με πτήσεις TURKISH για Αμμάν, επιστροφή από Άκαμπα
— ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ —
Μοναδικό πρόγραμμα με διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στην έρημο του Ουάντι Ραμ

Αμμάν, Πέτρα, Νεκρά Θάλασσα, Άκαμπα, Γέρασα, Μάταμπα, Νέμπο, Βηθανία, Ουάντι Ραμ

Ταξιδεύουμε στην Ιορδανία, για να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο της Μέσης Ανατολής. Μέσα σε 7ημέρες θα γνωρίσουμε το σταυροδρόμι πολιτισμών, την περιοχή που άνθισε κάτω από τους Ναβαταίους και τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς, προσφέροντας σήμερα κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμιας αναγνώρισης.

Εγγυημένες Αναχωρήσεις όλο τον χρόνο
4, 18/ΜΑΙ
& 15, 22/ΙΟΥΝ & 20/ΙΟΥΛ & 3, 24/ΑΥΓ & 14, 20/ΣΕΠ & 4/ΟΚΤ

Με πτήσεις της TURKISH AIRLINES από Αθήνα & Θεσσαλονίκη

με 1.090 € / άτομο με ημιδιατροφή
(συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων)

Λίγα λόγια για την Ιορδανία

Η Ιορδανία, αν και είναι ένα μικρό έθνος, προτείνει στον επισκέπτη έναν απίστευτο πλούτο ταξιδιωτικών εμπειριών. Φιλοξενεί τέσσερις χώρους της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, συμπεριλαμβανομένου της μαγευτικής ρόδινης πόλης της ερήμου, της Πέτρας και του απίστευτου γεωμορφολογικού τοπίου του Ουάντι Ραμ, με τα βουνά από γρανίτη και την πολύχρωμη άμμο. Η χώρα προσφέρεται για πολιτιστική και αρχαιολογική εξερεύνηση, με εντυπωσιακή ποικιλία σε προτεινόμενες δραστηριότητες και τοπία. Η σχετικά μικρή έκταση της χώρας, εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη οδική μετακίνηση, με τα σημαντικότερα αξιοθέατα να βρίσκονται λίγες μόλις ώρες μακριά. Η Ιορδανία είναι κατάλληλος προορισμός τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες, με υπέροχους αρχαιολογικούς χώρους και συναρπαστικά τοπία, προσφέροντας συνάμα και εξαιρετικές εναλλακτικές επιλογές για νεολαία με δραστηριότητες περιπέτειας. Οι Ιορδανοί είναι θερμοί και φιλόξενοι, με την παραδοσιακή βεδουίνικη παράδοση της φιλοξενίας να ισχύει σε μεγάλο βαθμό και σήμερα.

Βασικά αξιοθέατα της χώρας

Το τουριστικό μαργαριτάρι της Ιορδανίας είναι φυσικά η Πέτρα, ένα από τα κορυφαία αρχαιολογικά θαύματα του κόσμου. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι πραγματικά μεγαλοπρεπής – μία μοναδική εμπειρία ζωής, και καθώς θα διασχίσετε το στενό φαράγγι (νιώθοντας σαν τον Ιντιάνα Τζόουνς) και φτάσετε στο θησαυροφυλάκιο, θα καταλάβετε αμέσως, γιατί η Ιορδανία βρίσκεται σε όλες τις ταξιδιωτικές μπροσούρες του κόσμου και αποτελεί όνειρο κάθε ταξιδευτή. Εκτός της Πέτρας, θα εντυπωσιαστείτε από το τοπίο της κοιλάδας του Ουάντι Ραμ, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές σε κινηματογραφικές παραγωγές για να απεικονίσει άλλους πλανήτες. Η πρωτεύουσα Αμμάν, είναι μία κατά βάση σύγχρονη πόλη, αλλά διαθέτει μερικά εξαιρετικά ερείπια και φυσικά το αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο. Βόρεια του Αμμάν, βρίσκεται η Γέρασα, σπουδαία ελληνική πόλη της περίφημης Δεκάπολης, όπου θα απολαύσετε ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα του κόσμου. Η Νεκρά Θάλασσα αποτελεί επίσης ένα δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό για χαλάρωση και αναζωογόνηση, με το θαλασσινό νερό να περιέχει 10 φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό. Για τους λάτρεις του βυθού και των καταδύσεων, στη νότια άκρη της χώρας, βρίσκεται η παραθεριστική πόλη Άκαμπα στις ακτές της Ερυθράς θάλασσας, απ’ όπου ξεκινάνε καθημερινές κρουαζιέρες και θαλάσσιες δραστηριότητες. Στη Μάνταμπα θα δείτε υπέροχα ψηφιδωτά και τον χάρτη των Αγίων Τόπων στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Από τον όρο Νέμπο θα απολαύσετε την Γη της Επαγγελίας, και στη Βηθανία θα δείτε το μέρος στο οποίο, με βάση τις Γραφές, πιστεύεται ότι βαπτίσθηκε ο Ιησούς.

