Πανόραμα Σλοβενίας – Λίμνες Πλίτβιτσε – Τεργέστη – Ζάγκρεμπ

5 ημέρες

Αυτό το ταξίδι, δημιουργήθηκε για εσάς που θέλετε να συνδυάζετε σε ένα ταξίδι, επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, πλούσια ιστορία, αρχαίο πολιτισμό, γραφικά χωριά, σύγχρονες πρωτεύουσες, πανέμορφα τοπία και ιδιαίτερες δημιουργίες της φύσης .

Επιλέγοντας αυτη την εκδρομή θα γνωρίστε την πρωτεύουσα την Σλοβενίας την περίφημη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ και την Τεργέστη. Θα επισκεφτείτε τα μοναδικά Σπήλαια Ποστόινα, τις βραβευμένες από την Unesco Λίμνες Πλίτβιτσε και τις μοναδικές ομορφιές της χερσονήσου Ίστρια με τα λουλουδένια χωριά..

Ελάτε μαζί μας γιατί προσφέρουμε : 

 • Σπάνια διαμονή στο τουριστικό θέρετρο Portoroz δίπλα στο μοναδικό Pirin και όχι σε ανούσιες οικονομικές πόλεις.
 • Περιήγηση στην παλιά πόλη του Ζάγκρεμπ και διαμονή σε πολύ καλό ξενοδοχείο 4* της πόλης
 • Ιδανικές πτήσεις για Ζάγκρεμπ, με πρωινή άφιξη και  επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ώστε να έχουμε περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στο ταξίδι μας.
 • Διαμονή σε αξιόλογα ξενοδοχεία 4*.
 • Επίσκεψη στην περιοχή με τους καταρράκτες και τις λίμνες του Εθνικού Πάρκου Πλίτβιτσε
 • Επίσκεψη στα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα
 • Εκδρομή στην Τεργέστη με την ισχυρότερη ελληνική παροικία, η οποία συνέβαλε στην Επανάσταση του 1821
 • Περιήγηση σε ολόκληρη την χερσόνησο Ίστρια
 • Επίσκεψη και περιήγηση  στην πανέμορφη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας
 • Εμπειρότατο Έλληνα συνοδό εκδρομής

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΚΟΠΕΡ – ΠΟΡΤΟΡΟΖ

 

Συγκέντρωση στις 09.00 το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Ζάγκρεμπ. Άφιξη και ξεκιναμε την περιηγηση μας στο Ζάγκρεμπ το οποίο αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλνι Γκραντ (“Κάτω Πόλη”) με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες αλλα και βιομηχανικές περιοχές. Θα ξεκινήσουμε από την Άνω Πόλη περπατώντας σε μοναδικά λιθόστρωτα σοκάκια. Θα δούμε υπέροχα κτίρια, εμπορικά καταστήματα, παραδοσιακά cafe, ενώ στην υπαίθρια αγορά του Dolac ξεχωρίζουν ποικιλόμορφα λουλούδια, ενώ θα υπάρχει στάση στον επιβλητικό Καθεδρικό ναό της Αναλήψεως, την Αρχιεπισκοπή με το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Θα βρεθούμε στην πολυσύχναστη οδό Tkalciceva, με πληθώρα από μικρά εστιατόρια και καταστήματα πριν πάρουμε το δρόμο για τη σύγχρονη Κάτω Πόλη. Εκεί θα θαυμάσουμε τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Μάρκου, το Εθνικό Θέατρο, όμορφες πλατείες, πάρκα, σπουδαία κτίρια του 19ου και του 20ού αιώνα & καταστήματα μόδας. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και θα αναχωρήσουμε για το παραλιακό τουριστικό θέρετρο Πόρετς (=Πάρενθος). Νο 1 α­ξιοθέατο εκεί είναι ο περίπλοκος παλαιο βυζαντινός ναός του Αγίου Ευφρασίου με το εντυπωσιακό βαπτιστήριο και το κω­δωνοστάσιο. Ο ναός είναι χτισμένος πάνω σε παλαιότερη βασιλική του 5ου αιώνα και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκό­σμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Αφήνουμε πίσω την πρωτεύουσα τηςΘα καταλήξουμε στο γραφικό Πορτορόζ για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ προτείνουμε βόλτα στο Πιράν, το οποίο χάρη στο ιδιαίτερο με­σαιωνικό χρώμα του, είναι δημοφιλέστατο θέρετρο. Και αυτή η πόλη ήταν ρωμαϊκό φρούριο και είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο. Απολαύστε γεύμα και ποτό σε αυτή τη όμορφη πόλη μπροστά στη παραλία.

