Πρέβεζα – Λευκάδα – Πάργα

Πάσχα ’24 | 3 ημέρες

Πρέβεζα – Λευκάδα – Πάργα

Πάσχα ’24 | 3 ημέρες

1n ημέρα : Μ. Σάββατο | Αναχώρηση για Άρτα – Κορωνησία – Μύτικας Πρέβεζας

 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μέσω Εγνατίας οδού και µε καθοδόν στάσεις άφιξη στην Άρτα, όπου θα δούμε το περίφημο γιοφύρι της Άρτας, γνωστό για τη σπάνια αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το νησάκι Κορωνησία, μέσα στον Αμβρακικό. Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι ιδιαίτερες ψαρόβαρκες (πριάρια), οι κατάφυτες νησίδες, το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής και το ήπιο κλίμα δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με το νησάκι των 167 κατοίκων και φαγητό εξ ιδίων.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην περιοχή της Πρέβεζας. Το απόγευμα μετάβαση στην Πρέβεζα για την πρώτη γνωριμία µε την πόλη, όπου θα δούμε το Βενετσιάνικο φρούριο του Αγ. Ανδρέα και τον πεζόδρομο µε το Βενετσιάνικο ρολόι στη Μητρόπολη της πόλης. Παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα : Κυριακή του Πάσχα | Μύτικας Πρέβεζας – Λευκάδα & το απόγευμα Μύτικας Πρέβεζας – Πάργα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Λευκάδα, όπου θα επιστεφτούμε την κυρά της Λευκάδας, την Παναγία Φανερωμένη, σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδιτών καθώς είναι πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ στην όμορφη πόλη. Θα ακολουθήσει πλούσιο Πασχαλινό γεύμα και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το απόγευμα θα μεταβούμε στην Πάργα, τη γραφική κωμόπολη µε τις σπάνιες φυσικές ομορφιές. Αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του νομού Πρέβεζας και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και απλώνεται έως τα παράλια του Ιονίου Πελάγους. Ένα τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το Κάστρο του Αλή Πασά (σε απόσταση 6 χλμ. από την Πάργα), το οποίο αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ηπείρου. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3n ημέρα : Δευτέρα του Πάσχα | Μύτικας Πρέβεζας – Πηγές Αχέροντα – Σύβοτα – Γιάννενα – Επιστροφή στην πόλη μας

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Πάργα. Περνώντας από τη Νικόπολη, φτάνουμε στη γραφική κωμόπολη µε τις σπάνιες φυσικές ομορφιές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το φρούριο της πόλης και η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όπου υπάρχουν σπάνια εκκλησιαστικά και ιστορικά κειμήλια. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη Πάργα για καφέ και βόλτα. Αργότερα θα απολαύσουμε το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα. Ξεκούραση και νωρίς το βράδυ μια βόλτα στην ειδυλλιακή παραλία της Πρέβεζας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

2024_ath