 

Τα 10 highlights της εκδρομής

 • Γνωρίστε την ιστορία της Ιορδανίας μέσα από τα αξιοθέατα του Αμμάν
 • Περιπλανηθείτε στα μέρη που βαφτίστηκε ο Ιησούς, στη Βηθανία
 • Θαυμάστε τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων στη Μάνταμπα
 • Αγναντέψτε την Γη της Επαγγελίας από το όρος Νέμπο
 • Ακολουθήστε τα χνάρια του Λόρενς της Αραβίας, καθώς θα διαβαίνετε το Ουάντι Ραμ
 • Ιππεύστε άλογα για να φθάσετε στην είσοδο του φαραγγιού της “ρόδινης πόλης της ερήμου”, της Πέτρας
 • Μαγευτείτε από την ανυπέρβλητη μαγεία της νυχτερινής Πέτρας
 • Απολαύστε στιγμές χαλάρωσης στην παραθεριστική πόλης της Ερυθράς Θάλασσας, της Άκαμπα
 • Πατήστε στο χαμηλότερο σημείο της γης στη Νεκρά Θάλασσα
 • Διασχίστε την οδό της κιονοστοιχίας στα σπουδαία Γέρασα

Καθημερινό πρόγραμμα

 

1η ημέρα : Πτήση για Αμμάν

Συγκέντρωση το απόγευμα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Αμμάν μέσω Κωνσταντινούπολης. Διανυκτέρευση εν πτήση.

2η ημέρα : Αμμάν (ξενάγηση πόλης) – Γέρασα «Αντιόχεια επί Χρυσορρόη ποταμώ»

Άφιξη στις 04.40π.μ. στο Αμμάν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για να πάρουμε πρωινό με την άφιξη μας. Αφού φρεσκαριστούμε στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Αμμάν: στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο (χωρητικότητας 6.000 θεατών), στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών και στην Ελληνιστική Ακρόπολη, χτισμένη στον Αλ Κάλα, τον ψηλότερο λόφο της πόλης με την πανοραμική θέα, που κάποτε φιλοξενούσε το κολοσσιαίο άγαλμα του Ηρακλή ύψους 10 μ. Μετά τη γνωριμία μας με την ιστορική κοιτίδα της πόλης, θα βγούμε έξω από το Αμμάν και θα κατευθυνθούμε προς τα βόρεια. Θα προχωρήσουμε προς τη Γέρασα (Jerash), την «Αντιόχεια επί Χρυσορρόη ποταμώ», που ανακαλύφθηκε το 1806 θαμμένη κάτω από την άμμο. Ο πλούτος της ήταν τόσο μεγάλος που ονομάστηκε «Πομπηία της Μέσης Ανατολής». Εκεί θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο που φιλοξενεί δύο θέατρα, τους ναούς της Αρτέμιδος και του Δία, την Αψίδα του Αδριανού, την εμβληματική οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την κεντρική οδό «cardo maximus», με τις διακοσμητικές κιονοστοιχίες, τα «τετράπυλα», τις κόγχες και το υπέροχο ρωμαϊκό οδόστρωμα. Επιστροφή στο Αμμάν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

