Το Βιετνάμ είναι μία από τις ωραιότερες χώρες της Ασίας. Πλούσια βλάστηση, τροπική ζούγκλα και ατέλειωτοι ορυζώνες που αυλακώνονται από υδάτινους δρόμους, οι όχθες των οποίων σφύζουν από ζωντάνια. Το Βιετνάμ είναι ευλογημένο. Έχοντας επουλώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές του παρελθόντος, προβάλει στο διεθνές σκηνικό σαν μια χώρα ακμαία και δυνατή, έτοιμη να κατακτήσει όχι μόνο τις οικονομικές αγορές αλλά και τις καρδιές των ταξιδιωτών. Μην διστάσετε, ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι και απολαύστε μία μοναδική εμπειρία ζωής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι για ανεξάρτητους ταξιδιώτες µε εγγυημένες καθημερινές αναχωρήσεις, με αγγλόφωνες ξεναγήσεις και συνδυάζεται µε άλλους ανεξάρτητους ταξιδιώτες από άλλες χώρες, έχοντας το πλεονέκτημα να µην ακυρώνονται ποτέ οι ξεναγήσεις.

Ημέρα 1: Αθήνα – Ανόι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ.

Ημέρα 2: Ανόι.

Άφιξη στο αεροδρόμιο και, αφού τελειώσουμε με τις διαδικασίες της Βίζας, θα συναντήσουμε τον αντιπρόσωπο μας για να μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση. Το Ανόι είναι μία πόλη που απλώνεται ανάμεσα σε λίμνες, και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Βόρειου Βιετνάμ.

Ημέρα 3: Ανόι

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την πρώτη γνωριμία μας με το Ανόι. Τα υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου γοητεύουν με τη κομψότητά τους. Το σπίτι του Χο Τσι Μινχ, (κλειστό Δευτέρα & Παρασκευή) ηγέτη του νέου Βιετνάμ, εντυπωσιάζει με τη λιτότητα του, ενώ το μαυσωλείο του είναι ενδεικτικό του σεβασμού που θρέφουν οι κάτοικοι της χώρας για τον άνθρωπο που άλλαξε τη ροή της ιστορίας τους. Επίσης, μνημεία όπως ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη Παγόδα, ο Nαός της λογοτεχνίας, το εθνολογικό μουσείο και η περίφημη παγόδα Tran Quoc αποτελούν τη συνέχεια της ξενάγησής μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Ανόι-Χα Λόνγκ

Μετά το πρωινό μας, η σημερινή ημέρα είναι σπάνιας ταξιδιωτικής ομορφιάς καθώς θα κατευθυνθούμε οδικώς στο παγκοσμίως διάσημο Χα Λόνγκ(165 χλμ). Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε στα παραδοσιακά πλοιάρια για την 4ώρη κρουαζιέρα μας στον ομώνυμο όρμο, που αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Εκατοντάδες καταπράσινοι βράχοι από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης εκατομμυρίων ετών, συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που ικανοποιεί πλήρως τις αισθήσεις. Η κρουαζιέρα μας συνοδεύεται από ένα γευστικότατο γεύμα με θαλασσινά και άλλα βιετναμέζικα εδέσματα, αφού πρώτα αγκυροβολήσουμε σε μια σκεπαστή σπηλιά για να κολυμπήσουμε. Στην συνέχεια επιστρέφουμε σε πλοιάριο για την διανυκτέρευση μας και το δείπνο μας.

Ημέρα 5: Χα Λόνγκ-Ντανάγκ-Χόι Αν

Πρωινό και συνεχίζουμε την κρουαζιέρα στη φυσική ομορφιά της περιοχής. Νωρίς το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Ανόι για την εσωτερική μας πτήση στο Ντανάνγκ, το μεγάλο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ, απ’ όπου θα μεταφερθούμε για την διανυκτέρευση μας στο Χόι Αν. Περπατήστε στην πόλη στα στενά δροµάκια, στα οποία θα θαυμάσετε διάφορες αρχιτεκτονικές, κάποιες εκ των οποίων δεν θα τις βρείτε πουθενά στον κόσµο.

