Πρέβεζα – Λευκάδα – Πάργα

Πάσχα ’24 | 4 ημέρες

Πρέβεζα – Λευκάδα – Πάργα

Πάσχα ’24 | 4 ημέρες

1n ημέρα : Μ. Παρασκευή | Αναχώρηση για Άρτα – Κορωνησία – Πρέβεζα

 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μέσω Εγνατίας Οδού και μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Άρτα, όπου θα δούμε το περίφημο γιοφύρι της Άρτας, γνωστό για τη σπάνια αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το νησάκι Κορωνησία, μέσα στον Αμβρακικό. Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι ιδιαίτερες ψαρόβαρκες (πριάρια), οι κατάφυτες νησίδες, το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής και το ήπιο κλίμα δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με το νησάκι των 167 κατοίκων και φαγητό εξ ιδίων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην περιοχή της Πρέβεζας. Το απόγευμα μετάβαση στην Πρέβεζα για την πρώτη γνωριμία µε την πόλη, όπου θα δούμε το φρούριο του Αγίου Ανδρέα και τον πεζόδρομο µε το βενετσιάνικο ρολόι στη Μητρόπολη της πόλης. Αργότερα θα ακολουθήσει η παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην κεντρική πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα : Μ. Σάββατο | Πρέβεζα – Λευκάδα – Πριγκηπονήσια – Πρέβεζα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ημερήσια εκδρομή μας στη Λευκάδα, την πατρίδα του Σικελιανού και του Βαλαωρίτη. Από το Νυδρί θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια μοναδική, προαιρετική κρουαζιέρα στα Πριγκηπονήσια, το Μεγανήσι, τη Μαδουρή του Βαλαωρίτη, τον Σκορπιό, το νησί του Ωνάση και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες η κρουαζιέρα µας θα γίνει μεγαλύτερη και θα φτάσει μέχρι και το Φισκάρδο. Στη συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στην πόλη της Λευκάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση για να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης και στη συνέχεια θα δειπνήσουμε με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3n ημέρα : Κυριακή του Πάσχα | Πρέβεζα – Πάργα – Πρέβεζα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Πάργα. Περνώντας από τη Νικόπολη, φτάνουμε στη γραφική κωμόπολη µε τις σπάνιες φυσικές ομορφιές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το φρούριο της πόλης και η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όπου υπάρχουν σπάνια εκκλησιαστικά και ιστορικά κειμήλια. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη Πάργα για καφέ και βόλτα. Αργότερα θα απολαύσουμε το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα. Ξεκούραση και νωρίς το βράδυ μια βόλτα στην ειδυλλιακή παραλία της Πρέβεζας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4n ημέρα : Δευτέρα του Πάσχα | Πρέβεζα – Πηγές Αχέροντα – Σύβοτα – Γιάννενα – Επιστροφή στην πόλη μας

Πρωινό και αναχώρηση για τις πηγές του Αχέροντα, όπου θα απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, στη Γλυκή. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στα όμορφα Σύβοτα, τα φιόρδ της Ελλάδας. Έπειτα, θα επισκεφτούμε τα Γιάννενα. Ελεύθερος χρόνος στη γραφική πόλη για να απολαύσουμε τη βόλτα ή τον καφέ μας με φόντο τη λίμνη Παμβώτιδα. Αναχώρηση και μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, άφιξη στην πόλη μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

2024_ath