 

3η ημέρα : Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Βηθανία – Νεκρά θάλασσα – Πέτρα – Petra By Night

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη νότια Ιορδανία και την Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι η Μάνταμπα ή Μαδηβά, σημαντικό χριστιανικό κέντρο της χώρας, διάσημο για τους τεχνίτες ψηφιδωτών. Εδώ θα περιηγηθούμε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων, του 6ου αιώνα μ.Χ, με όλα τα ιερά προσκυνήματα. Επόμενος σταθμός μας το όρος Νέμπο, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα προς την Γη της Επαγγελίας του Μωυσή, δηλαδή την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Βηθανία, έναν ακόμη σημαντικό Χριστιανικό χώρο, καθώς εκεί βαφτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Έπειτα κατευθυνόμαστε στη Νεκρά Θάλασσα, το φυσικό σύνορο μεταξύ Ιορδανίας, Ισραήλ και Δυτικής Όχθης – το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας της γης. Εδώ το θαλασσινό νερό περιέχει σχεδόν 10 φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό, δημιουργώντας ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη, στην οποία δεν μπορεί να επιζήσει καμία μορφή ζωής.  Συνεχίζουμε για την Πέτρα, ίσως τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Πέτρα και τακτοποίηση. Δείπνο. Το βράδυ, μας περιμένει ακόμη μία ανεπανάληπτη εμπειρία, η Petra By Night (προαιρετικά). Θα διασχίσουμε ξανά το φαράγγι της Πέτρα ιππεύοντας άλογα, για να απολαύσουμε το Θησαυροφυλάκιο και άλλα μνημεία τη νύχτα, με κεριά και έναστρο ουρανό.

 

4η ημέρα : Πέτρα – Μικρή Πέτρα (Μπέιντα) –  Έρημος Ουάντι Ράμ
(Διανυκτέρευση σε πολυτελή κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια της ερήμου)

Πρωινό και μετάβαση νωρίς το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο για να προλάβουμε το μεγάλο πλήθος επισκεπτών, αλλά και να θαυμάσουμε τα μνημεία με το καταλληλότερο φυσικό φωτισμό. Η Πέτρα, γνωστή ως η ρόδινη πόλη της ερήμου, αποτελεί μια από τις πιο μυστηριώδεις πόλεις της αρχαιότητας, μιας πόλης λαξευμένης μέσα σε ένα βαθύ φαράγγι, ένα αξιοθαύμαστο πολιτιστικό κέντρο των Ναβαταίων. Διασχίζοντας το στενό φαράγγι Σικ με τις κάθετες πλαγιές που ξεπερνούν τα 50 μέτρα, αλά σύγχρονοι Ιντιάνα Τζοουνς, θα φτάσουμε στο μαγευτικό Θησαυροφυλάκιο. Η εικόνα του λαξευμένου μνημείου να προβάλει μέσα από ο στενό πέρασμα, κόβει την ανάσα όλων των επισκεπτών. Στην επίσκεψη μας θα διασχίσουμε το δρόμο των προσόψεων, την νεκρόπολη των Βασιλικών τάφων, θα δούμε το θέατρο, διάφορους αρχαίους και βυζαντινούς ναούς, τη φυλακή και άλλα ρωμαϊκά μνημεία. Θα συνεχίσουμε για άλλα 50 λεπτά και ανεβαίνοντας περίπου 800 λαξευμένα σκαλοπάτια,  θα φτάσουμε στο μεγαλοπρεπές Μοναστήρι, το δεύτερο δημοφιλέστερο κτίσμα του χώρου. Μετά την απαραίτητη ξεκούραση, θα επιστρέψουμε πίσω, μέσα από τις ομάδες ταξιδιωτών, τους πλανόδιους πωλητές και τους καμηλιέρηδες. Στη συνέχεια μετάβαση λίγα χιλιόμετρα από την Πέτρα, στην Μπέιντα ή την «Μικρή Πέτρα», όπως αποκαλείται.  Αυτή ήταν η πρώτη πόλη των Ναβαταίων, και ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα, τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά. Θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές.  Έπειτα αναχώρηση για την κοιλάδα του Φεγγαριού, το Ουάντι Ραμ, όπου έδρασε ο Λόρενς της Αραβίας. Τακτοποίηση στην πολυτελή κατασκήνωση μας κάτω από τα αστέρια της ερήμου. Δείπνο.

