Περιηγηθείτε στους υδάτινους δρόμους της Κεράλα στη νότια Ινδία. Αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες της Αγιουρβέδα και αφήστε πολιτισμούς και θρησκείες να σας παρασύρουν…

Ημέρα 1: Αθήνα – Κοτσίν

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και πτήση για Κεράλα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, με άφιξη την επομένη ημέρα.

Ημέρα 2: Κοτσίν

Άφιξη στο Κοτσίν, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αν και δεν πρόκειται για την πρωτεύουσα, το Κοτσίν, μαζί με την παρακείμενη πόλη Ernakulam, έχει πολύ περισσότερους κατοίκους (πάνω από 1 εκατ.) από το Thiruvanthapuram, που είναι η έδρα της κυβέρνησης και βρίσκεται στο νότιο μέρος του κρατιδίου. Γνωστή σαν “Βασίλισσα της Αραβικής Θάλασσας”, πλημμυρισμένη στα νερά και την τροπική βλάστηση, είναι ένας προορισμός που φημίζεται για την ευμάρεια και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Εμπορική πρωτεύουσα της Κεράλα, λόγω του στρατηγικού της σημείου που συνδέει την πολιτεία με τον υπόλοιπο κόσμο τόσο από αέρος όσο και δια θαλάσσης μέσω του λιμανιού της. Κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο θα πάρετε αμέσως μια γεύση της Ινδικής φιλοξενίας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Κοτσίν

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ξενάγηση στην πόλη Κοτσίν. Θα δούμε παλιές κατοικίες. από τον καιρό της πορτογαλικής, ολλανδικής και βρετανικής εξουσίας, όπως το Dutch Palace (16ος αι.), που παρά την ονομασία του κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους, τη συναγωγή Mattancherry, την αρχαιότερη εβραϊκή συναγωγή στην Ινδία που χτίστηκε το 1568, καταστράφηκε από τους Πορτογάλους και επισκευάστηκε ξανά από τους Ολλανδούς έναν αιώνα αργότερα. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία St. Francis, χτίστηκε το 1564 και είναι η παλαιότερη εκκλησία που χτίστηκε από τους Ευρωπαίους στην Ινδία. Εκεί βρίσκεται και ο τάφος του Βάσκο Ντε Γκάμα, ο οποίος στην τρίτη του επίσκεψη στην Ινδία αρρώστησε και πέθανε στο Κοτσίν. Βέβαια η σωρός του Πορτογάλου εξερευνητή και εμπόρου μεταφέρθηκε στην Πορτογαλία 14 χρόνια μετά το θάνατό του. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε ένα παραδοσιακό είδος χοροθεάτρου από την Κεράλα της Νότιας Ινδίας, το Kathakali (katha: θρησκευτική ιστορία, Kali: αναπαριστώ/παίζω). Οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των χρόνων, αλλά αυτό που βλέπουμε σήμερα πήρε την τελική του μορφή τον 17ο αι. Το Kathakali σχετίζεται άμεσα με τη μίμηση και το χορό και εξιστορεί γεγονότα από τα μεγάλα ινδικά έπη, τη Mahabharata και τη Ramayana. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Κοτσίν – Περιγιάρ(180χλμ , 5 ώρες περίπου)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για την περιοχή Περιγιάρ. Η περιοχή αποτελεί καταφύγιο προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Ο εθνικός δρυμός είναι ο πιο δημοφιλής στην Νότια Ινδία (777χλμ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μεταφορά στη λίμνη Περιγιάρ, όπου θα κάνουμε βόλτα με βάρκα και θα δούμε ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια άγριας πανίδας. Ένα μοναδικό τοπίο που φιλοξενεί 62 είδη διαφορετικών θηλαστικών εκ των οποίων 27 τίγρεις υπό εξαφάνιση, ινδικούς ελέφαντες, ζαρκάδια, ελάφια, αλεπούδες, καθώς και 45 διαφορετικά είδη ερπετών, 320 είδη πτηνών, 27 είδη αμφιβίων, 160 είδη εντόμων. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Περιγιάρ-ΚουμαρακόμΚουμαρακόμ (135χλμ, 4 ώρες περίπου)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Κουμαρακόμ, γνωστό και ως “Βενετία της Ανατολής”. Ένα τοπίο με παρθένα φύση, τροπικά δάση με πυκνή βλάστηση, τεράστιους κοκοφοίνικες, αχανείς ορυζώνες, μαιανδρικά κανάλια νερού, τα γνωστά backwaters, είναι η εικόνα που φέρνει το νου μας σε ηρεμία, γαλήνη και αναγέννηση. Αυτή είναι η αυθεντική, άθικτη εικόνα του Κουμαρακόμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Κουμαρακόμ -Αλλεπέι (Ποταμόπλοιο)

