Η εταιρεία μας παρουσιάζει ένα νέο προϊόν στην ελληνική αγορά, το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης και στους πιο έμπειρους ταξιδευτές στη βόρεια επαρχία Σαμπάχ (η χώρα κάτω από τον άνεμο) του Μαλαισιανού Βόρνεο, που θεωρείται και το καλύτερο μέρος από το υπόλοιπο Βόρνεο. Η Σαμπάχ, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μαλαισίας, στο οποίο μία πανσπερμία από διαφορετικές εθνότητες μιλούν δεκάδες διαφορετικές τοπικές διαλέκτους, έχοντας βέβαια και το μεγαλύτερο βουνό στην περιοχή το όρος Κιναμπάλου.
Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί ποταμοί, οι οποίοι σχηματίζουν μαιάνδρους και καταρράκτες, εξαιτίας του πολυσχιδούς ανάγλυφου, και είναι κατά κύριο λόγο συγκοινωνιακοί δίαυλοι. Ο μεγαλύτερος είναι ο Κιναμπατανγκάν, πλωτός από χαμηλά σκάφη για περίπου 195 χλμ., έως τη θάλασσα Σούλου, που αξίζει να τον επισκεφτούμε μια και θα νιώσουμε την άγρια ζωή και φύση της απέραντης ζούγκλας με τα μοναδικά θηλαστικά. Εκτός από τους φημισμένους ουρακοτάγκους θα ανακαλύψουμε τους μοναδικούς πιθήκους proboscis και τους πυγμαίους ελέφαντες. Το Εθνικό Πάρκο Κιναμπαλού είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Θα περπατήσουμε μέσα στη φύση για να ανακαλύψουμε το τροπικό δάσος, τις απίστευτες ποικιλίες δένδρων και φυτών και θα ανακαλύψουμε τροπικά πουλιά και θηλαστικά. Οι διάδρομοι από φυλλωσιές ανάμεσα σε δέντρα ύψους 40 μέτρων προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουμε την άγρια ζωή.

Ημέρα 1: Αθήνα – Κότα Κιναμπάλου (ή Κ.Κ όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι)

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη για την Κότα Κιναμπάλου την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαμπάχ στο Βόρνεο. Μια νέα πόλη μοντέρνα με μεγάλους δρόμους που χτίστηκε από την αρχή μιας και είχε καταστραφεί τελείως από τους Ιάπωνες και τους συμμάχους στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Η πόλη είναι σταυροδρόμι για το θαλάσσιο πάρκου Ταρ με τα πανέμορφα κοραλλιογενή νησιά ιδανικά για ξεκούραση και εξερεύνηση στην πλούσια υποθαλάσσια ζωή.

Ημέρα 2: Κότα Κιναμπάλου (ΚΚ) – Πολιτιστικό χωρίο Μάρι Μάρι

Άφιξη στο αεροδρόμιο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στις 14.00 θα ξεκινήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με τις φυλές των ιθαγενών παρατηρώντας τους πώς ζούσαν στα παλιά χρόνια, απομονωμένοι στην ζούγκλα. Θα επισκεφτούμε το πολιτιστικό χωριό Μάρι Μάρι, το οποίο βρίσκεται μέσα σε τροπικό δάσος με ποτάμια και μικρούς καταρράκτες στην περιοχή Κιονσόμ 25 λεπτά από την πόλη. Φτάνοντας στο χωριό θα ξεναγηθούμε στις κοινότητες (longhouses) διαφορετικών φυλών όπως των Dusun, Rungus, Lundayeh, Bajau, και Murut. Θα παρατηρήσουμε τα πλούσια έθιμα τους, την καθημερινότητα τους, θα μάθουμε πως φτιάχνεται το κρασί από ρύζι, θα γευτούμε το μέλι τους, θα μάθουμε να ανάβουμε φωτιά τρίβοντας μπαμπού, θα φυσήξουμε με τα παραδοσιακά καλάμια-όπλα τους, θα κάνουμε τραμπολίνο στο Lansaran, ένα παραδοσιακό τραμπολίνο από μπαμπού που βρίσκεται στο πάτωμα της κοινότητας των Murut, της πλέον πολεμόχαρης φυλής κεφαλοκυνηγών, θα δούμε τα κρανία των νικημένων αντιπάλων τους που είναι κρεμασμένα σε ειδικό χώρο έτσι ώστε να διώχνουν τα κακά πνεύματα και, πριν το παραδοσιακό απογευματινό γεύμα μας (high tea), θα απολαύσουμε και τους παραδοσιακούς χορούς τους φεύγοντας εμπλουτισμένοι από τις συνήθειες του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και βόλτα στην πόλη, για να δούμε την τοπική τους αγορά ή την πλούσια φιλιπινεζικη αγορά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Κότα Κιναμπαλου- Εθνικό πάρκο Κιναμπάλου

