Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus! Δεν αρκούμαστε σε οικονομικές επιλογές, όπως διαμονή στο Ρέικιαβικ και πραγματοποίηση κουραστικών ημερήσιων εκδρομών από εκεί. Η επιλογή των τριών (3) διανυκτερεύσεων στην επαρχία της Ισλανδίας γίνεται και για έναν επιπλέον λόγο, πέρα από το να γνωρίσουμε καλύτερα τη φύση της Ισλανδίας: Μπορεί να στοιχίζει περισσότερο, καθώς απαιτείται πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις, αλλά μας δίνει πολλά πλεονεκτήματα! Στην αραιοκατοικημένη επαρχία ο φωτισμός είναι λιγότερος και οι πιθανότητες για την θέαση του φαινομένου είναι ακόμα περισσότερες. Το σημαντικό πλεονέκτημα της εκδρομής όμως είναι η διαμονή μας γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του εθνικού πάρκου Σκάφταφελ, στο Χοφν. Εκεί απομονωμένοι σε ένα σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας.

Επιπλέον, με την ημιδιατροφή που σας προσφέρουμε, έχετε το πλεονεκτήματα να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την αναχώρησή σας στην ακριβή Ισλανδία.

Εκτός όμως όλων των παραπάνω, η μαγεία αυτού του ταξιδιού –όπως διαπίστωσαν και οι αποστολές των προηγούμενων ετών- είναι η πληρότητα σε ακριβές τοπικές δραστηριότητες: δραστηριότητες που τοπικά στοιχίζουν πολύ και σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές ή δεν υπάρχουν καθόλου. Δεν αναφερόμαστε σε εκδρομές με πούλμαν αλλά σε δραστηριότητες όπως διαδρομή σε παγετώνα με snowmobileπερπάτημα πάνω σε παγετώναείσοδος σε σπήλαιο με παγετώναμπάνιο στην Μπλε Λίμνη και πολλά άλλα!…

Το ταξίδι μέσα στο χειμώνα στη βόρεια αυτή άκρη της Ευρώπης, είναι για το βόρειο σέλας, αλλά όχι μόνο. Το ουράνιο αυτό φαινόμενο είναι όντως μαγευτικό και χρειάζεται εμπειρία για να το πετύχει κανείς, κάτι που το Versus σας εξασφαλίζει, μαζί με απομόνωση, αλλά και λίγη τύχη. Οι ηλιακές καταιγίδες βομβαρδίζουν τη γήινη ατμόσφαιρα με σωματίδια, παράγοντας φως σε μεγάλες γαλαζοπράσινες κυματιστές λωρίδες, που διασχίζουν το στερέωμα και χορεύουν μέσα στο σκοτάδι της ισλανδικής υπαίθρου. Οι αρχαίοι λαοί πίστευαν σε πνεύματα, υπερβόρειους θεούς και εκδικητικά ξωτικά, προσπαθώντας να εξηγήσουν αυτό το υπέροχο αλλά ανεξήγητο νυχτερινό θέαμα. Σήμερα, ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας μέσα από τα τζάμια πολυτελών ξενοδοχείων, με όλη την επιστημονική εξήγηση, αλλά και με το δώρο μιας παγωμένης φύσης.

Η μεγαλύτερη ομορφιά αυτού του ταξιδιού βρίσκεται στο πνεύμα του τόπου, που δεν είναι άλλη από την παγωμένη γη. Ο χειμώνας μεταμορφώνει την Ισλανδία σε ένα απόκοσμο, εξωγήινο ίσως τόπο, που δεν έχει σχέση με την καλοκαιρινή έκδοση του. Οι καταρράκτες αποκτούν σταλαχτίτες και σταλαγμίτες, οι δρόμοι μεταβάλλονται σε λευκές μνημειακές λεωφόρους, τα σπήλαια πάγου δείχνουν το μεγαλείο τους, οι παραλίες αποκτούν ογκόλιθους πάγου, και ένα ζεστό υπαίθριο μπάνιο σε κάνει να νιώθεις ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Ναι, το καλοκαίρι έχει κανείς περισσότερο φως και χρόνο, αλλά ο χειμώνας είναι που θα σας κάνει την Ισλανδία πραγματικά αξέχαστη!

2024_ver