Ημέρα 6: Χόι Αν – Μάι Σον- Χόι αν

Μετά το πρωινό μας, θα επιστεφτούμε την τους ναούς των άγιων τόπων της πνευματικής πρωτεύουσας του βασιλείου των Τσαμ, που κυριάρχησε στην Νοτιοανατολική Ασία για 1000 χρόνια με πολύ πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Οι ναοί και τα ιερά έχουν την αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική των πύργων με τα κόκκινα τούβλα. Διάλειμμα από την περιήγηση μας με φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην παλιά πόλη με τα περισσότερα σημεία της να έχουν µείνει αναλλοίωτα στο χρόνο και µας μεταφέρουν στην εποχή της ακµής της πόλης. Θα γνωρίσουμε τις συνοικίες των εµπόρων, την σκεπαστή ιαπωνική γέφυρα ηλικίας 400 ετών, την πολύχρωµη τοπική αγορά στο ποτάμι, την κινέζικη παγόδα Πουκ Κιέν και το 200 χρόνων σπίτι Ταν Κι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

Ημέρα 7: Χόι Αν -Ντανάγκ- Χουέ – Σαϊγκόν (Χο τσι Μινχ).

Πρωινό και κατευθυνόμαστε, μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, για την ιστορική πόλη του Χουέ που αποτέλεσε για αρκετά χρόνια πρωτεύουσα της χώρας και είναι γεμάτη από μνήμες εκείνης της εποχής. Θα απολαύσουμε την υπέροχη εμπειρία μιας πρωινής μίνι βαρκάδας στον ποταμό των Αρωμάτων και επίσκεψη στην παγόδα Τιεν Μουν, που αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Μίν Μάνγκ. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη, στην οποία εξέχουσα θέση έχει η περίφημη Απαγορευμένη Πόλη -η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ- αλλά σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και φυσικά διατηρεί την αρχοντιά της, την αυτοκρατορική ακρόπολη και το επιβλητικό μαυσωλείο του Του Ντούκ. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση στην Σαιγκόν, που πλέον ονομάζεται επίσημα Χο Τσι Μινχ κι έχει μετατραπεί σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη που σύρει το άρμα της οικονομικής ανάπτυξης του Βιετνάμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8: Σαϊγκόν- Κάι Μπε (Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ).

Πολύ νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Μεκόνγκ, μέσω του εθνικού δρόμου, απολαμβάνοντας τις πανέμορφες καταπράσινες φυτείες ρυζιού. Θα ξεκινήσουμε από το Κάι Μπε, όπου θα επιβιβαστούμε στο ιδιωτικό μας πλοιάριο, που θα μας μεταφέρει στην ομώνυμη πλωτή αγορά και θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδικότητα του χώρου, όπου οι αγοραπωλησίες και οι ανταλλαγές γίνονται από πλοιάριο σε πλοιάριο. Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα τοπικό σπίτι και θα δούμε τις κηπευτικές καλλιέργειες. Θα συνεχίσουμε να περιηγούμαστε στα μικρά κανάλια του ποταμού φτάνοντας στο νησί Ταν Πόνγκ, όπου θα έχουμε την δυνατότητα για μάθημα τοπικής μαγειρική με σπέσιαλ βιετναμέζικα πιάτα. Αφού γευτούμε το δικό μας φαγητό, θα περιπλανηθούμε γύρω γύρω από το χωριό, σε μονοπάτια από κήπους με τροπικά φρούτα και φυτά Μπονσάι. Επιστροφή στην πόλη για διανυκτέρευση.

Ημέρα 9: Σαϊγκόν – Αθήνα

Πρωινό και ξενάγηση στην περήφανη αυτή πόλη, που μας ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές στιγμές του πολέμου αλλά που συνοδεύεται όμως και από εικόνες ανάπτυξης και προόδου που εντυπωσιάζουν τον ταξιδιώτη. Το παλιό προεδρικό μέγαρο του Νοτίου Βιετνάμ και σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, το Μουσείο του Πολέμου αλλά και το υπέροχο ιστορικό κέντρο με κτίρια σημεία αναφοράς, όπως το Δημαρχείο, ο καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ και φυσικά το περίφημο Ταχυδρομείο κυριαρχούν στην ξενάγησή μας. Στη συνέχεια, το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη την επόμενη ημέρα, ή εάν το επιθυμούμε μπορούμε να συνεχίσουμε σε κάποια άλλη περιοχή της Νοτιανατολικής Ασίας.

Ημέρα 10: Αθήνα.

Άφιξη το πρωί στην Αθήνα.
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με την Singapore Airlines (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
  • Διαμονή: Σε 3* η 4* η 5* ξενοδοχεία
  • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά , 6 γεύματα και φρούτα στον Μεκόνγκ
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Οπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Αγγλόφωνος συνοδός/ξεναγός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1)Εγγυημένες καθημερινές αναχωρήσεις από 01/05 έως 31/10/2017.
2)Το πρόγραμμα πραγματοποιέιται με αγγλοφωνο ξεναγό.
3)Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
  • Διαβατήριο 6μηνης ισχύς

2018_cos