Η Κίνα δεν είναι απλώς μία από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, είναι και από τις πιο όμορφες και πιο πλούσιες πολιτιστικά. Σίγουρα είναι δύσκολο κανείς να την επισκεφθεί σε ένα μόνο ταξίδι. Το βέβαιο όμως είναι πως όλοι μας θα θέλαμε έστω και μια φορά στη ζωή μας να βρεθούμε εκεί και να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια τα απομεινάρια ενός από τους παλαιότερους πολιτισμούς του πλανήτη και τα θαύματα μίας από τις πιο ισχυρές και πρωτοπόρες δημοκρατίες της σύγχρονης ιστορίας. Πεκίνο, Σιάν, Σαγκάη… συνθέτουν το πλήρες τοπίο της χώρας. Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι όπου η ομορφιά ξεπερνά κάθε σας προσδοκία.

1η ημέρα   Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Πεκίνο

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη την επομένη , για τον πολιτικό και πολιτιστικό πυρήνα της Κίνας, το μεταμορφωμένο Πεκίνο, πρωτεύουσα της χώρας και της ομώνυμης αυτόνομης επαρχίας της Λαïκής Κινεζικής Δημοκρατίας. Ένα υπέροχο ταξίδι ζωής, σε μία μυστηριώδη και άκρως πολιτιστικά ενδιαφέρουσα Ασιατική χώρα, μόλις ξεκινάει.

2η ημέρα – Πεκίνο

Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Capital του Πεκίνου, συνάντηση με τον τοπικό μας συνοδό και μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών εισόδου στην χώρα, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για την μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερη ημέρα για την πρώτη γνωριμία σας με την πόλη. Απολαύστε μια ευχάριστη βόλτα στον πεζόδρομο Βανγκ Φούι Τσίνγκ.

3η ημέρα – Πεκίνο

Σήμερα, μετά από ένα πλούσιο πρωινό, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πολυφωτογραφημένη πλατεία Τιεν αν Μεν που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην είσοδο της θρυλικής ‘’Απαγορευμένης Πόλης’’. Εδώ και αιώνες, η τεραστίων διαστάσεων πλατεία, αποτελεί την πολιτική έδρα της αχανούς χώρας. Θα δούμε κτίρια ορόσημα, όπως το Εθνικό Μουσείο, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τούνκ και βέβαια το μπαλκόνι από το οποίο ο κορυφαίος ηγέτης του 20ου αιώνα διακήρυξε την ίδρυση της ΛαÏκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 01/01/1949. Θα συνεχίσουμε στην περίφημη Απαγορευμένη Πόλη ή Αυτοκρατορική πόλη, το ισχυρότερο σύμβολο του ένδοξου παρελθόντος της Κίνας. Είναι η πόλη ανάκτορο που μαρτυρά την δόξα και το μεγαλείο δέκα αιώνων Κινεζικής Απολυταρχίας. Εκεί θα απολαύσουμε ένα γευστικό γεύμα σε ένα τοπικό επιλεγμένο εστιατόριο. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε τα Θερινά Ανάκτορα στη βορειοδυτική περιοχή του Πεκίνου. Είναι ένα καταπληκτικό σύμπλεγμα παλατιών, κήπων, εσωτερικών αυλών, διαδρόμων και αιθουσών, που απηχούν την ταραγμένη ιστορία των αυστηρών απολυταρχικών δυναστειών αλλά και συνέβαλαν στην παγκόσμια ακτινοβολία της Κινεζικής παντοδυναμίας. Η ‘’θάλασσα της Σοφίας’’ , η ‘’ οδός του Σουτζόου και το ‘’ Βουνό της Μακροζωίας’’ είναι τα γραφικότερα σημεία . Έχουμε το απόγευμα ελεύθερο για να απολαύσουμε μια χαλαρή βόλτα. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα δείπνο δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα – Πεκίνο

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στο κορυφαίο και ανείπωτης ομορφιάς αξιοθέατο της Κίνας, το Σινικό Τείχος. Είναι η μεγαλύτερη σε διαστάσεις ανθρώπινη κατασκευή ορατή και από τη σελήνη. Κατασκευάστηκε για αμυντικούς σκοπούς, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές άλλων φυλών. Το Τείχος είναι αρκετά φαρδύ για να παρέχει άνεση στον καλπασμό επτά έφιππων στρατιωτών, και συμπληρώνεται από κωνοειδείς πύργους και παρατηρητήρια. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στα σημεία από όπου πέρασαν οι στρατιώτες του κινεζικού στρατού για να προστατεύσουν την πόλη. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε ένα τοπικό επιλεγμένο εστιατόριο. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη μας, στην κοιλάδα των τάφων της Δυναστείας των Μινγκ. Η δυναστεία των Μίνγκ έθεσε τις βάσεις της πολιτιστικής και πνευματικής αναμόρφωσης της Κίνας. Τα ωραιότερα πράγματα που έγιναν στην Κίνα, δημιουργήθηκαν εκείνη την περίοδο. Ο επόμενος σταθμός μας είναι η Ιερά οδός , που είναι στρωμένη με μάρμαρο και έχει αγάλματα από φιγούρες ανθρώπων και ζώων στις δυο πλευρές της. Έχουμε το απόγευμα και το βράδυ μας ελεύθερο.

