Η Αίγυπτος είναι τόπος με πλούσια και σπουδαία ιστορία, μαγευτικές παραλίες, κρυστάλλινα νερά, ατέλειωτες ερήμους και εξωτικές οάσεις, καθιστώντας τη μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στον κόσμο.
Φημίζεται ιδιαίτερα για τα σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατά της, τα οποία δείχνουν τη σημαντική επιρροή που είχαν πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί και κουλτούρες στην ιστορία και τη φυσική παρουσία αυτής της χώρας, όπως ο Αιγυπτιακός, ο Ελληνικός, ο Ρωμαϊκός, η Προ-χριστιανικός και ο Ισλαμικός.
Τα τελευταία χρόνια, μια σύγχρονη πλευρά της Αιγύπτου ανθίζει, συνδυάζοντας αρχαία χαρακτηριστικά και υπερσύγχρονα κτίρια. Στους δρόμους της Αιγύπτου θα δείτε ανθρώπους ντυμένους τόσο με παραδοσιακές, όσο και με μοντέρνες ενδυμασίες.

Ημέρα 1η Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αίγυπτο. Αφιξη στο πολύβουο Κάιρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Παραλαβή από τοπικούς αντιπροσώπους, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΗμέραΚΑΙΡΟ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας αρχίζοντας από το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα, όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Στη συνέχεια, γεύμα σε παραδοσιακό πολυτελές εστιατόριο και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λούξορ.Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχεοί. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Αρχαίες Θήβες – Κοιλάδα των Βασιλέων – Κρουαζιερόπλοιο

Πρωινό. Η ημέρα μας ξεκινάει με ξενάγηση στη δυτική όχθη, στις αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι με κυριότερους αυτούς του Τουτ – Ανχ – Αμών, του Σέτι Α, του Ραμσή Β’ και της Νεφερίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους κολοσούς του Μέμνωνα, τα δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 4η Λούξορ – Σφίγγες – Νείλος

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην ανατολική όχθη με τους περίφημους ναούς του Λούξορ, κτισμένους από τους φαραώ Αμενχοτέπ ο Γ’ και Ραμσή ο Β’ και αφιερωμένους στον θεό Αμών. Περνώντας κατόπιν την λεωφόρο με τα αγάλματα των Σγιγγών θα φθάσουμε στο Καρνάκ για να θαυμάσουμε τους ναούς του Άμμωνα, της Μουτ και του Χόνσου. Επιστροφή στο πλοίο. Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Έσνα, στο σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφού. Ο ναός του θεού Ώρους,ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Πρωινό, γεύμα, διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 5η Νείλος

Καθώς σήμερα το πλοίο μας κατευθύνεται προς τη Νουβία, τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία, διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο ναός του Κομόμπο, θεολυ κρκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας δώσουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό το Ασουάν. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 6η Νείλος – Ασουάν

Το πρωί φθάνουμε στο Ασουάν, την Αφρικανική πολιτεία, στην άκρη του Νείλου, 900 χλμ από το Κάιρο, μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Αφρικής. Θα επισκεφθούμε το νησάκι Φιλάε για να δούμε τον ξακουστό ναό της Ίσιδας. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει την ροή του Νείλου και οι βόλτες με τις γραφικές φελούκες κατά μήκος του βοτανικού κήπου με θέα το Μαυσωλείο του Αγά Χαν ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μας. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

Ημέρα 7η Ασουάν – Κάιρο – Αθήνα

Πολύ πρωινό ξύπνημα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω Καιρου.

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Κάιρο – Λούξορ – Ασσουάν – Κάιρο – Αθήνα)
 • 1 διανυκτερεύση στο Κάιρο σε Ξενοδοχεία επιλογή σας, με πρωινό (βλ. Τιμοκατάλογο)
 • 4 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* DELUXE με πλήρη διατροφή και εξωτερικές καμπίνες
 • Ολες οι ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Γεύματα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του Καΐρου
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ελληνόφωνος ξεναγός ή ελληνόφωνος μεταφραστής στο Κάιρο (Ελληνόφωνος ξεναγός στην κρουαζιέρα εάν το γκρουπ είναι πάνω από 6 άτομα)
 • Μεταφορές
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων (220,00€)
 • Βίζα Αιγύπτου (30,00€/Ελληνικό διαβατήριο)
 • Φιλοδωρήματα ( 5,00€/άτομο/ημέρα)
Θα υπάρξει ενημερωτικό email.
Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Κάιρο

2019_btr