
Ταξίδι στο Ναύπλιο
4 ημέρες
«Η …. ΚΟΠΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Ένα τετραήμερο σε μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας στην καλύτερη εποχή. Η περίοδος του Ιουνίου είναι ιδανική γιατί συνδυάζει άνοιξη με καλοκαίρι, σωστή θερμοκρασία, όχι συνωστισμό και καλή εξυπηρέτηση. Μοναδικά αξιοθέατα, ελληνική φύση, ιστορία, γαστρονομία και μια μεγάλη ωραία παρέα. Μια εκδρομή που πραγματοποιούμε πολλά χρόνια και έχουμε ετοιμάσει στο παρακάτω πρόγραμμα τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε σε 4 μέρες. Εσείς κάντε κράτηση και ετοιμάστε βαλίτσα..
Η διαμονή μας είναι στο Τολό, το οποίο θα σας εντυπωσιάσει με τις παροχές και τη θέα που δίνει το λιμάνι με τις ψαρόβαρκες και τα εκδρομικά σκάφη που ατενίζουν δύο μικρά νησάκια, το Κορωνήσι και τη Ρόμβη. Η εικόνα είναι γραφική, ρομαντική και ταυτόχρονα ειδυλλιακή.
1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ΤΟΛΟ
2η ημέρα: ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ
3η ημέρα: ΤΟΛΟ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΤΡΕΝΑΚΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΜΠΟΥΡΤΖΙ – ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στην πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση.Πρώτη μας επίσκεψη ειναι το Παλαμήδι, το επιβλητικό φρούριο που υψώνεται 216 μέτρα πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, και το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί ανεβαίνοντας με αυτοκίνητο από την ανατολική πλευρά. Οι πιο τολμηροί και ρομαντικοί φτάνουν στην κορυφή από τα 999 σκαλιά. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1687-1715 από τους Βενετούς, αφού κατέλαβαν το λόφο στον οποίο βρίσκεται, ύστερα από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς, κατά τον Βενετό-τουρκικό Πόλεμο.Θα επισκεφτούμε τον επονομαζόμενο προμαχώνα «Μιλτιάδης» που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή του ήρωα της Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη αλλα και το ιστορικό εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα, χτισμένο από την εποχή των Ενετών. Χρονος στη διάθεση μας για φωτογραφίες και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα από ψηλά. Στη συνέχεια μετάβαση στο Ναύπλιο που θα επισκεφθούμε την Πλατεία Συντάγματος, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το ναό του Aγίου Γεωργίου που εισήλθε, μόλις αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο, ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδος, Όθωνας, αλλα και την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. Προτείνουμε προαιρετικά μια βολτα με το τουριστικό τρενάκι που λειτουργεί στο Ναύπλιο και που είναι πρωτότυπο μέσο για την ξενάγηση των επισκεπτών αλλά και ένας ευχάριστος τρόπος διασκέδασης μικρών και μεγάλων. Ξεκινάει από το λιμάνι της πόλης είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα παιδιά, αλλά υποβοηθητικό και για τους μεγάλους, μιας και σε μισή ώρα μπορούμε να δούμε την πόλη με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση αλλα και για να κάνετε εξ’ ιδίων μια βόλτα στο Μπούρτζι με το βαρκάκι από το λιμάνι (νησί – φρούριο στα τουρκο-αραβικά) ή εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μια βόλτα γύρω από την Ακροναυπλία (γνωστή και με την τούρκικη ονομασία της, Ιτς Καλέ = εσωτερικό κάστρο). Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το απόγευμα θα έχουμε χρόνο να κάνουμε μια βόλτα στην γραφική παραλία του τουριστικού Τολό.
4η ημέρα: ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Επίδαυρο, τον σημαντικότερο αρχαίο τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού. Ξακουστή σε όλη την τότε Ελλάδα την εκανε το Ασκληπιείο της, ενα απο τα σπουδαιότερα θεραπευτήρια της αρχαιότητας. Θα επισκεφθούμε το Αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο και θα συνεχίσουμε για το γνωστο για τα Ιαματικά Λουτρά και μεταλλικά νερά, Λουτράκι. Πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα Γεράνεια όρη όπου βρίσκεται η επιβλητική μονή του Οσίου Παταπίου, ασκητήριο μοναχών από τον 11ο αιώνα. Η περίφημη Μονή είναι ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ελλάδα όπου μπορεί κανείς να δει τα λείψανα του Οσίου Παταπίου, το σπήλαιο του, την εκκλησία της Παναγίας, την έκθεση με Χριστιανικά αντικείμενα και την εντυπωσιακή θέα προς την Βόρεια Πελοπόννησο, τον ισθμό της Κορίνθου και τον Σαρωνικό. Ύστερα από μια στάση για ξεκούραση, καφέ και βόλτα στην παραλία του Λουτρακίου θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.
- Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με σχολαστική τήρηση όλων των υγειονομικών όρων
- Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο
- Πρωινό καθημερινά και 3 δείπνα.
- Αρχηγό-συνοδό του γραφείο και τοπικό ξεναγό
- Ασφαλιστική κάλυψη προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες
- είσοδοι σε αξιοθέατα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημοτικοί φόροι διαμονής
2022_ath