Εκδρομή στην Πίνδο
3 ημέρες

Επιβλητικές βουνοκορφές που μας προκαλούν να τις κατακτήσουμε , αλπικές λίμνες, ποτάμια ιδανικά για σπορ, πέτρινα γεφύρια, φυσικές κολυμπήθρες μοναστήρια μέσα σε βράχους ή γκρεμούς, ατμοσφαιρικά χωριά με το παραδοσιακό στοιχείο ζωντανό και οι εθνικοί δρυμοί σπάνιας ομορφιάς.

1η ημέρα: Αναχώρηση για Γιάννενα, Μέτσοβο

 

Πρωινή αναχώρηση με εξαιρετική διάθεση και προσμονή για απόδραση. Θα κάνουμε την σχετική στάση για τον απαραίτητο καφέ και πρώτος μας σταθμός για σήμερα , η όμορφη πόλη των Ιωαννίνων Σημείο αναφοράς για την περιήγηση μας αλλά και για την πόλη , το κάστρο (χτίστηκε το 528 µ.Χ Είναι μια μικρή ζωντανή πόλη μέσα στην πόλη που το παρελθόν, η παράδοση αλλά και ο θρύλος την έχουν γεμίσει ιστορίες, πολλές εκ των οποίων γραμμένες με μελανά χρώματα. Θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του, θα αγναντέψουμε τη θέα στη λίμνη Παμβώτιδα από τις δύο ακροπόλεις του και θα το αφήσουμε να «ξετυλίξει» τόσο την ιστορία όσο και την καθημερινότητα των «Καστρινών», όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του. Συνεχίζουμε με το «νησί χωρίς όνομα » Πρόκειται για το νησάκι μέσα στην λίμνη Παμβώτιδα και παίρνοντας το καραβάκι από τον μόλο της λίμνης θα βρεθούμε σε λίγα λεπτά , στην κυριολεξία σε ένα άλλο κόσμο που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από τον χρόνο !! Θα ξεχωρίσουμε το εξαιρετικό μουσείο του Αλή Πασά και την μονή Φιαλθρωπηνών εξαιρετικό δείγμα βυζαντινής τέχνης. Τελικος μας προορισμός για σήμερα το «χωριό της αρκούδας »από τα σλαβικά μέτσκα που σημαίνει αρκούδα και την καταληξη -οβο που σημαινει χωρίο.Τι να πρωτοπεί κανείς για το όμορφο και γραφικό Μέτσοβο. Τα τοπία σε συνδυασμό με τους ανθρώπους και τις μοναδικές γεύσεις συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα. Την εικόνα του ιδανικού προορισμού ειδικά για το φθινόπωρο Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας . Θα ξεκουραστούμε και το βράδυ θα απολαύσουμε την βόλτα στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης.

2η ημέρα: Περήφανα χωριά της Πίνδου, Σαμαρίνα

 

Καλό πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα είναι πραγματικά εξαιρετική, Θα διασχίσουμε τον ορεινό όγκο της Πίνδου υ, για να συναντήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πέτρινα γεφύρια της Μακεδονίας, κοντά στο χωριό Τρίκωμο του νομού Γρεβενών, το τρίτοξο γεφύρι του ΑΖΙΖ -ΑΓΑ. Το εντυπωσιακό μεγαλόπρεπο αυτό πέτρινο οικοδόμημα διαθέτει το μεγαλύτερο τόξο σε άνοιγμα από τα σωζόμενα γεφύρια της Μακεδονίας, που φτάνει τα 15 μέτρα και συνολικό μήκος τα 70 μέτρα. Κτίστηκε επί τουρκοκρατίας και χρηματοδοτήθηκε από τον Αζίζ-Αγά. Λίγο αργότερα θα καταλήξουμε στην ξακουστή Σμαρίνα, ένα πανέμορφο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μ. περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς που είναι το ψηλότερο χωριό της Ευρώπης !!. “κρυμμένη” σε μια γωνιά της μακεδονικής γης με ιστορία ριζωμένη στα βάθη του χρόνου. θα δούμε πυκνά δάση πεύκου, οξιάς, πυξαριού και ρόμπολου. Το χωριό έχει άφθονα νερά, ασύγκριτες φυσικές ομορφιές και κλίμα ιδανικό για καλή υγεία και ζωή… Για αυτά της τα προσόντα άλλωστε, την βάφτισαν και «Ωραία Σαμαρίνα». Εδώ σας προτείνουμε να απολαύσετε ένα πλούσιο παραδοσιακό γεύμα, με τοπικες λιχουδιες Επιστροφή το απόγευμα στο Μέτσοβο,

3η ημέρα: Αρχοντική Σιάτιστα και επιστροφή στην πόλη μας

 

Πρωινό και αποχαιρετούμε το γραφικό χωριό, Πρώτος μας σταθμός για σήμερα η Σιάτιστα . θα δούμε μια σειρά από πανέμορφα αρχοντικά, ενώ οι λάτρεις του κρασιού θα ξετρελαθουνε με τα διάσημα γλυκά κρασιά της. Η γραφική πόλη ι απλώνει τις δυο γειτονιές της Χώρα και Γεράνεια γύρω από το λόφο του Προφήτη Ηλία, σε υψόμετρο 900 – 950 μέτρων. Λιθόστρωτα καλντερίμια διασχίζουν τις γειτονιές όπου κυριαρχούν τα μεγαλόπρεπα σπιτικά των πλούσιων εμπόρων και οινοποιών. Ανάμεσα στα επώνυμα αρχοντικά του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα που εντυπωσιάζουν τόσο με το παρουσιαστικό τους όσο και με τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο, Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας και να βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες , Αναχωρούμε για την πόλη μας.
 • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο θα πληροί  όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με σχολαστική τήρηση όλων των υγειονομικών όρων
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Πρωινό καθημερινά
 • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφαλιστική κάλυψη προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες
 • Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Μέτσοβο
 • Πίνδος
 • Σαμαρίνα
 • Ιωάννινα
 • Σιάτιστα

2021_ath