Μετά το πρωινό μας, αρκετά νωρίς ξεκινάμε για μια 3ωρη διαδρομή μέχρι το πλούσιο εθνικό πάρκο Κιναμπάλου (προστατευμένο και από την Ουνέσκο) στην περιοχή Κουντασάνγκ, διασχίζοντας όμορφα χωριά και μικρές πόλεις. Καθοδόν θα σταματήσουμε στην αγορά φρούτων, την Ναμπάλγια, για ένα μικρό διάλειμμα ξεκούρασης. Φτάνοντας στο εκπληκτικό πάρκο Κιναμπάλου με το ομώνυμο βουνό, το όποιο είναι το μεγαλύτερο από τα Ιμαλάια μέχρι την Νέα Γουινέα, θα απολαύσουμε ένα σόου με σλάιντς για το δάσος, και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο mountain garden με την μεγαλύτερη ποικιλία από φυτά στον κόσμο. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε πριν φτάσουμε στις πηγές με τα φυσικά αναδυόμενα, ζεστά, ιαματικά νερά που πηγάζουν μέσα από το έδαφος, και θα έχουμε την ευκαιρία να διασχίσουμε την ζούγκλα πάνω σε κρεμαστή γέφυρα 41 μέτρων παρατηρώντας τα εξωτικά πουλιά τους δάσους. Θα φτάσουμε στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Εθνικό πάρκο Κιναμπάλου – Σαντακάν

Πρωινό και αναχωρούμε περίπου τις 08.30 πμ, ανατολικά για την παραθαλάσσια πόλη Σαντακάν (την παλιά πρωτεύουσα του Σαμπάχ), που είναι η έξοδος για τα παρθένα νησιά με τον απίθανο υποβρύχιο κόσμο της θάλασσας Σούλου και βέβαια για τα ποτάμια της ζούγκλας. Αφού περάσουμε από μια μεγάλη διαδρομή βλέποντας τοπικά χωριά θα φτάσουμε περίπου στο μεσημέρι όπου και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην πόλη στις τοπικές αγορές.

Ημέρα 5: Σαντακάν –Σεπιλόκ (Κέντρο αποκατάστασης ορφανών ουρακοτάγκων)- ποταμός Κιναμπαταγκάν

Πρωινή αναχώρηση για το κέντρο Σεπιλόκ φτάνοντας την ώρα του πρωινού ταΐσματος των ουρακοτάγκων στις 10.00 το πρωί. Οι ουρακοτάγκοι που βρίσκονται εκεί είναι μέσα σε φυσικό περιβάλλον και οι περισσότεροι είναι ορφανοί, οι οποίοι για τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής τους εξοικειώνονται με τη ζούγκλα έτσι ώστε όταν αφήνονται ελεύθεροι να μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια ζούγκλα. Θα θαυμάσουμε αυτά τα συμπαθητικά θηλαστικά να τρώνε και να παίζουν μεταξύ τους και εάν είμαστε τυχεροί θα έρθουν και κοντά μας για να τα χαϊδέψουμε. Προσοχή καλό είναι να προσέχουμε τις τσάντες μας και τα κινητά μας διότι τους αρέσει να τα αρπάζουν. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λιμάνι του Σαντακάν, όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο για το σύντομο ταξίδι μας στην άγρια ζούγκλα του Βόρνεο μέσα από τον ποταμό Κιναμπαταγκάν.

Μπαίνοντας στον ποταμό καλό είναι να έχουμε έτοιμα τα κιάλια και τις κάμερες έτσι ώστε να παρατηρούμε αν κουνιούνται οι κορυφές των δέντρων, διότι αυτό σημαίνει ότι εκεί ζουν οι πίθηκοι proboscis. Θα δούμε επίσης κροκόδειλους, πυγμαίους ελέφαντες, άγρια εξωτικά πολύχρωμα πουλιά, μακάκες και πολλά άλλα είδη με τη βοήθεια των έμπειρων οδηγών και ξεναγών. Θα φτάσουμε στο λοτζ μας για μεσημεριανό, τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ξεκούραση μέχρι νωρίς το απογευματάκι, που θα ξεκινήσουμε για μία τρίωρη περιήγηση του ποταμού για παρακολούθηση της πλούσιας άγριας ζωής. Η περιπλάνηση μας θα συνεχιστεί μέχρι και την δύση του ήλιου με τους καταπληκτικούς συνδυασμούς χρωμάτων, παράδεισος για τους φωτογράφους. Πριν φτάσουμε στο λοτζ μας θα δούμε και τις εκπληκτικές πυγολαμπίδες που με το φως τους -σαν χιλιάδες μικρά λαμπάκια- μετατρέπουν ένα απλό δέντρο σε… χριστουγεννιάτικο. Άφιξη στο λοτζ για δείπνο και στη συνέχεια νυχτερινή περιήγηση μέσα στη ζούγκλα για να δούμε και νυχτερινά ζώα, ερπετά, έντομα και πουλιά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Ποταμός Κιναμπαταγκάν – χωριό Σουκάου

