Ταξιδιωτικό πακέτο στην Αίγυπτο με ξενάγηση και τουρισμό σε ΚΑΙΡΟ – BORG EL ARAB – OAΣΗ ΣΙΒΑΣ – ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΟΑΣΗ ΦΑΓΙΟΥΜ

Ημέρα 1η Αθήνα – Κάιρο – Μποργκ Αλ Αραμπ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για Κάιρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καΐρου, συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας για τις διατυπώσεις και στη συνέχεια οδικώς θα μεταφερθούμε στο Borg El Arab.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 2η Μποργκ Αλ Αραμπ – Όαση Σίβας

Αναχώρηση για την όαση της Σίβας μέσω της βόρειας παραλιακής λεωφόρου. Άφιξη στη Σίβα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πριν το ηλιοβασίλεμα θα κάνουμε την πρώτη μας καμηλοδρομία στην έρημο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Όαση Σίβας

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το μέρος που πιστεύεται ότι είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον ναό του Άμμωνα και το Μαντείο. Γεύμα σε παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Όαση Σίβας – Ελ Αλαμέιν – Αλεξάνδρεια

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε οδικώς στην Αλεξάνδρεια. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε το Ελ Αλαμέιν, ενώ θα σταματήσουμε και για γεύμα. Το απόγευμα θα φθάσουμε στην Αλεξάνδρεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Αλεξάνδρεια – Φαγιούμ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ξενάγηση της Αλεξάνδρειας. Περνώντας πανοραμικά από την Ελληνιστική παροικία στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Αβερώφειο Ελληνικό σχολείο όπου δίπλα του στεγάζεται το Ελληνικό προξενείο, συνεχίζουμε με την κορνίς – παραλία της Αλεξάνδρειας-όπου είναi μια από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου 32 χλμ σε μήκος και όπου το τέλος της θα μας οδηγήσει στην παλιά τοποθεσία του φάρου της Αλεξανδρείας όπου σήμερα βρίσκεται το φρούριο του Κάιτ Μπάι (ένας από τους πιο γνωστούς Μαμελούκους). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη, τις κατακόμβες και το Πατριαρχείο. Στην συνέχεια θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής. Στην συνέχεια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Αλεξάνδρειας. Τέλος της ημέρας με επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ στην Μοντάζα. Αναχώρηση για την όαση Φαγιούμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η Φαγιούμ

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στην κοιλάδα των φαλαινών. Είναι μια περιοχή υπό της προστασία της UNESCO, μια κοιλάδα που πριν από περισσότερο από ένα εκατομμύριο χρόνια ήταν μια θάλασσα με μεγάλη ποικιλία θαλάσσιας ζωής. Σήμερα περιέχει απολιθώματα και σκελετούς φαλαινών, ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Επιστροφή
στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η Φαγιούμ – Μέμφιδα – Σακκάρα – Πυραμίδες – Κάιρο

Αναχώρηση για ξενάγηση στις Πυραμίδες της Γκίζας, επίσκεψη στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια, αινιγματική Σφίγγα. Μετά το γεύμα μας, συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου την Μέμφιδα και την Σακκάρα με την πρώτη κλιμακωτή πυραμίδα του Ζόσερ, πυραμίδα εκπληκτικής ομορφιάς. Στο τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας ,γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Καϊρου. Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Ημέρα 8η Κάιρο

Πρωινό και ξενάγηση στην Ακρόπολη του Καΐρου. Η Ακρόπολη Σαλαντίν ήταν το ισχυρότερο κάστρο των πρώτων ισλαμικών χρόνων και αποτελείται από τρία τμήματα: Το κάτω τείχος, το Ελ Αζάμπ (βορινό τείχος) και το Ελ-Ανκισαρίγια. Μέσα στον υπέροχο αυτό χώρο της Σιντατέλλας βρίσκεται και το φημισμένο για την ροκοκό αρχιτεκτονική του, τζαμί του Μωχάμεντ Άλι το οποίο επίσης θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Καΐρου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Ημέρα 8η Κάιρο – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στηνΑθήνα

 • Αεροπορικά εισιτήρια: Αθήνα – Κάιρο- Αθήνα
 • Διανυκτερεύσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σε αυστηρά επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • Γεύματα και δείπνα ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός για γκρούπ άνω των 8 ατόμων, με μικρότερη συμμετοχή Αγγλόφωνος
 • Όλες οι Μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων (220€
 • Βίζα Αιγύπτου (30€)
 • Φιλοδωρήματα πληρωτέα στο Κάιρο 5€ το άτομο την ημέρα
 • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο
Θα υπάρξει ενημερωτικό email.
Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Κάιρο

2019_btr