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο λιμάνι και επιβίβαση στο ποταμόπλοιο, με το οποίο θα πλεύσουμε στα διάσημα backwaters της Κεράλα. Ένα τεράστιο σύμπλεγμα από κανάλια δημιουργεί ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία του κόσμου, καθώς η πυκνή βλάστηση στις όχθες ενώνεται με το νερό δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Κουμαρακόμ- Ποταμόπλοιο- Μαραρί

Μετά το πρωινό στο πλοίο, αποβιβαζόμαστε στο Alleppey Jetty, απ’ όπου θα μας παραλάβει ο οδηγός και θα μας μεταφέρει στο Μαραρί (45 λεπτά). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση χαλάρωση, κολύμπι στην παραδεισένια ακτή του Μαραρί με παραλίες γεμάτες φοίνικες και άμμο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8: Μαράρι – Κοτσίν –Αθήνα

Μετά το πρωινό, ελεύθερη ημέρα. Το βράδυ αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Κοτσίν (60 χλμ) για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα.

Ημέρα 9: Αθήνα

Αφιξη στην Ελλάδα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Αεροπορικά εισιτήρια μέ την Etihad
 • Διαμονή: 5 νύχτες σε ξενοδοχείο και 1 νύχτα σε ποταμόπλοιο
 • Γεύματα: Πρωινό. ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (5 ΔΕΙΠΝΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) 85€ ΓΙΑ ΤΑ 4* ΞΕΝ. ΚΑΙ 145 € ΣΤΑ 4*S
 • Μεταφορές: Μεταφορά από και προς το αεροδόμιο και στο λιμάνι
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Εισόδους στα αξιοθέατα και Βραδιά Καθακάλι
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Με αγγλόφωνο ξεναγό όπως στο πρόγραμμα
 • Εγγυημένες καθημερινές αναχωρήσεις με αγγλόφωνες ξεναγήσεις & ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων! Από 01/11/17 μέχρι 31/03/2018.
 •  Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 •  Το check in / check out στα ξενοδοχεία είναι στις 12:00, ενώ στο ποταμόπλοιο το check in είναι στις 14:00 και το check out στις 09:00.
 •  Το ποταμόπλοιο πλέει μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και αγκυροβολεί το βράδυ. Τα συστήματα κλιματισμού λειτουργούν μόνο το βράδυ.
 •  Επιβάρυνση για επιπλέον νύχτα πρίν η μετά το ταξίδι 105€ για τα 4* και 135 για τα 4*S το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
 •  Στην Ινδία δεν υπάρχει σταθερή σχέση απόστασης και διάρκειας ταξιδιού. Αυτή εξαρτάται από την κατάσταση των δρόμων και την κυκλοφορία.
 • Διαβατήριο 6 μήνης ισχύς και βίζας Ινδίας
 • Βίζα Ινδίας 55€ € (Για την έκδοση της σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας (μορφή PDF 10 – 300 KB) με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα & σκαναρισμένη έγχρωμη βιομετρική φωτογραφία ( μορφή JPEG 10 KB – 1 MB, διαστάσεων 350 pixels μήκος Χ 350 pixels πλάτος σε άσπρο φόντο )

2018_cos