5η ημέρα Πεκίνο – Σιάν (με τρένο)

Στη σημερινή μέρα θα έχουμε τη χαρά να επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε στον Ναό του Ουρανού ‘’Temple of Heaven’’. Ο Ναός του Ουρανού, είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Είναι ένα συγκρότημα θρησκευτικών κτιρίων στο νοτιοανατολικό Πεκίνο. Στον χώρο αυτόν γίνονταν ετήσιες τελετές με προσευχές στον ουρανό για καλή σοδειά. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα στενάκια της πόλης ‘’Hutong’’ με τα διάσημα ‘’rickshaw’’, τα οποία ήταν αρχικά, αμαξίδια με τρείς ρόδες, που τα μεταχειριζόταν ένας οδηγός που μετέφερε έναν επιβάτη. Αποτέλεσαν ένα πολύ δημοφιλές μέσο μεταφοράς τον 19ο αιώνα. Τον 21ο αιώνα, χρησιμοποιήθηκαν σαν μία εναλλακτική επιλογή αντί για ταξί λόγω του χαμηλού τους κόστους. Αργότερα μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας σε ένα τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα μας, είναι ελεύθερο ως την ώρα της μεταφοράς μας στον σταθμό του τρένου, για τη μετάβαση μας στο Σιάν το βράδυ. (σε άνετες 4-κλινες κουκέτες).

 6η μέρα – Σιάν

Σήμερα θα βρεθούμε σε μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες πόλεις της Κίνας, που έχει πάνω από 3.000 χρόνια ιστορίας. Το Σιάν. Μόλις φτάσουμε, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας για το πρωινό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε για ξενάγηση, το Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα και το μουσείο με τα διεθνούς φήμης αγάλματα ‘’ terracotta warriors’’. Ανακαλύφθηκαν το 1974 από κάποιους Κινέζους αγρότες που προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πηγάδι. Ο πήλινος στρατός αποτελείται από περίπου 8.000 αγάλματα στρατιωτών από τερακότα. Το 2016 Κινέζοι αρχαιολόγοι, ανακοίνωσαν πως είναι πιθανό για την κατασκευή των στρατιωτών οι Κινέζοι, να συνεργάστηκαν με Έλληνες γλύπτες και να εμπνεύστηκαν από την Ελληνική τεχνοτροπία ή πως σχεδιάστηκαν κατευθείαν από Έλληνες γλύπτες. Μετά από αυτή την όμορφη ιστορική αναδρομή, θα γευματίσουμε σε τοπικό επιλεγμένο εστιατόριο. Αφού πάρουμε δυνάμεις, θα συνεχίσουμε με την ξενάγησή μας σε ένα από τα πρώτα, μεγαλύτερα και μοντέρνα μουσεία της Κίνας. Το μουσείο Shanxi Big Wild Goose Pagoda, το οποίο έχει πάνω από 370.000 εκθέματα μεταξύ των οποίων είναι τοιχογραφίες, πίνακες, νομίσματα, κεραμικά και άλλα χρυσά, χάλκινα και ασημένια αντικείμενα. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το παλιό τοίχος της πόλης. Είναι ένα ογκώδες, πανύψηλο και πολύ μεγάλο σε μήκος τοίχος, που πλαισιώνει την παλιά πόλη και χωρίζει την πόλη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέρος. Το απόγευμά μας είναι ελεύθερο για έναν ευχάριστο περίπατο.

