τιμή από 4090€

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

Ταυτότητα ταξιδιού

Ιαπωνία

Ένα αχανές νησιωτικό σύμπλεγμα, που θα μπορούσε να ήταν και ένας διαφορετικός πλανήτης. Σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο ίδιος, ειδικά στις πόλεις, η Ιαπωνία αποτελεί τη μεγάλη εξαίρεση. Αμιγής πληθυσμιακά, με κοινή για όλους αυστηρή παιδεία και κουλτούρα, έχει μια συμπαγή εικόνα ανθρώπων, που άλλοτε σε περικλείει ασφυκτικά, και άλλοτε σε εκπλήσσει με την ευγένεια, την τάξη, και την πειθαρχία του. Κάθετες πόλεις, δαιδαλώδη κτίρια, αλλά και άψογη, με κόπο προσεγμένη φύση, που λατρεύεται σαν θεότητα – ειδικά τα σαββατοκύριακα, και ειδικά από το πολύχρωμο πλήθος των κατά τα άλλα ομοιόμορφων τις καθημερινές υπαλλήλων γραφείου. Χώρα ορεινή, με πολύ λίγο καλλιεργήσιμο χώρο αναλογικά με τον μεγάλο πληθυσμό της, έχει υψηλότατες τιμές γης και κατοικίας. Το ίδιο όμως ακριβές είναι και οι προσωπικές σχέσεις, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται χαμηλά στον κατάλογο προτεραιοτήτων των νέων, αφήνοντας την εκπαίδευση και την καριέρα να τερματίζουν πρώτες.

Η ιστορία της αναδύεται ανέγγιχτη μέσα από το χρόνο, είτε κοιτάξει κανείς ένα μεγάλο βουδιστικό ή σιντοϊστικό μνημείο, είτε τον ποδόγυρο ενός παραδοσιακά σύγχρονου κιμονό. Αϊκίντο, ικεμπάνα, οριγκάμι, ρέικι, σούμο, σαμουράι. Η Ιαπωνία δεν εντυπωσιάζει μόνο από το σύνολο, αλλά κυρίως από τις λεπτομέρειες. Αυτές την ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές της, και αυτές είναι οι πρεσβευτές της ανά την υφήλιο, μέσω των θρυλικών καταναλωτικών και πολιτισμικών προϊόντων της. Η επίσκεψη σε αυτή τη χώρα είναι ένα ταξίδι παρατήρησης, και αναπόφευκτα σύγκρισης με τις πρακτικές του υπόλοιπου κόσμου. Οι κάτοικοι της είναι φοβεροί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για το πως διαχειρίζονται τη φύση τους, το ανθρώπινο δυναμικό τους, τα συναισθήματα τους, τα απορρίμματα, ή τις περιβαλλοντικές κρίσεις. Η Ιαπωνία θα σας μείνει αξέχαστη για πολλά χρόνια, και όχι μόνο επειδή ο ήλιος ανατέλλει πρώτα εκεί…

Αναζητώντας

το Κόκκινο Δέντρο

Το φθινόπωρο στην Ιαπωνία είναι τόσο μαγικό όσο και η άνοιξη με τις ανθισμένες κερασιές. Τα δέντρα φορούν τα φθινοπωρινά τους φύλλα, σε κοκκινωπές, κίτρινες και καφετί αποχρώσεις. Το “κόκκινο” δέντρο όμως, είναι το πιο εντυπωσιακό και παρατηρείται την περίοδο αυτή σε διάφορα σημεία της χώρας.

Το φθινόπωρο θα είμαστε εκεί, για να παρακολουθήσουμε ένα μεγαλειώδες πανηγύρι της φύσης, πραγματοποιώντας ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με το οποίο θα επισκεφθούμε τις πιο γνωστές πόλεις της, όπως την διφυή Οσάκα, το σαγηνευτικό Κιότο, την ιερή πόλη Νάρα, το Ούτζι με τις φυτείες τσαγιού, και φυσικά το Τόκιο, μια πόλη που ζει ταυτόχρονα στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Φθινόπωρο στην Ιαπωνία

και τη Νότια Κορέα

Ιαπωνία, ένα αχανές νησιωτικό σύμπλεγμα, που θα μπορούσε να ήταν και ένας διαφορετικός πλανήτης…

Βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε μετακινήσεις με τρένα, όπου αυτό είναι απαραίτητο, αλλά και για να απολαύσουμε την εμπειρία του τρένου-βολίδα.

Δεν κάνουμε ωστόσο κατάχρηση αυτής της δυνατότητας: έτσι, τις υπόλοιπες διαδρομές του προγράμματος τις υλοποιούμε με πούλμαν.

Ακόμη ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό στο πρόγραμμα του Versus για την Ιαπωνία, είναι η επαρκής διαμονή στο Τόκιο (με 4 διανυκτερεύσεις), και όχι περικοπή διανυκτερεύσεων στην ιαπωνική πρωτεύουσα για μείωση κόστους.

Έτσι, έχουμε δύο (2) πλήρεις ξεναγήσεις στο Τόκιο, συμπεριλαμβάνοντας επίσκεψη και στο Εθνικό Μουσείο, καθώς και επιπλέον εκδρομή στο Νίκκο.

