Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν. Σήμερα, στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5895 μ.) με τις χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές, οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις συνήθειές τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο όμως θέλγητρο του ταξιδιού είναι η Ζανζιβάρη με τις παραλίες της, τα γραφικά ψαροχώρια, τα παλιά αραβικά κτίρια της πόλης και τις καταπράσινες εξοχές με φυτείες από φοινικόδεντρα και γαρίφαλα. Ένα ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές και ψιθύρους

Ημέρα 1: Αθήνα –Αρούσα

Αναχώρηση από Ελλάδα µέσω ενδιάµεσου σταθµού µε άφιξη την επόµενη στην Αρούσα.

Ημέρα 2: Αρούσα – Λίμνη Μανυάρα

Αφιξη στην Αρούσα μέσω Νταρ Ελ Σαλάμ και συνάντηση µε τους αντιπροσώπους µας. Ξεκούραση και µεσηµεριανό και στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το εθνικό πάρκο της Λίµνης Μανυάρα µε ενδιάμεσο απογευματινό σαφάρι. Άφιξη στο λοτζ, τακτοποίηση και δείπνο.

Ημέρα 3: Λίμνη Μανυάρα- Πάρκο Σερεγκέτι

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό ξεκινάµε για το µεγάλο πάρκο Σερεγκέτι µε την πλούσια άγρια πανίδα 2.000.000 ζώων, όπως γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια, όπου θα φτάσουµε πάνω στην ώρα για το µεσηµεριανό. Τακτοποίηση στο λότζ και απογευματινό σαφάρι. ∆είπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Πάρκο Σερεγκέτι – ΝγκόροΝγκόρο

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε με σαφάρι, για να παρατηρήσουμε τα ζώα και τα πουλιά που βγαίνουν τα χαράματα για να φάνε. Επιστροφή για πρωινό και στην συνέχεια ξεκινάµε για τον φημισμένο κρατήρα Νγκορο Νγκορο µέσω του φαραγγιού Oldupai, όπου θα δούµε τα απολιθώµατα ανθρωποειδών 3.6 εκατοµµυρίων ετών. Θα απολαύσουµε την παρουσίαση του φαραγγιού από τοπικό ξεναγό. Συνεχίζουµε για τον κρατήρα µε συχνές στάσεις για να παρατηρήσουμε την φοβερή θέα. Φτάνουµε στο κατάλυµα για µεσηµεριανό και τακτοποίηση. Νωρίς το απόγευµα θα µπούµε µέσα στον κρατήρα σε βάθος 600 µέτρων.

Ο κρατήρας καλύπτει 260 τετρ.χλµ, είναι το σπίτι 30.000 ειδών αγρίων ζώων και είναι ακόµη ένα µέρος στην Αφρική, όπου έχουµε µεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσουµε κατά τη διάρκεια σαφάρι τα “big five” δηλαδή λιοντάρι, λεοπάρδαλη, βούβαλο, ρινόκερο και ελέφαντα. Το βράδυ η θερµοκρασία πέφτει υπερβολικά και είναι µια από τις πιο όµορφες εµπειρίες να καθίσουµε όλοι γύρω από µια µεγάλη φωτιά µε τα ποτά µας συζητώντας τις εµπειρίες από το ηµερήσιο σαφάρι που κάναμε. Θα παρατηρήσουμε επίσης τους Μασάι να βόσκουν τα βοοειδή τους στον πάτο του κρατήρα και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο δίπλα στην βοσκή, λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια. Επιστρέφουµε στο κατάλυµα για ξεκούραση. ∆είπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: ΝγκόροΝγκόρο – Πάρκο Ταραγκίρε

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το επόμενο πάρκο, το Ταρανγκίρε. Φτάνουμε στο κατάλυμα μας για μεσημεριανό και τακτοποίηση. Το μεσημέρι πάμε για σαφάρι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και άλλα άγρια ζώα με χαρακτηριστικό τα λιοντάρια που συνηθίζουν να σκαρφαλώνουν και να ξεκουράζονται στα μοναδικά δέντρα των αδανσωνιών. Επιστροφή για δείπνο και ξεκούραση.

Ημέρα 6: Πάρκο Ταραγκίρε-Αρούσα -Ζανζιβάρη

Νωρίς το πρωί σαφάρι πριν το πρωινό μας και στην συνέχεια αναχώρηση για Αρούσα για την πτήση µας με κατεύθυνση Ζανζιβάρη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, συνάντηση και ξεκούραση στον ήλιο και στις όµορφες τροπικές θάλασσες του νησιού. Προαιρετικά συστήνουµε µια εκδροµή στην πρωτεύουσα του νησιού µε την ενδιαφέρουσα πολιτιστική κληρονοµιά. Αξίζει να περπατήσετε µέσα στα στενά δροµάκια της πόλης.

Ημέρα 7: Ζανζιβάρη

Ημέρα ελεύθερη.

Ημέρα 8: Ζανζιβάρη

Ημέρα ελεύθερη.

Ημέρα 9: Ζανζιβάρη – ταξίδι επιστροφής

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για Νταρ Ελ σαλαμ ή Αρούσα για τον ταξίδι της επιστροφής με άφιξη την επομένη στην Ελλάδα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με την Turkish Airways η την Qatar Airways
 • Διαμονή: Διαμονή σε 4*/5* λοτζ και 5* ξενοδοχεία στην Ζανζιβάρη
 • Γεύματα: Πλήρη διατροφη στο Σαφάρι και ημιδιατροφή στην Ζανζιβάρη η πρωινό ανάλογα με το ξενοδοχείο
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Εισοδοι στα πάρκα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικοί αγγλόφωνοι συνοδοί
1)Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων! 01/09- 21/12/2017
2)Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines μέσω Κων/πολης και Νταρ Ελ Σαλάμ για Αρούσα και με την Precision Airways για το εσωτερικό κομμάτι ή με την Qatar Airways με μικρή επιβάρυνση.
 • Βίζα Τανζανίας
 • Τοπικοί φόροι Ζανζιβάρης 1 usd το άτομο την ημέρα πληρωτέο στο ξενοδοχείο από τον πελάτη

Σας προτείνουμε

 • Εμβόλια κίτρινου πυρετού και φάρμακα ελονοσίας

2018_cos