2η ημέρα: ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΠΟΡΤΟΡΟΖ – ΠΙΡΑΝ – ΠΟΡΕΤΣ – ΡΟΒΙΝΙ – ΠΟΥΛΑ

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, Θα διασχίσουμε κά­θετα την καταπράσινη χερσόνησο της Ίστρια με τις πολλές ιστορικές παραλιακές πόλεις και θα κάνουμε στάση στις σημαντικότε­ρες από αυτές. Θα θαυμάσουμε τα πανέμορφα τοπία, διασχίζοντας τις δαντελωτές ακτές της χερσονήσου.

Πρώτη στάση το πολυφωτογραφημένο Ροβίνι. Θα κάνουμε περίπατο στα γραφικά του σοκάκια και θα αναχωρήσουμε για τη ‘’Ρωμαϊκή’’ Πούλα. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της χερσονήσου Ίστρια και σήμα κατατεθέν της είναι η εκπληκτική Αρένα, του 1ου αιώνα. Πρόκειται για ένα από τα έξι μεγαλύτερα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στον κόσμο, άριστα διατηρημένο, με εκπληκτική ακουστική. Η Πούλα είναι γεμάτη με ρωμαϊκά μνημεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Αψίδα των Σεργίων και ο ναός του Αυγούστου που βρίσκε­ται στο φόρουμ. Τα δύο κτίσματα χρονολογούνται τον 1ο αιώνα, επί αυτοκρατορίας του Αυγούστου Καίσαρα. Εντυπωσιασμένοι από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που τοπίου της χερσονήσου καταλήγουμε στη Ριέκα. Στη σύντομη γνωριμία μας θα δούμε τον Πύργο της πόλης, την Εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου.

Για τελευταία επίσκεψη για σήμερα, αφήσαμε την ιστορική Τεργέστη. Η Τεργέστη βρίσκεται στα βορειοανα­τολικά της Ιταλίας πολύ κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία και είναι λιμάνι της Αδριατικής. Χτίστηκε από τους Ρω­μαίους το 177 π.Χ. Στα τέλη του 13ου αιώνα κυριεύτηκε από τους Ενετούς. Η Τεργέστη υπήρξε πεδίο δράσης των μελών της Φιλικής Εταιρείας αλλά και καταφύγιο πολλών Μικρασια­τών από τις Κυδωνίες, τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Η πόλη, όπως θα δούμε στην ξενάγησή μας, διαθέτει πολλά και σημαντικά αξιοθέατα, που μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της. Θα δούμε το Φόρουμ, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και τμήματα ρωμαϊκών ναών που ήταν αφιερωμένοι στην Α­θηνά και στον Δία, και τον ελληνορθόδοξο μπαρόκ ναό του Αγίου Νικολάου, με το χρυσοποίκιλτο εσωτερικό. Στο ιστο­ρικό κέντρο θα δούμε επίσης την Αψίδα του Ριχάρδου (33 π.Χ.), η οποία κατασκευάστηκε πάνω στα ρωμαϊκά τείχη. Την κεντρική Πλατεία της Ένωσης, με τα επιβλητικά δημόσια κτίρια του 18ου και του 19ου αιώνα. Εκεί βρίσκεται και το Λυρικό Θέ­ατρο Τζουζέπε Βέρντι που εγκαινιάστηκε το 1801. Κοντά στην πλατεία δεσπόζει και το πανίσχυρο Χρηματιστήριο της Τεργέ­στης, που χτίστηκε το 1842 και θεωρείται το σημαντικότερο νεοκλασικό οικοδόμημα της πόλης. Χρόνος για φαγητό και καφέ . Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Είμαστε στην 3η μέρα του ταξιδιού, έχουμε ήδη επισκεφτεί αρκετά υπέροχα μέρη αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Σήμερα άλλη μια μοναδική ημερήσια εκδρομή μας περιμένει. Πρώτη μας επίσκεψη τα φημισμένα σπήλαια Postojna, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης μήκους 24χλμ!