Με διαμονή και στο Χακόνε (περιοχή Φούτζι) για να απολαύσουμε το όρος Φούτζι – με τελεφερίκ θα φτάσουμε μέχρι τον σταθμό 5 για ακόμα καλύτερη θέαση του όρους Φούτζι!

Το γεμάτο μαγευτικές εικόνες και εμπειρίες ταξίδι μας ξεκινάει στη Νότια Κορέα, με διανυκτερεύσεις στη Σεούλ, τη δυναμική πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, και την Μπουσάν στον νότο της χώρας!

Θα περιηγηθούμε στην πλούσια ιστορία της Νότιας Κορέας, θα θαυμάσουμε παλάτια και ναούς, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και θα γνωρίσουμε τα μέρη αναψυχής τους.

Στη Σεούλ θα θαυμάσουμε από κοντά το εντυπωσιακό ανάκτορο Γκεγιονγκμπόκ, αλλά και το National Folk Museum. Θα επισκεφτούμε το τεράστιο πάρκο αναψυχής Τσεονγκγιετσεόν την πλατεία Γκβανγκβάμουν και την εμπορική περιοχή Μιενγκντόνγκ.

Στην πόλη Γκιεονγκτζού θα δούμε τον ναό Μπουλκούκσα και το μεγάλο ταφικό συγκρότημα Νταερεουνγκβόν. Τελικός μας προορισμός η Μπουσάν, το «Σαν Φρανσίσκο της Κορέας», με τους βουδιστικούς ναούς, τα μουσεία και την πανέμορφη φύση.

Ένας συνδυασμός μαγευτικός σε δυο χώρες που ξέρουν πως να συνδυάζουν την παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία και αρχιτεκτονική.

 • Εξαιρετικές πτήσεις για Κορέα Σεούλ και επιστροφή από το Τόκιο για να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Με μια ματιά στο χάρτη μας θα αντιληφθείτε την προσοχή που δίνει το Versus στο ταξίδι σας και τις πτήσεις που εξασφαλίζει για τους ταξιδιώτες του. Επισκεπτόμαστε την Νότια Κορέα από άκρη σε άκρη και τη διανύουμε από την πρωτεύουσα Σεούλ μέχρι την δυναμική πόλη Μπουσάν στο νότιο τμήμα της χώρας. Στη διαδρομή επισκεπτόμαστε τα πιο σπουδαία ενδιαφέροντα της χώρας. Από το Μπουσάν (στα νότια της Νότιας Κορέας) με πτήση θα βρεθούμε στη Φουκουόκα στα νότια της Ιαπωνίας όπου θα συνεχίσουμε για Χιροσίμα και θα επιστρέψουμε από Τόκιο. Το πρόγραμμα έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά της πληρότητας των προγραμμάτων του Versus.
 • Ταξιδεύουμε την ιδανική περίοδο του δεύτερου μισού του Νοεμβρίου, για να θαυμάσουμε το μαγικό Φθινόπωρο της Ιαπωνίας.
 • Πλούσια 14ήμερη διάρκεια για να έχουμε επαρκή χρόνο για όλες τις επισκέψεις μας!
 • Επαρκή διαμονή στο ακριβό Τόκιο (4 διανυκτερεύσεις) και όχι περικοπή διανυκτερεύσεων για μείωση κόστους.
 • Δυο (2) διαν/σεις στο ακριβό και παραδοσιακό Κιότο.
 • Διανυκτέρευση και ξενάγηση στη Χιροσίμα
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στη Σεούλ με ξενάγηση στην πόλη, και μία (1) διανυκτέρευση στην Μπουσάν, στον νότο της κορεατικής χερσονήσου.
 • Το μόνο πρόγραμμα με διανυκτέρευση στο Χακόνε (περιοχή Φούτζι), για να απολαύσουμε το Όρος Φούτζι.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup. με προσεκτική επιλογή από το Versus Travel.
 • Επίσκεψη στο Tokyo National Museum, το παλαιότερο και μεγαλύτερο της Ιαπωνίας.
 • Ημερήσια εκδρομή από το Τόκιο στο Νίκκο με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα.
 • Επίσκεψη στους Καταρράκτες Κεγκόν, στο Νίκκο, όπου ανεβαίνουμε με χρήση ασανσέρ.
 • Ημιδιατροφή στην ακριβή Ιαπωνία αξίας 300€ (εκτός της ημέρας της άφιξης όπου δεν περιλαμβάνεται δείπνο)
 • «Τελετή του τσαγιού», αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας.
 • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο, μια εκδρομή που εισήγαγε το Versus και απολαμβάνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στην «Κοιλάδα του Βρασμού», στο όρος Φούτζι.
 • Εξειδικευμένο, έμπειρο Έλληνα αρχηγό. Λεπτομερείς και όχι επιφανειακές ξεναγήσεις από τον εξειδικευμένο ξεναγό μας, που μας βοηθούν να εμβαθύνουμε πραγματικά στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens” από 50 € το άτομο με μεταφορές

2023_ver