Βουδαπέστη City Break
4 ημέρες

ΠΕΣΤΗ – ΒΟΥΔΑ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ – DANUBE NIGHT CRUISE – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ – ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ – ΒΊΣΕΓΚΡΑΝΤ – ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ

ελάτε μαζί μας στη Βουδαπέστη γιατί προσφέρουμε..

 • απευθείας πτήσεις για Βουδαπέστη
 • διαμονή σε 2 πολυτελή ξενοδοχεία 4* στο κέντρο της πόλης, με ειδικές τιμές γκρουπ
 • ανανεωμένο πρόγραμμα το οποίο περιέχει τις σημαντικότερες επισκέψεις αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο
 • συνοδό μόνιμο κάτοικο Βουδαπέστης, ο καλύτερος τοπικός σας φίλος

Στην πρώτη σας επίσκεψη στη ρομαντική πόλη του Δούναβη, στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα ανακαλύψετε τα ίχνη που άφησαν στην πόλη οι Μαγυάροι βασιλείς, οι Οθωμανοί κατακτητές, οι Αψβούργοι αυτοκράτορες αλλά και το κομμουνιστικό καθεστώς. Θα περπατήσετε τις 8 γέφυρες που ενώνουν τις άλλοτε χωρισμένες από τον Δούναβη Βούδα και Πέστη και θα “αποβάλλετε” κάθε τι περιττό χαλαρώνοντας σε ένα από τα εκατοντάδες spa που έκαναν γνωστή την πόλη. Στη Βουδαπέστη επίσης θα βιώσετε την γοητευτική αντιπαράθεση του παλιού με το καινούριο.

Στο πρόγραμμα των 4 ημερών έχουμε φροντίσει να δείτε τα καλύτερα σημεία εντός και εκτός πόλης και παράλληλα να έχετε ελεύθερο χρόνο για επισκέψεις που ενδιαφέρουν εσάς. Ο τοπικός μας συνοδός είναι μόνιμος κάτοικος Βουδαπέστης και θα σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία.

Η Βουδαπέστη αποτελεί αγαπημένη μας “συνήθεια”, καθώς κάθε χρόνο μας εμπιστεύεται μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών για το ταξίδι στην Ουγγρική πρωτεύουσα.

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βουδαπέστη. Φτάνουμε στην φημισμένη πρωτεύουσα, γνωριζόμαστε με τον συνοδό – τοπικό μας φίλο και στο δρόμο για το ξενοδοχείο κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και παίρνουμε κάθε απαραίτητη πληροφορία. Τακτοποιήστε τα πράγματά σας στο δωμάτιο και μην χάσετε ούτε λεπτό! Είστε ήδη στο κέντρο της πόλης που έχει τόσα να προσφέρει.

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΠΕΣΤΗ – ΒΟΥΔΑ – ΛΟΦΟΣ ΓΚΕΛΕΡΤ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το Ζωολογικό κήπο, τα λουτρά Σετσενι, μόνιμο τσίρκο της πόλης, τη λεωφόρο Αντράσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την Οπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την ακαδημία τον επιστημών και θα αφήσουμε το πνευματικό κέντρο της μεγαλοαστικής τάξης της Πέστης, περνώντας στην βασιλική Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων. Στο κέντρο του λόφου με το Βασιλικό ανάκτορο των Αψβούργων, πόλη-κάστρο από τον 17ο αιώνα, βρίσκεται η πλατεία της Αγίας Τριάδας. Εκεί δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, γνωστός ως ναός του Ματθία, που ιδρύθηκε το 1250. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα ζεστό κρασί ή έναν καφέ με υπέροχη θέα στην Πέστη. Η βόλτα μας θα καταλήξει στην κεντρική αγορά της οδού Βάτσι Ούτσα. Tο βράδυ ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική ρομαντική κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσουμε τα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης με τον καλύτερο τρόπο.

3η ημέρα: ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ – ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ – ΒΊΣΕΓΚΡΑΝΤ – ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ (προαιρετική εκδρομή)

Υπάρχουν πολύ ωραία μέρη και έξω από την Βουδαπέστη. Η πιο φημισμένη εξόρμηση είναι η σημερινή μας εκδρομή στα περίφημα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας. Στην όμορφη διαδρομή κατά μήκος του Δούναβη θα σταματήσουμε πρώτα στο γραφικό χωριό του Αγίου Ανδρέα, τόπο πολλών φημισμένων καλλιτεχνών. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, γενέτειρα του Καρλομάγνου. Ακολουθεί η πρώτη πρωτεύουσα των Ούγγρων, το Έστεργκομ με τον τεράστιο καθεδρικό ναό όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θησαυρός των Ούγγρων. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στην Βουδαπέστη.

Η βραδινή μας πρόταση είναι δείπνο στην παραδοσιακή Ουγγρική ταβέρνα BORKATAKOMBA. Πρώτα θα επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης του κρασιού σε ένα από τα μεγαλύτερα “βαρέλια” της γης και στη συνέχεια θα δειπνήσουμε με συνοδεία τσιγγάνικης μουσικής και τοπικό παραδοσιακό  show.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν αλλά εμείς έχουμε λίγο χρόνο ακόμα. Μια τελευταία βόλτα στην πόλη για να δείτε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει. Ο συνοδός της εκδρομής είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει και να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία. Προς το μεσημέρι αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

 • αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR
 • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm)
 • διαμονή για 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο
 • πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • συνοδός εκδρομής
 • ειδικό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης

Είσοδοι σε αξιοθέατα και δημοτικοί φόροι πόλεων

Σημείωση : Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 20 ατόμων.

2022_ath