πό Αθήνα & Θεσσαλονίκη με πτήσεις Turkish Airlines
Εγγυημένες θέσεις

12 ημέρες 9 νύχτες
23/ΦΕΒ, 9, 23/ΜΑΡ, 6, 21/ΑΠΡ, 11, 25/ΜΑΙ, 1, 15, 29/ΙΟΥΝ, 13/ΙΟΥΛ, 3, 17, 31/ΑΥΓ, 14/ΣΕΠ, 5, 19/ΟΚΤ, 9, 23/ΝΟΕ, 7, 21/ΔΕΚ

με 2690 € ΤΕΛΙΚΗ Τιμή

Λίγα λόγια για το ταξίδι:
Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στις πιο όμορφες πόλεις που είδατε ποτέ! Πικάντικη σαν σάλσα, μεθυστική σαν τεκίλα, σουρεαλιστική σαν τον καμβά της Φρίντα Κάλο, αυτή η τεράστια χώρα, το Μεξικό, γεμίζει τις αισθήσεις, ενεργοποιεί τη διάνοια και τρέφει την ψυχή. Τα τοπία είναι επικά – από τις βόρειες ερήμους και τις χιονισμένες κορυφές της κεντρικής Σιέρα, στα υψίπεδα της ζούγκλας και τις νότιες παραλίες του Γιουκατάν. Προκολομβιανοί πολιτισμοί με τις τεράστιες πυραμίδες του Tεοτιχουακάν, τους εκπληκτικούς ναούς του Τσιτσέν Ιτζά και τις αμέτρητες άλλες αρχαιολογικές τοποθεσίες.

1η μέρα: Πτήση για Αθήνα-Πόλη του Μεξικού (με ενδιάμεσο σταθμό)

2η μέρα: Πόλη του Μεξικού-Ξενάγηση πόλης-Μουσείο Ανθρωπολογίας.
Άφιξη στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού. Λόγω της πρωινής μας άφιξης και μέχρι της διάθεσης των δωματίων, θα πραγματοποιήσουμε μια πανοραμική εκδρομή-γνωριμία με τη πρωτεύουσα. Έτσι θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο, το κηβερνητικό ανάκτορο, τον καθεδρικό ναό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, όπου μπορείτε να δείτε ένα μωσαϊκό από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της χώρας και θα τελειώσουμε με μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η μέρα: Ναός της Γουαδελούπης και πυραμίδες Τεοτιουακάν.
Μετά το πρωινό και έχοντας κατεύθυνση τις Πυραμίδες Τεοτιουακάν, θα κάνουμε μία πρώτη στάση στη συνοικία Τλατελόλκο, γνωστή για τη πλατεία 3 Πολιτισμών, (όπου τον 1968 έγινε η γνωστή σφαγή των 350 φοιτητών κατά την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων). Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη του ναού της Παναγίας της Γουαδελούπης όπου στις 12 Δεκεμβρίου 1531, σύμφωνα με την παράδοση της Καθολικής Εκκλησίας, η Παναγία εμφανίστηκε σ’ ένα χριστιανό ιθαγενή και του ζήτησε να κτιστεί μία εκκλησία. Έπειτα θα φτάσουμε στο Τεοτιουακάν όπου θα θαυμάσουμε την πιο εντυπωσιακή αρχαιολογική ζώνη του Μεξικού, την Πυραμίδα του Ήλιου, την Πυραμίδα της Σελήνης και τη Λεωφόρο των Νεκρών. Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργοστάσιο χειροτεχνίας και στάση για μεσημεριανό γεύμα (χωρίς ποτά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.
Πρωινό & γεύμα.

4η μέρα: Τούστλα Γκουτιέρρες- φαράγγι Σουμιδέρο- Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάζας.
Μετά το πρωινό γεύμα, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση μας στο αεροδρόμιο Τούστλα Γκουτιέρρες. Αμέσως θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας με βάρκα στο φαράγγι Σουμιδέρο με ύψος χιλίων μέτρων, που δημιουργήθηκε από το πανίσχυρο ποταμό Ρίο Γκριζάλβα. Στάση στην Τσιαπα Ντε Κόρτζο (την πρώτη πόλη που ιδρύθηκε ποτέ από τους Ισπανούς στην Πολιτεία Τσιάπας το 1523) και θα καταλήξουμε στην ιστορική και πανέμορφη πόλη Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάζας, (παλαιό οχυρό των Μάγια). Τακτοποίηση στο ξενοδοχέιο μας και διανυκτέρευση.
Πρωινό.

5η μέρα: Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάζας-Γηγενείς πόλεις,.
Μετά το πρωινό γεύμα θα επισκεφθούμε το Σαν Χουάν Τσαμούλα και το Ζινακαντάν, τυπικές γηγενείς πόλεις, όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να διατηρούν τις παραδόσεις, τη γλώσσα, τα έθιμα, τα πιστεύω τους καθώς και τις κοινωνικές τους δομές. Ο ναός της Εκκλησίας, τα σπίτια και τα ρούχα είναι εντυπωσιακά και γεμάτα από χρώματα. Το απόγευμα θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή σας όπου σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στους γραφικούς δρόμος της και να επισκεφθείτε την Αγορά. Ο Καθεδρικός Ναός, η εκκλησία του Αγίου Δομίνικου καθώς και το μουσείο Τζάντε (όπου μπορείτε να δείτε το αντίγραφο του τάφου του βασιλιά Πακάλ), θα σας εντυπωσιάσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρωινό.