Θα ξεκινήσουμε με τον τοπικό Αγγλόφωνο ειδικό ξεναγό, με το τρενάκι σε μια όμορφη διαδρομή. Ο σχηματισμός των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών δίνουν την αίσθηση ζωγραφιάς βγαλμένης απο μια οργανωμένη εντυπωσιακή φυσική κοινότητα. Συνεχίζουμε για τη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, που χαρακτηρίζεται για τις ομορφιές και τη μοναδική της ατμόσφαιρα. Περιπλανηθείτε στην πριγκιπική αυτή πόλη, όπου ο ομώνυμος ποταμός της, Ljubljanica, τη διαιρεί σε δύο μέρη & χαρακτηρίζεται για την εξαιρετική μπαρόκ & βιεννέζικη αρχιτεκτονική. Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης αποτελεί το μεσαιωνικό κάστρο της σκαρφαλωμένο σε λόφο, από όπου η θέα της πόλης με τις κόκκινες στέγες είναι εκπληκτική. Χρησιμοποιώντας το υπερσύγχρονο γυάλινο τελεφερίκ (κόστος ατομικό) θα σας μεταφέρει στην παλιά πόλη με τον καθεδρικό ναό του Αγ. Νικολάου με τον πράσινο τρούλο και τα δίδυμα καμπαναριά του, το Δημαρχείο, γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια & πληθώρα από παραδοσιακά café, εστιατόρια & μικρά μαγαζάκια. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η τριπλή γέφυρα Tromostovje και η γειτονική πλατεία Presernov, σημείο συνάντησης για τους ντόπιους, ενώ ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η υπαίθρια αγορά της πόλης. Τέλος, όσον αφορά τη σλοβένικη γαστρονομία δοκιμάστε ντόπια κρέατα συνδυαστικά με αλμυρές & γλυκές εκδοχές. Το απόγευμα αναχώρηση για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως θα αναχωρήσουμε  για τις Λίμνες Πλίτβιτσε που αποτελούν ένα θαύμα της φύσης, έναν τόπο απερίγραπτης ομορφιάς, ώστε ανακηρύχθηκε από την Unesco μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πολλούς μικρούς και μεγάλους εντυπωσιακούς υδάτινους καταρράκτες που δημιουργούν μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες, πεντακάθαρες λίμνες, μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Θα περπατήσουμε δίπλα στις λίμνες, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, να θαυμάσουμε και να απαθανατίσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε εντυπωσιασμένοι για τη πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ.

5η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε καλύτερα την πρωτεύουσα της Κροατίας. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τη Πλατεία Τζελάτσιτς με τα πολλά καταστήματα , το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης Μαξιμίρ ή να επισκεφτείτε την οδό Tkalciceva, το μέρος όπου τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες πηγαίνουν για να περάσουν όμορφα. Είναι ένας μακρύς ελικοειδής δρόμος με γοητευτικά σπιτάκια και μπαλκόνια, που τον καθιστούν ιδανικό μέρος για μια ρομαντική βόλτα. Καταστήματα, εστιατόρια, καφέ είναι στη διάθεσή σας για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση για τη Θεσσαλονίκη.
 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR από Θεσσαλονίκη
 • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο.

* Εφόσον επιθυμείτε ζητήστε μας τιμή για αποσκευή 20 κιλών.

 • Διαμονή για 4 διαν/σεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος συνοδός εκδρομής
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων
 • Check point 25€ ανά άτομο

2023_ath