Η Βαρσοβία είναι μια σύγχρονη πόλη, μια ζωντανή μητρόπολη ενώ παράλληλα είναι ασυνήθιστα πράσινη (κατά τους μήνες του καλοκαιριού), με το ¼ της συνολικής της έκτασης να καλύπτεται από πάρκα, δέντρα και λουλούδια. Το σύμβολο της Βαρσοβίας είναι η γοργόνα, η οποία αποτελεί το οικόσημο της πόλης για πάνω από 600 χρόνια παρότι η Βαρσοβία απέχει 300 χιλιόμετρα από τη θάλασσα, και σύμφωνα με το μύθο για την προέλευσή της η γοργόνα αυτή είναι αδελφή της γοργόνας-σύμβολο της Κοπεγχάγης και έχουν ελληνική καταγωγή.
1η μέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  –  ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Βαρσοβία. Άφιξη, παραλαβή από τον αντιπροσώπο μας και μεταφορά στο κεντρο της πόλης  για να  αρχίσουμε τη ξενάγηση. Ξεκινούμε την ξενάγηση της πόλης από το μοντέρνο κέντρο όπου θα δούμε το παλάτι του Πολιτισμού και Επιστημών, την πλατεία Συντάγματος με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της εποχής του κουμμουνισμού, το Μνημείο εξέγερσης της Βαρσοβίας, κτίσμα του 20ου αιώνα και το άγαλμα των ηρώων του γκέτο. Στη συνέχεια θα δούμε τον Βασιλικό Κήπο Λαζιένκι με το άγαλμα του Σοπέν.  Θα περπατήσουμε στον κήπο και θα δούμε το Θερινό Παλάτι του Βασιλιά Αύγουστου. Στο τέλος θα περπατήσουμε στη γραφική πλατεία της παλιάς πόλης Βιλανώφ, που βρίσκεται υπό την προστασία της Ουνέσκο, σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα δούμε την κεντρική αγορά, το Βασιλικό κάστρο, τον Καθεδρικό Ναό και την στήλη του Σιγουσμούντ. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το σπίτι που γεννήθηκε η πιο διάσημη γυναίκα-επιστόμονας Μαντάμ Κιουρί. Τελειώνοντας τη ξενάγηση μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση δωματίων και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.

 

2η  μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Κάντε την βόλτα σας στο κέντρο της παλιάς πόλης για να δείτε την  να δοκιμάστε τα παραδοσιακά γλυκά  και να κάνετε τις αγορές σας. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το Ιστορικό Μουσείο, τον υπέροχο Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη με κτίσμα γοτθικού ρυθμού και το Βασιλικό Παλάτι.
3η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Μπορείτε  να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου. Όσοι από εσάς επιθυμείτε μια πρώτη μικρή εξόρμηση της πόλης, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον Κήπο της Σαξωνίας ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της Βαρσοβίας ή να πάρετε μέρος σε μια προαιρετική εκδρομή στο χωριό Zelazowa Wola (60χλμ από τη Βαρσοβία) γενέτειρα του εθνικού μουσουργού της Πολωνίας, Φρειδερίκου Σοπέν.
4η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης.Επίσης απολαύστε ένα ωραίο γεύμα ή δείπνο στα διάφορα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης απολαμβάνοντας το  τοπίο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 
Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής.

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα του προγράμματος.

Η σειρά των περιηγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*-4*
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός του γραφείου
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Είσοδοι μουσείων, θεματικών πάρκων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

2017_ath