 

5η ημέρα :  Σαφάρι στην Έρημο Ουάντι Ράμ – Άκαμπα

Πρωινό και θα διασχίσουμε με τζιπ 4×4 με καρότσα την ερημική περιοχή με τα συναρπαστικά γεωλογικά φαινόμενα, τις βραχογραφίες, την πολύχρωμη άμμο και τα απότομα φαράγγια. Σίγουρα μια μοναδική εμπειρία στην Κοιλάδα του Φεγγαριού. Και μετά την έκρηξη αδρεναλίνης θα αποχαιρετήσουμε την έρημο στρέφοντας το βλέμμα μας προς τη θάλασσα και την κοσμοπολίτισσα Άκαμπα. Μοναδικό λιμάνι της χώρας, στον μυχό του κόλπου της Άκαμπα ή κόλπου του Εϊλάτ, στο βόρειο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας. Μια όμορφη πόλη, φημισμένη για την τουριστική της κίνηση, τα πολυτελή ξενοδοχεία της, τις αμμώδεις παραλίες της και το παραθαλάσσιο ριλάξ που υπόσχεται στους επισκέπτες της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

6η ημέρα :  Άκαμπα (Χρόνος ελεύθερος για scuba diving, snorkeling και μπάνιο στην Ερυθρά Θάλασσα)

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα στην Άκαμπα. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στη θάλασσα, με τα λευκά της κτίρια στολισμένα με ανατολίτικες αψίδες και καμάρες. Η παραλιακή της περαντζάδα είναι πλαισιωμένη από εξωτικούς φοίνικες, τα μπαράκια της σερβίρουν κοκτέιλ σε τραπεζάκια έξω και ατμοσφαιρικά φωτισμένες ταράτσες (η Ιορδανία είναι η Ελβετία της Μέσης Ανατολής, και το αλκοόλ ρέει άφθονο παντού) και η αμμουδερή παραλία της καταλήγει στα βαθυγάλαζα νερά της Ερυθράς Θάλασσας. Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του πλανήτη για scuba diving και snorkeling λόγω του εντυπωσιακού βυθού της, των κοραλλιογενών υφάλων και των φαντασμαγορικών χρωμάτων της. Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, η Άκαμπα να βρίθει σχολών που διοργανώνουν μαθήματα αλλά και μεμονωμένες εξορμήσεις για scuba και για snorkeling. Δείπνο και στις 22.30 αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Άκαμπα για την πτήση μας.

7η ημέρα :  Άκαμπα – Πτήση επιστροφής

Πτήση στις 01.40 π.μ. για την Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στην πόλης μας νωρίς το πρωί.

 • Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις παρακάτω πτήσεις
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (400 €)
 • Μια αποσκευή 23 kg και μια χειραποσκευή 8 kg ανά άτομο
 • Διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στο Αμμάν (1Ν), 5* στην Πέτρα (1Ν) , το Ουάντι Ραμ (1Ν)
 • και την Άκαμπα (1Ν + 1 day use μέχρι τις 22.00)
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) καθημερινά.
 • Πρωινό με την άφιξη σας στο Αμμάν.
 • Day use την τελευταία ημέρα στο ξενοδοχείο στην Άκαμπα. Check out στις 22.00 το βράδυ.
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί
 • Μεταφορά με άλογα μέσα στο φαράγγι της Πέτρα
 • Σαφάρι με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα στη συναρπαστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ
 • Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους
 • Επαγγελματίας Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α
 • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα και οποιαδήποτε επιπλέον προαιρετική ενέργεια
 • Τοπικά φιλοδωρήματα/ αχθοφορικά

2019_rdelep