Ρόδος – Καλοκαίρι στο νησί των Ιπποτών

6 & 8 ημέρες

Ρόδος – Fly&Drive

Το νησί των Ιπποτών

Καλοκαίρι ’23 | 6&8 ημέρες

Όταν ένας προορισμός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, η εισαγωγική μας παρουσίαση είναι μικρή! Το νησί των Ιπποτών δεν έχει αφήσει κανέναν επισκέπτη ανικανοποίητο.Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο σε μια εποχή που όλα, τουλάχιστον στη συλλογική φαντασία, ήταν μυστηριώδη και ατμοσφαιρικά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε εξασφαλίσει για εσάς αεροπορικές θέσεις και διαμονή  σε ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας μέσα στην πόλη αλλά και στις κοντινές φημισμένες παραλίες σε αρκετά χαμηλές τιμές … εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε τη διαμονή σας και να αφήσετε τα υπόλοιπα σε εμάς!

 Επιλέξετε εμάς για αυτό το ταξίδι  στη Ρόδο γιατί προσφέρουμε…

 • Προκρατημένες θέσεις με απευθείας πτήσεις AEGEAN σε χαμηλές τιμές
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία σε τιμές γκρουπ
 • Ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε parking στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” για να αφήσετε το αυτοκίνητο σας
 • Ενοικίαση αυτοκινήτου με απεριόριστα χλμ με παραλαβή – παράδοση στο αεροδρόμιο της Ρόδου
 • Έλεγχο τήρησης των υγειονομικών κανόνων
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση και δυνατότητα αναβάθμισης με καλύψεις covid
 • Τη δική μας φροντίδα..Είναι καλό να έχεις κάποιον έμπειρο να σε προσέχει!

Σύμη – Πανορμίτης: (Διάρκεια ταξιδιού 1,5 ώρα) Το νησί που μαγεύει από την πρώτη κιόλας στιγμή που το πλοίο θα πλησιάσει στο λιμάνι του Γιαλού καθώς τα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια απλώνονται αμφιθεατρικά και μέχρι την κορυφή του λόφου του Κάστρου. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης του προστάτη της Δωδεκανήσου και παραστάτη των ναυτικών και των σφουγγαράδων, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης τιμάται από τους Σαμιακούς, αλλά και τους Δωδεκανησίους σε όλη την οικουμένη. Η μονή του, που βρίσκεται στον κόλπο του Πανόρμου της Σύμης, από όπου έχει λάβει την προσωνύμιά της, έχει καταστεί πανελλήνιο προσκύνημα. Περιηγηθείτε στο κτιριακό συγκρότημα του μοναστηριού που ενίσχυσε την Ελληνική Επανάσταση και διαθέτει 2 μουσεία, το λαογραφικό και το μουσείο εκκλησιαστικής τέχνης. Η ΣΥΜΗ φημίζεται για τον κοσμοπολιτικό αέρα της και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, καθως είναι γεμάτη με πολύχρωμα νεοκλασικά κτήρια. Πλούσια σε πολιτιστικά αξιοθέατα ενώ οι παραλίες της θεωρούνται από τις πιο όμορφες των Δωδεκανήσων.

Χάλκη: (Διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα περίπου από Κάμειρο και 1,5 ώρα από την πόλη) Η Χάλκη μετατρέπεται σε πρότυπο νησί ενέργειας, πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Ενεργειακή αυτονομία, ψηφιακή καινοτομία, οικολογική κινητικότητα, αυξημένη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξηλεκτρισμός μεταφορών. Οι στίχοι από την Ιθάκη, το ποίημα-ορόσημο του Καβάφη, συνοδεύει το νου μας καθώς πλησιάζουμε το λιμάνι της Χάλκης, αφενός γιατί αντικρίζουμε την εκτυφλωτική του ομορφιά για πρώτη φορά και αφετέρου, γιατί το ταξίδι αυτό δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένο. “Ποτέ δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις την πρώτη εντύπωση”, λένε οι Άγγλοι κι απ’ ότι φαίνεται το ενστερνίζεται απόλυτα η Χάλκη, ξελογιάζοντας τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν με τα πλεούμενα σχίζοντας τα καταγάλανα νερά, καθώς το πολύχρωμο σώμα της από δίπτα και τρίπατα, κεραμόσκεπα σπίτια, ορθώνει το ανάστημά του από το λόφο ως τη θάλασσα. Όλοι σπεύδουν να την φωτογραφίσουν. Κανείς δεν της αντιστέκεται. Περιδιαβαίνοντας μετά από λίγο στον όμορφο οικισμό, απότοκο της οικονομικής άνθισης που γνώρισε το νησί, στα μέσα του 19ου αιώνα εξαιτίας του εμπορίου, δεν μπορείς παρά να αποθεώσεις την νεοκλασική αρχιτεκτονική. Το Κάστρο επιβάλλει την παρουσία του σε αυτή την τοποθεσία-παρατηρητήριο. Καθώς περιδιαβαίνετε την επιβλητική ησυχία της ιστορίας του κάστρου, μην προσπεράσετε την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, καθώς ακόμα διακρίνονται οι τοιχογραφίες που χρονολογούνται μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα. Απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεμία και την καλαισθησία.

Καστελλόριζο: (Διάρκεια ταξιδιού 3-5 ώρες ανάλογα το δρομολόγιο) Το διάσημο ακριτικό μας νησί θεωρείται από τα ομορφότερα της Μεσόγειου. Η ατμόσφαιρα ονειρική, τα χρώματα σε όλο το φάσμα του γαλάζιου και του μπλε, σπίτια του 19ου αιώνα κάνουν το νησί να μείνει για πάντα στο μυαλό του επισκέπτη. Επισκεφτείτε το γαλάζιο σπήλαιο με τον σταλακτικό διάκοσμο, το τζαμί του 18ου αιώνα, τον μητροπολιτικό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης. Αισθανθείτε εθνική συγκίνηση στο νησάκι της κυράς της ΡΩ. Στο λιμανάκι υπάρχουν μόνο δύο σπίτια για κτηνοτρόφους, το εκκλησάκι του Αη Γιώργη και το μνημείο της κυράς της ΡΩ, Δέσποινα Αχλαδιώτου που έζησε εδώ και κάθε πρωί ύψωνε την Ελληνική σημαία.

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις Aegean Airlines
  • Πολιτική αποσκευών :
  1. Για τις αναχωρήσεις από 1 Ιουλίου έως και 2 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνεται προσωπικό αντικείμενο, 8 κιλά χειραποσκευή και 23 κιλά βαλίτσα
  2. Για τις αναχωρήσεις 1 έως 30 Ιουνίου και 9 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνεται χειραποσκευή 8 κιλά.
  • Προκράτηση θέσης στις πτήσεις (για να μην κάθεστε μακριά από τον συνταξιδιώτη σας!)
  • Διαμονή με την αντίστοιχη διατροφή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Σύνολο φόρων 45€ ανά άτομο
 • Φόροι διαμονής οι οποίοι πληρώνονται στην υποδοχή του ξενοδοχείου : ανά άτομο/ανά ημέρα 3 αστέρων 1,50€, 4 αστέρων 3€, 5 αστέρων 4€

2023_ath