Γύρος Πελοποννήσου

Πάσχα ’24 | 5 ημέρες

Γύρος Πελοποννήσου  

Πάσχα ’24 | 5 ημέρες

Καταπράσινη ανοιξιάτικη φύση, ιστορία, γαστρονομία και έθιμα σε ένα υπέροχο οδοιπορικό στις υπέροχες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η ξακουστή «πατρίδα» της ελιάς και όχι μόνο. Όλη η ιστορία και η φύση της Μεσογείου αποτυπωμένη σε έναν τόπο. Προορισμοί αυθεντικής ομορφιάς, καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πρόθυμοι να σας υποδεχτούν και η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή! Μεσσηνία, Ελαφόνησος, Μονεμβασιά, Μάνη, Πόρτο Χέλι, Καλάβρυτα, Ναύπλιο. Επισκεφθείτε την πατρίδα της ωραίας Ελένης και του γένους των Ατρειδών, των Ολυμπιακών αγώνων, της ιερής ελιάς και της αρχαίας Σπάρτης. Πόλεμος, ειρήνη και πολιτισμός – με φόντο έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας: την Πελοπόννησο. Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα μελετημένο, στο οποίο έχουμε αρκετή εξειδίκευση αφού το πραγματοποιούμε πολλές φορές κάθε χρόνο και ανανεώνουμε συνεχώς. Οι πόλεις που διαμένουμε είναι προσεκτικά επιλεγμένες και τα ξενοδοχεία προσφέρουν μια άριστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Ελάτε μαζί μας στην Πελοπόννησο γιατί:

  • Νεο ανανεωμένο πασχαλινό πρόγραμμα
  • Επίσκεψη και στην υπέροχη Μονεμβασιά
  • ΔΩΡΟ Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα

1n ημέρα : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΤΟΛΟ

 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί με πρώτο προορισμό τις Μυκήνες. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Αναχωρούμε στη συνέχεια για την Αρχαία Επίδαυρο και να θαυμάσουμε το αρχαίο θέατρο. Ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, χτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συνετέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Βρίσκεται 12 χλμ από την κωμόπολη της Παλαιάς Επιδαύρου. Επόμενη στάση για καφέ στο Άργος και άφιξη στο Ναύπλιο. Περιήγηση στην γραφική πόλη, πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, ανάβαση στο βράχο του Παλαμηδίου με την πανοραμική θέα. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το Τολό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. Επιστροφή και δείπνο.

2n ημέρα : ΤΟΛΟ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΑΡΤΗ 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την μεσαιωνική, βυζαντινή και βενετσιάνικη πόλη της Μονεμβασιάς. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο που αποτελεί στην κυριολεξία μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παράλια κατ΄ έναντι πόλη επί της λακωνικής ακτής. Στα διασωθέντα κτίρια και τις δομές στο κάστρο περιλαμβάνονται αμυντικές κατασκευές του εξωτερικού κάστρου και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες. Πολλές από τις οδούς είναι στενές και κατάλληλες μόνο για τους πεζούς. Το παρωνύμιο της Μονεμβασιάς είναι «Γιβραλτάρ της Ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Μπαίνοντας στην πόλη ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε την μοναδική θέα, την ομορφιά του τοπίου. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας επισκεπτόμαστε το Γύθειο, γραφικό λιμάνι, χτισμένο αμφιθεατρικά σε πλαγιά λόφου, με νησιώτικο χρώμα και καταλήγουμε στην Σπάρτη, την πρωτεύουσα της Λακωνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για γνωριμία με την όμορφη πόλη. Το βράδυ θα ακολουθήσει η παρακολούθηση της Ανάστασης. Θα γυρίσουμε και πάλι στο ξενοδοχείο μας για το πατροπαράδοτο Αναστάσιμο δείπνο.

3n ημέρα : ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ – ΣΠΑΡΤΗ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ – ΜΑΝΗ

Kυριακή του Πάσχα σήμερα και αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψή στον Διρό και τα περίφημα σπήλαια του, που θεωρούνται ως ένα από τα τρία ωραιότερα λιμναία σπήλαια της γης. Καταλήγουμε στην θρυλική Μάνη, την ξερή γη με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους, η οποία απλώνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο και πάνω. Θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας όπου θα μας περιμένει το Πασχαλινό γεύμα. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στη διάθεσή σας για εξόρμηση στην πόλη με την εορταστική ατμόσφαιρα.

4n ημέρα : ΣΠΑΡΤΗ –  ΜΥΣΤΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μια πρώτη επίσκεψη στην ερειπωμένη βυζαντινή καστροπολιτεία Μυστρά, θα έχουμε περιήγηση και συνεχίζουμε για τον Πύργο, την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, όπου θα κάνουμε μια σύντομη στάση. Συνεχίζουμε για την Πάτρα, περνώντας από την Αρχαία Ολυμπία και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στη διάθεσή σας για μια γνωριμία με την πόλη.

5n ημέρα : ΠΑΤΡΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχωρούμε μέσω Ρίου για την Ναύπακτο. Συνεχίζουμε για το όμορφο και γραφικό Γαλαξίδι. Περιήγηση και καταλήγουμε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το μουσείο. Ξενάγηση και στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Μέσω Λάρισας, Τεμπών με στάσεις καθ’ οδόν για καφέ και φαγητό, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

  • Σημείωση:  Το πρόγραμμα εκτελείται και αντίστροφα χωρίς την παραμικρή παράλειψη!

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

2024_ath