6η μέρα: Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάζας-καταρράκτες Άκουα Αζούλ- Παλένκε.
Μετά το πρωινό γεύμα θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες Άκουα Αζούλ, για να θαυμάσετε τα τυρκουάζ νερά τους και οι τολμηροί, θα έχουν την δυνατότητα κολύμβησης. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στο Παλένκε , μια αρχαία πόλη των Μάγια που ξεπροβάλλει μέσα από την ζούγκλα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρωινό.

7η μέρα: Παλένκε- Καμπέτσε.
Μετά το πρωινό γεύμα, θα ακολουθήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Παλένκε μία από τις κορυφαίες και πιο σημαντικές τοποθεσίες του «Κόσμου των Μάγια». Ο πρώτος ναός που θα συναντήσετε είναι ο Ναός των Επιγραφών όπου βρέθηκε η σαρκοφάγος του βασιλιά Πακάλ και η συναρπαστική λαξευμένη ταφόπλακά της και οι 2 αρχαίοι ταφικοί Ναοί των Κρανίων. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Παλάτι με τον γνωστό λαβύρινθό του, ο Ναός του Ήλιου και ο Ναός του Σταυρού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην όμορφη περιτειχισμένη πόλη Καμπέτσε με το προστατευμένο κέντρο της από την Unesco, το αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό και τις κοντινές παραλίες για εξερεύνηση.
Πρωινό.

8η μέρα: Καμπέτσε- Ουσμάλ- Μέριδα.
Μετά το πρωινό γεύμα, θα φτάσουμε στο Ουσμάλ, την αρχαία πόλη των Μάγια, 80 χιλιόμετρα μακριά από τη Μεριδά στην περιοχή Γιουκατάν, όπου θεωρείται ως το ομορφότερο μέρος της Προϊσπανικής περιόδου. Ο μύθος λέει ότι αυτός ο ναός χτίστηκε σε μια μόνο νύχτα από έναν νάνο για αυτό θεωρείται και από τις πιο εντυπωσιακές πυραμίδες. Γεύμα (χωρίς ποτά) και αμέσως μετά θα πάμε στην Μέριδα για να δούμε την κύρια εκκλησία που βρίσκεται στη πλατεία Σόκαλο, το σπίτι του πειρατή Φραντσίσκο
Μοντέχο, το Κυβερνητικό και Δημοτικό Παλάτι. Η Μεριδά είναι η λευκή πόλη με κύρια λεωφόρο της πόλης το Πασέο ντε Μοντέχο όπου είναι και το τέλειο σημείο για να κατανοήσετε την κυριολεκτικά πλούσια ιστορία της όπως το Παλάτι Καντόν και το μνημείο Α Λα Πατριά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Πρωινό & γεύμα.

9η μέρα: Μέριδα-Τσιτσέν Ιτζά-Κανκούν.
Μετά το πρωινό γεύμα αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο Τσιτσέν Ιτζά ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Το Τσιτσέν Ιτζά είναι μια μεγάλη προκολομβιανή αρχαιολογική περιοχή που χτίστηκε από τον πολιτισμό των Μάγια και που βρίσκεται στο βόρειο κέντρο της χερσονήσου Γιουκατάν και σημαίνει «στο στόμα του φρεατίου του Ιτζά», καθώς στην περιοχή υπάρχουν υπόγεια σπήλαια με κρυστάλλινα νερά τα Cenotes, όπου τελούνταν θρησκευτικές τελετές προς τιμήν του θεού Ιτζά. Γεύμα και μεταφορά στο Κανκούν.
Πρωινό & γεύμα.

10η μέρα: Κανκούν.
Ημέρα ελεύθερη για χαλάρωση και μπάνιο στην Μεξικάνικη Καραϊβική.
Πρωινό.

11η μέρα: Κανκούν – Πτήση.
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος, μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και πτήση
επιστροφής
Πρωινό.

12η μέρα: Αθήνα.
Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε πτήσεις της Turkish, μέσω Κων/λης
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Αντιπρόσωπος στα τοπικά αεροδρόμια
 • Διαπιστευμένος Αγγλο-Ισπανόφωνος ξεναγός
 • 9 διανυκτερεύσεις στα παραπάνω ξενοδοχεία
 • Πρωινά στα ξενοδοχεία και 3 γεύματα χωρίς ποτά
 • Είσοδοι στις αναφερόμενες ξεναγήσεις
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτική περίθαλψης με καλύψεις
 • COVID19
 • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Τοπικοί Φόροι
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Οτιδήποτε προαιρετικό η προτεινόμενο
 • Προαιρετικές εκδρομές η δραστηριότητες
 • Τοιχόν PCR τεστ για είσοδο και έξοδο από την χώρα
 • Δημοτικός φόρος διαμονής περίπου 2 δολάρια ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση (πληρώνεται μόνο τοπικά)

2022_dt