ Μινάρ, που αποτελεί το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Δελχί – Τζαιπούρ (265 χλμ, 6 ώρες)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για τη «Ροζ Πόλη», όπως αποκαλείται η Τζαϊπούρ, με άφιξη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά θα περπατήσουμε στους γραφικούς δρόμους της αποκομίζοντας μία πρώτη ιδέα της απαράμιλλης ομορφιάς της.

Ημέρα 4: Τζαϊπούρ

Μετά το πρωινό η ξενάγηση μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το φρούριο Άμπερ, με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του, που θα μας εντυπωσιάσει. Ένα φρούριο που κατασκευάστηκε από τον Μαχαραγιά Μανσίνγκ τον 17ο αιώνα και τα τείχη του βρίσκονται σε όλο το μήκος των λόφων, στων οποίων θα μπορέσουμε να ανέβουμε στην κορυφή πάνω σε ελέφαντες (ή εναλλακτικά σε τζιπ). Στην κορυφή θα περιηγηθούμε στους διαδρόμους και στα πολλά δωμάτια του με τις εκπληκτικές παραδοσιακές τοιχογραφίες και τις πολύτιμες πέτρες και βέβαια στο πιο εντυπωσιακό δωμάτιο με τους καθρέπτες. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο Χαβά Μαχάλ -γνωστό ως παλάτι των ανέμων- του οποίου η εξαιρετική πρόσοψη αποτελεί στολίδι της πόλης. Θα συνεχίσουμε νωρίς το απόγευμα με το Παλάτι του Μαχαραγιά, μια πανδαισία από μικρά παλάτια κήπους, διαδρόμους, μουσείο με πανοπλίες, χαλιά, τοπικές ενδυμασίες κλπ, και θα τελειώσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση με το αστεροσκοπείο Τζαντάρ, το πιο σημαντικό από τα πέντε που υπάρχουν. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5: Τζαιπούρ – Φατεχπούρ Σικρί – Άγκρα (235 χλμ, 6 ώρες περίπου)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για τη θρυλική Άγκρα, με ενδιάμεση επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την κόκκινη πόλη, με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Φτάνουμε στην Άγκρα και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6: Άγκρα – Δελχί (203 χλμ – 4 ώρες)

Μετά το πρωινό, ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Κόκκινο Φρούριο, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Μετάβαση στο Δελχί για διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Δελχί – Αθήνα

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής μας με άφιξη τo απόγευμα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish μέσω Κων/πολης
 • Διαμονή: Διαμονή σε 3*,4* η 5* ξενοδοχεία
 • Γεύματα: Πρωινό ( για ημιδιατροφή δείτε το πρόγραμμα στο πεδίο links)
 • Μεταφορές: Μεταφορές με κλιματιζόμενα αυτοκίνητα όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός αντιπρόσωπος
 • Διόδια, πάρκινγκ & τοπικοί φόροι
 • Εγγυημένες καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων! Από 01/11/17 μέχρι 31/03/2018.
 • Tο πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται από αγγλόφωνο ξεναγό.
 • Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο με την Turkish Airlines μέσω Κων/πολης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη .Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 • Το check in/check out στα ξενοδοχεία είναι στις 12:00. Στην Ινδία δεν υπάρχει σταθερή σχέση απόστασης και διάρκειας ταξιδιού. Αυτή εξαρτάται από την κατάσταση των δρόμων και την κυκλοφορία.
 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ.
 • Βίζα Ινδίας 55€ € (Για την έκδοση της σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας (μορφή PDF 10 – 300 KB) με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα & σκαναρισμένη έγχρωμη βιομετρική φωτογραφία ( μορφή JPEG 10 KB – 1 MB, διαστάσεων 350 pixels μήκος Χ 350 pixels πλάτος σε άσπρο φόντο )

Σας προτείνουμε

 • early check in σε 3* ξενοδοχεία 36€, 4* 65€, 5* 100€ το άτομο

2018_cos