Το Travellook ετοίμασε για σας ένα μεστό ταξίδι στην Σρι Λάνκα, επιτρέποντας στον ευέλικτο ταξιδιώτη να μπορεί να το πραγματοποιήσει, χωρίς να χρειάζεται συμμετοχή πολλών ατόμων, απλά μόνο δύο, στην πανέμορφη Σρι Λάνκα όχι απλώς να δει κινηματογραφικά τα «βασικά» αξιοθέατα του νησιού αλλά να απολαύσει περιεκτικές ξεναγήσεις σε ένα μέρος που ο πολιτισμός άνθισε ήδη από τον 3ο π.Χ αιώνα. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρόγραμμά μας έχει 3 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Αρχαιολογικού τριγώνου. Έτσι θα ξεναγηθείτε σωστά στις δύο παλιές πρωτεύουσες του νησιού Ανουραντάπουρνα και Πολοναρούα, μέρη που η Ουνέσκο προστατεύει σαν μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και παράλληλα θα δείτε και το θρησκευτικό κέντρο του Μιχιντάλε. Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το βράχο της Σιγκιρίγια και να περπατήσετε στους θαυμάσιους κήπους που κοσμούν τους πρόποδες του βράχου με την θεαματική τάφρο. Θέλοντας επίσης να σας προσφέρουμε το καλύτερο περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένια καθώς και την εξαιρετική Φολκλορική παράσταση στο Κάντυ με παραδοσιακούς χορούς και κοστούμια και… πυροβασία. Επίσης θα σας δείξουμε κήπους με μπαχαρικά, το μοναστήρι της Ντάμπουλα και τις φυτείες τσαγιού καθώς και την επεξεργασία του στη Γκιριγκάμα. Τέλος, το πρόγραμμα θα καταλήξει στο Κολόμπο, την παραθαλάσσια πρωτεύουσα του νησιού.

Ημέρα 1: Αθήνα – Ντόχα – Κολόμπο

Άναχώρηση από Αθήνα και άφιξη την επόμενη μέρα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2: Κολόμπο – Ανουρανταπούρα – Μιχιντάλε

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα και μετάβαση οδικώς στην ιστορική Ανουρανταπούρα. Η καταπράσινη περιοχή που θα μας φιλοξενήσει για τις τρεις επόμενες μέρες κρύβει μέσα της μερικά από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά του νησιού. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μιχιντάλε, τη πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο βουδισμός στο νησί. Απολαύστε έναν πλούσιο βραδινό μπουφέ, ενώ αν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι, τα έμπειρα χέρια των θεραπευτών «αγιουρβέρδα» θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Ανουρανταπούρα.

Ημέρα 3: Ανουρανταπούρα – Πολοναρούα – Γκιριτάλε/Χαμπαράνα

Πρωινό και αναχωρούμε για μια εξαιρετική ολοήμερη ξενάγηση κατά την οποία θα γνωρίσουμε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουραντάπουρνα που συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Για 1000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των Σινγαλέζων βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπό Τρι», το αρχαιολογικό μουσείο και τις κομψές “ντάγκομπες”. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για το δεύτερο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής που είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλης, των ναών και τα ερείπια του παλατιού, με τα τέσσερα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα, τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων, και την αίθουσα ακροάσεων. Ιστορικά αναφέρεται σαν πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την Ουνέσκο, σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Μετά την ξενάγηση συστήνουμε μια μικρή βόλτα με ποδήλατο στα δρομάκια της αρχαίας πόλης. Καθοδόν στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο, θα σταματήσουμε σε παραδοσιακό μαγαζί με όλων των ειδών τα ξυλόγλυπτα, ενώ θα παρατηρήσουμε πως τα κατασκευάζουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Γκιριτάλε/Χαμπαράνα.

Ημέρα 4: Γκιριτάλε/Χαμπαράνα – Σιγκιρίγια – Ντάμπουλα, Ματάλε – Κάντυ

Πρωινό και ξεκινάμε με τελικό προορισμό την ιερή πόλη Κάντυ, μέσω διαφόρων σημαντικών σταθμών. Ο πρώτος μας σταθμός είναι ο βράχος-φρούριο της Σιγκιρίγια. Στη κορυφή του κάθετου βράχου ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά. Κατευθυνόμαστε νότια και συναντάμε τον υπόσκαφο ναό της Ντάμπουλα. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 1ο π.Χ αιώνα και αποτελείται από πέντε σπήλαια με έκταση πάνω από 2000 τετραγωνικά μέτρα και εξαιρετικές τοιχογραφίες και αγάλματα του Βούδα, περίπου 150 στον αριθμό, όπου ξεχωρίζει ένα τεράστιο, ύψους 14 μέτρων. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στο Ματάλε για να επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα πιο αρωματικά φυτά και μπαχαρικά του πλανήτη. Αφού παρακολουθήσουμε και μια μαγειρική επίδειξη, μην διστάσετε επίσης να δοκιμάσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια. Καταλήγουμε στην Κάντυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Κάντυ (Γκιραγκάμα – Περαντένια)

Πρωινό και αναχωρούμε για τις φυτείες τσαγιού Γκιραγκάμα με το ομώνυμο εργοστάσιο κατεργασίας όπου βρίσκεται το καλύτερο τσάι του κόσμου. Θα μάθουμε για την διαδικασία παρασκευής αυτού του «ευγενούς» αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε κάτι μοναδικό, τους Βοτανικούς κήπους στη Περαντένια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών με έκταση 147 εκτάρια. Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στην Κάντυ (την τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας) όπου θα επισκεφθούμε τα κτίρια του Πανεπιστημίου και την τοπική αγορά. Η πανοραμική θέα της λίμνης θα σας ενθουσιάσει.
Θα καταλήξουμε το βραδάκι στο κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης που είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Κάντυ.

Ημέρα 6: Kάντυ – Πιναβάλα – Κολόμπο

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το Κολόμπο, αφού βέβαια επισκεφτούμε την περιοχή όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Το πρωί, την ώρα που τα ζώα παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, το θέαμα είναι μοναδικό. Ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους. Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης, γνωστή με το όνομα «Φρούριο», χτισμένη από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντενς και την γραφική αγορά του Πέταχ. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Κολόμπο – Αθήνα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, ή μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας στις ονειρικές Μαλδίβες που απέχουν μόνο 1-2 ώρες.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Καθημερινές αναχωρήσεις με Turkish Airways η με τηνQatar Airways μέσω Ντόχα
 • Διαμονή: 3*,4,5* ξενοδοχεία
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία (ημιδιατροφή με επιβάρυνση)
 • Μεταφορές: με ιδιωτικό αυτοκίνητο και οδηγό από/προς το αεροδρόμιο του Κολόμπο
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Αγγλόφωνες ξεναγήσεις σε όλα τα αξιοθέατα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Καθημερινές αναχωρήσεις με την Turkish Airlines εκτός Τετάρτης & Παρασκευής μέσω Κων/πολης η με την Qatar Airways καθημερινά με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων από 01/11-31/03/2018
 • Tο πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται ιδιωτικά με αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό
 • Επιβάρυνση ημιδιατροφής 120€ στα 4* και 5* ξενοδοχεία και 100€ στα 3*.
 • Διαβατήριο 6 μήνης ισχύς.
 • Βίζα Σρι Λάνκα 35€

2018_cos