Η μέρα μας σήμερα ξεκινάει πολύ πρωί με την ανατολή του ήλιου και πριν το πρωινό μας. Θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση μας μέσα στις ζούγκλες του Βόρνεο ξεκινώντας από μια βόλτα στον ποταμό, για να ανακαλύψουμε την λίμνη Πίτας, η οποία σε 50 χρόνια θα εξαφανιστεί από τα δέντρα που επιπλέουν στο νερό. Βέβαια όταν μία λίμνη κλείνει, μία άλλη ανοίγει. Η πανδαισία των χρωμάτων της ανατολής μαζί με τις αντανακλάσεις του νερού θα σας ανταμείψει με μερικές πολύ καλές φωτογραφίες. Θα παρατηρήσουμε όλα τα πρωινά είδη ζώων και αφού φτάσουμε στην λίμνη μέσα από μικρούς παραποτάμους, θα απολαύσουμε ένα καφέ στην βάρκα. Επιστροφή στο κατάλυμα μας για το πρωινό μας. Στη συνέχεια θα βοηθήσουμε τους ντόπιους να φυτέψουν δέντρα, έτσι ώστε να αναπληρώσουμε όσα φοινικόδεντρα έχουν κοπεί λόγω της μεγάλης παραγωγής φοινικέλαιου. Θα απολαύσουμε ένα λιτό γεύμα με τους ψαράδες του χωριού Αμπάι και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε ακόμη πιο βαθιά στη ζούγκλα με κατεύθυνση το χωριό Σουκάου. Στη διάρκεια της βόλτας μας θα παρατηρούμε πυγμαίους ελέφαντες, ουρακοτάγκους και πολλά άλλα είδη σπάνιων πουλιών και θηλαστικών ή ερπετών. Φτάνοντας στο λοτζ, όπου αργότερα θα διανυκτερεύσουμε. Μετά από μία μικρή ξεκούραση νωρίς το απόγευμα, θα βγούμε για να παρατηρήσουμε και πάλι την πλούσια άγρια ζωή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Ποταμός Κιναμπαταγκάν – Αθήνα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σαντακάν για το ταξίδι της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσων σταθμών, με άφιξη την επομένη έχοντας μαζί μας τις καλύτερες εμπειρίες και αναμνήσεις από ένα πραγματικό ταξίδι φύσης. Για όποιον επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την εκδρομή του είτε στα παρθένα νησιά της θάλασσας Σούλου, είτε στα όμορφα θέρετρα της Κότα Κιναμπάλου στην Νότιο κινέζικη θάλασσα.

Ημέρα 8: Αθήνα

Αφιξη στην Αθήνα.
Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται.
•Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι περίπου 450 € το άτομο
•Έξοδα κάμερας και φωτογραφικής μηχανής στο πάρκο.
•Υπάρχει περίπτωση λόγω καιρού ορισμένες πεζοπορίες να μην είναι εφικτές
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Αεροπορικά εισιτήρια με την Singapore Airlines
 • Διαμονή: 3*, 4* ξενοδοχεία και λοτζ
 • Γεύματα: 7 γεύματα
 • Μεταφορές: όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Τα πακέτα ισχύουν από 1η Απριλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017.
 •  Αναχωρήσεις κάθε Σάββατο με την Singapore Airlines μέσω Κων/πολης και Σιγκαπούρης.
 •  Επιβάρυνση στο πακέτο με αναχώρηση από θεσσαλονίκη το άτομο 130€
 •  Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι περίπου 450€ το άτομο από Αθήνα και 475€ από Θεσσαλόνικη.
 • Δυνατότητα παράτασης τών πακέτων
 • Το διαβατήριο να έχει 6μηνη ισχύ

Σας προτείνουμε

 • Θα πρέπει να έχετε μαζί σας αδιάβροχο, παπούτσια πεζοπορίας, κιάλια και εντομοαπωθητικά.
 • Δυνατότητα επέκτασης στην Σιγκαπούρη με 155 € το άτομο σε 3* ξενοδοχεία με πρωινό, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο , και 24 υπηρεσίες.

2018_cos