Ικαρία – Το νησί της μακροζωίας

Πάσχα ’24 | 5 ημέρες

Ικαρία | Fly & Drive

Πάσχα ’24 | 5 ημέρες

Το Πάσχα και τα «παιχνιδιάρικα» έθιμα
 

Αν και υπάρχουν πολλοί νησιωτικοί προορισμοί στην Ελλάδα που φημίζονται για τα εντυπωσιακά πασχαλινά έθιμά τους, υπάρχει ένας που ξεχωρίζει, καθώς γιορτάζει τη σπουδαία αυτή στιγμή της χριστιανοσύνης με… παιχνίδι!

Γνωστή και ως το νησί των ανατροπών και της μακροζωίας, η Ικαρία διαθέτει ορισμένες από τις πιο πρωτότυπες παραδόσεις που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην ελληνική επικράτεια κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, μεταξύ των οποίων ο «Σωρός», ο «Αφανός», τα «Μνημόσυνα», τα «Αντίλαμπρα» και την περιφορά του «Τσιφούτη».

Μπορεί να μην είναι τα μοναδικά πασχαλινά έθιμα, ωστόσο είναι αρκετά «εναλλακτικά» και επηρεασμένα από τη γενικότερη φιλοσοφία των Ικαριωτών για τη ζωή και το θάνατο, οι οποίοι γιορτάζουν το Πάσχα με θρησκευτική ευλάβεια και φυσικά… με πανηγύρια.

Σε ποιο μέρος του νησιού να μείνω;

Στις προτάσεις μας για διαμονή θα βρείτε λύσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την περιοχή που επιθυμείτε..

Αρμενιστής:

Γραφικό χωριό στο πιο κομβικό σημείο του νησιού με κοντινή πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα. H παραλία είναι από τις δημοφιλέστερες στη βόρεια πλευρά του νησιού. Η πρόσβαση είναι εύκολη με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο ή το τοπικό λεωφορείο. Σε μικρή απόσταση από την παραλία, υπάρχουν πολλά μαγαζιά, εστιατόρια, καφετέριες και καταλύματα.

Άγιος Κήρυκος:

Ο Άγιος Κήρυκος είναι κωμόπολη, πρωτεύουσα και ένα από τα δύο λιμάνια της Ικαρίας.

Γιαλισκάρι : 

Παραθαλάσσιο χωριό με έντονη αλιευτική δραστηριότητα των κατοίκων. Στο μικρό ξωκλήσι της Αναλήψεως τα ζευγάρια μπορούν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης, πάνω στη μαγευτική χερσόνησο. Οι καρδιές τους θα μείνουν για πάντα εδώ! Το Γιαλισκάρι, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της βόρειας πλευράς του νησιού. Ένα μέρος με πολλά καταλύματα, εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες.

Γιατί να επιλέξω το δικό σας πακέτο;

Επιλέξτε εμάς για τις διακοπές σας στην Ικαρία, γιατί προσφέρουμε…

  • Αεροπορικές θέσεις με πτήσεις AEGEAN σε χαμηλές τιμές
  • Ελεγμένα ξενοδοχεία σε τιμές γκρουπ
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου με απεριόριστα χλμ και παραλαβή – παράδοση στο αεροδρόμιο
  • Έκπτωση στο Parking του αεροδρομίου Μακεδονία έως 50% για το ΙΧ σας
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Πως μπορώ να μετακινούμαι στο νησί;

Για τις μεταφορές σας στο νησί κρίνουμε απαραίτητο να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Οι λόγοι είναι πως η τοπική συγκοινωνία δεν είναι συχνή και δεν έχετε πρόσβαση σε όλα τα σημεία του νησιού και οι αποστάσεις από το αεροδρόμιο στα σημεία διαμονής είναι μεγάλες.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

2023_ath