7η μέρα – Σιάν – Σαγκάη

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο και απολαμβάνουμε την πτήση προς Σαγκάη. Η Σαγκάη, είναι η μεγαλύτερη και μια πολύ σημαντική πόλη και λιμάνι της Κίνας. Τον 20ο αιώνα, εξελίχθηκε ταχύτατα σε μία σημαντικότατη και στη μεγαλύτερη εμπορική πόλη της Άπω Ανατολής. Αυτό το ανακαλύπτουμε εύκολα, βλέποντας τους πανύψηλους ουρανοξύστες και τον σύγχρονο τρόπο ζωής της πόλης. Εκεί θα συναντήσουμε τον τοπικό μας συνοδό και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στον 400 ετών κήπο της γαλήνης και της άνεσης, τον Yu Garden. Ο κήπος εκτείνεται στην βορειοανατολική πλευρά της πόλης. Χτίστηκε το 1559 κατά την περίοδο της Δυναστείας των Μινγκ. Καταστράφηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και τελικά αποκαταστάθηκε και ξαναδόθηκε στο κοινό το 1961. Από το 1982 και έπειτα έχει ανακηρυχθεί σε εθνικό μνημείο. Εν συνεχεία, θα μεταφερθούμε στη λεωφόρο-σύμβολο της ευημερίας της πόλης, τον διάσημο δρόμο Bund κατά μήκος του ποταμού Χουάγκ Που. Ο δρόμος εκτείνεται βόρεια της παλιάς πόλης της Σανγκάης και κοσμείται από ένα σύνολο κτιρίων εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, που αντιπροσωπεύουν όλες τις Ευρωπαϊκές τάσεις, όπως Μπαρόκ, Αρχαιοελληνικό, Νεοκλασικό και Αναγεννησιακό. Σειρά έχει ο περίπατός μας στη διάσημη λεωφόρο Ναντζίνγκ η οποία έχει πάρει το όνομά της από το όνομα της ίδιας της πόλης. Πρόκειται για την κύρια εμπορική αρτηρία της Σαγκάης, μήκους 5.5 χιλιομέτρων, με περισσότερα από 600 πολυτελή καταστήματα.

 8η μέρα – Σαγκάη

Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη για να γευθούμε το πλούσιο πρωινό μας και για να απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον ποταμό Χουάγκ Που.

 9η μέρα – Σαγκάη – Επιστροφή στην Ελλάδα

Μετά το πρωινό μας, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Ελλάδα.

10η μέρα – Άφιξη στην Ελλάδα

 

Σημείωση : Επιλογή μίας δωρεάν υπηρεσίας σε κάθε πόλη για να διαλέξετε

Πεκίνο

 • Γευτείτε τοπικές λιχουδιές που είναι πέρα από τη φαντασία σας.
 • Φτιάξτε πεντανόστιμα dumplings με τη βοήθεια μιας ντόπιας οικογένειας.
 • Δοκιμάστε τα καλύτερα κοκτέιλ στον δρόμο με τα μπαράκια (Bar Street) δίπλα στη λίμνη.
 • Ανακαλύψτε μικρούς θησαυρούς στην αρχαία αγορά.

Σιαν

 • Επισκεφτείτε τη μοναδικής ομορφιάς Κινέζικη μουσουλμανική συνοικία και την αγορά της.
 • Απολαύστε το μεγαλύτερο μουσικό υπερθέαμα που περιλαμβάνει εντυπωσιακά σιντριβάνια, που με τη βοήθεια της μουσικής και των laser δημιουργούν τρισδιάστατες εικόνες που προβάλλονται πάνω στο νερό και δημιουργούν ένα υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά δίπλα στη μοναδικής ομορφιάς Wild Goose Pagoda τη νύχτα.
 • Μαθαίνοντας καλλιγραφία από τους ειδικούς.

 Σαγκάη

 • Γευτείτε μικρά λαχταριστά ψωμάκια στον ατμό
 • Εξασκηθείτε μαζί με τους ανθρώπους της τοπικής κοινότητας στην αρχαία κινεζική πολεμική τέχνη του tai chi.
 • Απολαύστε τη Γαλλικής τεχνοτροπίας αρχιτεκτονική στην παλιά Σανγκάη.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines μέσω Κων/πολης & το εσωτερικό Σιάν Σαγκάη
 • Διαμονή: 6 νύχτες σε ξενοδοχεία 4*
 • Γεύματα: Πέντε γευματα σύμφωνα με το πρόγραμμα (περιλαμβάνεται & ένα αναψυκτικό στα γεύματα)
 • Μεταφορές: Από και προς τα αερόδρομια και σταθμό τρένου
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Διαμονή σε τρένο: Σε τετράκλινες κουκέτες (1 νύχτα)
 • Εκπτώσεις/προσφορές: 1 δωρεάν υπηρεσία σε κάθε πόλη
 •  Εγγυημένες εβδομαδιαίες  αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη κάθε Σάββατο με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων από 01/01 μέχρι 31/10/2017
 •  Tο πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται με αγγλόφωνο ξεναγό/συνοδό
 •  Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο με Turkish Ailrines. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 •   Δυνατότητα παράτασης.
 • Με επιβάρυνση 235 € το άτομο πτήση από Πεκίνο για Σιάν & 1 νύχτα στο Σιάν.

2018_cos