Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν. Σήμερα, στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5895 μ.) με τις χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις συνήθειές τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες.

Ημέρα 1: Αθήνα –Αρούσα

Αναχώρηση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, και άφιξη την επομένη στην Αρούσα.

Ημέρα 2: Αρούσα- Νγκόρο Nγκόρο

Συνάντηση µε τους αντιπροσώπους µας. Ξεκούραση και µεσηµεριανό, στη συνέχεια αναχώρηση για τον κρατήρα του ΝγκόροΝγόρο προστατεύομενο από την Unesco με άφιξη στο lodge που βρίσκεται στην άκρη του. Τακτόποίηση και δείπνο. Ο κρατήρας καλύπτει 260τετρ.χλµ, και είναι το σπίτι 30.000 μόνιμων ειδών από άγρια ζώα και είναι ακόμη ένα µέρος στην Αφρική, που έχουμε μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσουμε τα “big five” δηλ. λιοντάρι, λεοπάρδαλη, βούβαλο, ρινόκερο και ελέφαντα) στα σαφάρι που κάνουμε. Το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει υπερβολικά, ειδικά από Μάιο έως Σεπτέμβριο, και µια από τις πιο όμορφες εμπειρίες είναι να καθίσουμε όλοι γύρω από µια μεγάλη φωτιά µε τα ποτά µας συζητώντας τις εμπειρίες από το ημερήσιο σαφάρι που είχαμε. Θα παρατηρήσετε επίσης τους Μασάι να βόσκουν τα βοοειδή τους στον πάτο του κρατήρα και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο δίπλα στην βοσκή, λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια.

Ημέρα 3: Κρατήρας ΝγκόροΝγκόρο

Μετά το πρωινό μας θα κατεβούμε στον πυθμένα του κρατήρα (600 μέτρα) όπου θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στην παρακολούθηση των ζώων, θα δούμε στην ομώνυμη λίμνη τα Φλαμίνγκο, τα λιοντάρια να κυνηγούν την τροφή τους, θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας σε πικ νικ και θα γυρίσουμε αργά το απόγευμα στο lodge μας για το δείπνο.

Ημέρα 4: Κρατήρας ΝγκόροΝγκόρο –Πάρκο Σερεγκέτι

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Τανζανίας και της Κένυας, το Σερεγκέτι, µε την πλούσια άγρια ζωή -πάνω από 2.000.000 ζώα, όπως γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια- θα περάσουμε διαμέσου του φαραγγιού Oldupai, όπου θα δούµε τα απολιθώματα των ανθρωποειδών 3.6 εκατομμυρίων ετών. Θα μας γίνει παρουσίαση του φαραγγιού από τοπικό ξεναγό και στην συνέχεια με διάφορες στάσεις θα καταλήξουμε στο lodge στο Σερεγκέτι, για το μεσημεριανό μας. Αφού τακτοποιηθούμε, νωρίς το απόγευμα θα πάμε για σαφάρι. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Πάρκο Σερεγκέτι.

Μετά το πρωινό μας, θα αφιερώσουμε όλη τη ημέρα σε σαφάρι για να μπορέσουμε να δούμε όσο περισσότερα ζώα ή πουλιά. Στόχος μας, τα 5 «μεγάλα»: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερος, ελέφαντας και αγριοβούβαλος. Οι πιθανότητες για να τα δούμε όλα σε ένα ταξίδι, είναι μικρές, αφού άλλοι που έχουν κάνει πολλά ανάλογα ταξίδια, ακόμα δεν το κατάφεραν. Αν, όμως, υπάρχει μία πιθανότητα, αυτή ζει μόνο στο Σερεγκέτι. Μεσημεριανό με πινκινκ και το βραδυ δείπνο.

Ημέρα 6: Πάρκο Σερεγκέτι-Λίμνη Μανυάρα.

Πρωινό και αναχώρηση για την Λίμνη Μανυάρα που συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό από σπάνια πτηνά κι ερπετά, όπως και λιοντάρια τα οποία βρίσκονται πάνω στα δέντρα. Άφιξη πάνω στην ώρα για το μεσημεριανό μας. Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε το φωτογραφικό μας σαφάρι και στην συνέχεια δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Λίμνη Μανυάρα – Αρούσα – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρούσα. Μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την διεθνή πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, παίρνοντας μαζί μας αξέχαστες εντυπώσεις. Αν θέλουμε συνεχίζουμε για την εξωτική Ζανζιβάρη.
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με την Turkish Airways η την Qatar Airways
  • Διαμονή: Διαμονή σε 4*/5* λοτζ
  • Γεύματα: Πλήρη Διατροφή
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Εισοδοι στα πάρκα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές
1).Αναχωρήσεις κάθε Τρίτη με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων !!!! 01/09-21/12/2017
2)Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines μέσω Κων/πολης και Νταρ Ελ Σαλάμ η με την Qatar Airways με μικρή επιβάρυνση.
Βίζα Τανζανίας

  • Σας προτείνουμε

Συστήνουμε εμβόλιο κίτρινου πυρετού και χάπια ελονοσίας

2018_cos