Πάτμος – Κως | Καλοκαίρι ’23

6 ημέρες

Πάτμος – Κως

Με πρόγραμμα ξεναγήσεων

Καλοκαίρι ’23 | 6 ημέρες

Καλοκαίρι στο νησί της αποκάλυψης

Η Πάτμος – το νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου, όπως διεθνώς αποκαλείται, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε αρχοντική γωνιά της προσφέρει, καλώντας σας σε ένα ταξίδι ατελείωτων και ποικίλων εμπειριών. Το παραδοσιακό λευκό χρώμα, τα αρχοντικά και τα σοκάκια της Χώρας (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco), οι τρεις Ανεμόμυλοι του νησιού, η νυχτερινή ζωή στο γραφικό λιμάνι της Σκάλας αλλά και την κοσμοπολίτικη Χώρα, τα μονοπάτια και διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσουν οι επισκέπτες, το ειδυλλιακό τοπίο, οι όμορφες παραλίες και τα γύρω νησάκια όλα αρμονικά συνδυασμένα συνθέτουν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι αυτό γιατί προσφέρουμε..

 • Αποκλειστικό πρόγραμμα
 • Μεταφορά με τον γρηγορότερο και πιο ξεκούραστο τρόπο
 • Απευθείας πτήσεις για Κω και ακτοπλοϊκώς για την Πάτμο.
 • Διαμονή μόνο στο κεντρικό λιμάνι, την κοσμοπολίτικη Σκάλα Πάτμου
 • Πλήρη γύρο νησιού με επίσκεψη στο σπήλαιο της Αποκάλυψης
 • Δυνατότητα εκδρομής στους Λειψούς και στη Λέρο
 • Χρόνο ελεύθερο στην Κω
 • Έμπειρο τοπικό συνοδό

1η ημέρα : Θεσσαλονίκη – Κως – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 13.30. Έλεγχος και πτήση για Κω. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη της Κω. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε εξ’ ιδίων την όμορφη πόλη.

2η ημέρα : Κως – Πάτμος – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Γροίκος – Λάμπη

 

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο λιμάνι, αναχώρηση στις 10.25 για την Πάτμο. Άφιξη  στις 12.45.Υποδοχή από την τοπική μας συνοδό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Σύντομη ξεκούραση και κατόπιν αναχώρηση για τον Γροίκο, όπου θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του Κάβου, του 17ο αιώνα.Ο Γροίκος είναι ένας παραλιακός οικισμός σε μικρή κοιλάδα 5 χλμ. νοτιοδυτικά από την χώρα. Συνεχίζουμε για το πολύ εύφορο χωριό τον Κάμπο. Εδώ βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγίας του Απόλλου και του Γερανού. Επίσης, θα επισκεφτούμε την Βορειότερη παραλία, την Λάμπη με τα χρωματιστά βότσαλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα : Πάτμος – Γύρος  Νησιού – Σπήλαιο της Αποκάλυψης

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από το «Σπήλαιο της Αποκάλυψης» όπου εδώ έγραψε ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος την ‘Αποκάλυψη’ όταν έφτασε το 95 εξόριστος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δομιτιανού. Η Πατμιάδα σχολή, που βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713, λειτούργησε σαν εκκλησιαστική σχολή και υπήρξε κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου που χτίστηκε από τον Ιερομόναχο Νικηφόρο Κρήτα το 1613. Η συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα. Μεταξύ των πιο πρόσφατων εικόνων της Μονής συγκαταλέγονται μερικές φιλοτεχνημένες από την μακαριστή αδερφή Ολυμπιάδα, η οποία μαθήτευσε πλάι στον φημισμένο αγιογράφο Φώτη Κόντογλου. Μετά θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα με τα κάτασπρα σπίτια, τις μικρές εκκλησίες, τα στενά δρομάκια, τα πεζουλάκια και τις πλατείες με θέα στο Αιγαίο που αγκαλιάζουν τον περίβολο του καστρομοναστηρίου. Στην κορυφή του νησιού υψώνεται το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο υπάγεται στο πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επίσκεψη στη μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Απόγευμα ελεύθερο.

4η ημέρα : Πάτμος – Λειψοί (προαιρετική εκδρομή)

 

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το καράβι (προαιρετική εκδρομή) που θα μας μεταφέρει στους Λειψούς, ανατολικά της Πάτμου. Μια μοναδική εμπειρία μας δίνεται με την επίσκεψή μας στα γραφικά – πανέμορφα νησάκια των Λειψών. Ένας μικρός παράδεισος για να τον περπατήσουμε και να τον θαυμάσουμε. Λευκά σπιτάκια με μπλε πορτοπαράθυρα, εικόνα που γαληνεύει μάτια και νου.Στο νησί υπάρχουν πολλές μικρές εκκλησίες για τις οποίες μάλιστα λέγεται ότι αντιστοιχεί μία για κάθε οικογένεια. Αξίζει να αναφερθεί η Παναγιά του Χάρου για τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονική της ρυθμό (νησιώτικος – βυζαντινός). Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή το απόγευμα στην Πάτμο

5η ημέρα : Πάτμος – Λέρος  (προαιρετική εκδρομή)

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε (προαιρετικά) για το λιμάνι με προορισμό τη Λέρο. Δαντελωτές ακτές, όρμοι, φιλόξενα αγκυροβόλια αλλά και μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική συνθέτουν το τοπίο του καταπράσινου αυτού νησιού. Το Λακκί, κύριο λιμάνι της Λέρου, στο μυχό του ομώνυμου κλειστού όρμου εντυπωσιάζει με τα επιβλητικά κτίρια, τους ανοιχτούς δρόμους, τα πάρκα και τις δενδροστοιχίες με τους ευκαλύπτους.

6η ημέρα : Πάτμος – Κως –  Πτήση επιστροφής

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Μετάβαση στο λιμάνι και αναχώρηση στις 13.05 για την Κω. Άφιξη στις 15.40. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για βόλτα και φαγητό.Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο.Έλεγχος και πτήση επιστροφής στις 21.10

  Σημείωση:

 • Η διαμονή στην Κω γίνεται στην πόλη της Κω, στο ξενοδοχείο Astron 3* εκτός από την αναχώρηση 16/8 που γίνεται στο Philippion 3*.
 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines από Θεσσαλονίκη
 • Αποσκευές : 1 χειραποσκευή έως 8kg & 1 αποσκευή 23κ ανά άτομο
 • Εισιτήρια πλοίων
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος συνοδός εκδρομής
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
 • Σύνολο φόρων 45€ ανά άτομο
 • Φόροι διαμονής οι οποίοι πληρώνονται στην υποδοχή του ξενοδοχείου : ανά άτομο/ανά ημέρα 3 αστέρων 1,50€, 4 αστέρων 3€, 5 αστέρων 4€

2023_ath