Λευκάδα

Πάσχα ’24 | 4 ημέρες

Λευκάδα

Πάσχα ’24 | 4 ημέρες

1n ημέρα : Μ. Παρασκευή | Αναχώρηση για Άρτα – Πρέβεζα – Λευκάδα

 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μέσω Εγνατίας Οδού και μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Άρτα, όπου θα δούμε το περίφημο γιοφύρι της, γνωστό για τη σπάνια αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την Πρέβεζα, όπου θα δούμε το φρούριο του Αγίου Ανδρέα και τον πεζόδρομο µε το βενετσιάνικο ρολόι στη Μητρόπολη της πόλης. Έπειτα, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Συνεχίζουμε για το στολίδι του Ιονίου, τη Λευκάδα, η οποία πήρε το όνομά της από το «ακρωτήριο Λευκάτα» ή αλλιώς «Κάβος της Κυράς», που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Το ακρωτήριο στην αρχαιότητα ονομαζόταν «Λευκάς πέτρα» ή «Λευκάς άκρα». Η Λευκάδα, όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, έχει πλούσιο πολιτισμό με ποικίλες παραδόσεις και ήθη, τα οποία κρύβουν μια ιστορία εκατοντάδων χρόνων. Tα Πασχαλινά έθιμα είναι μερικά από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά του λευκαδίτικου λαού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2n ημέρα : Μ. Σάββατο | Λευκάδα(Ανατολική) – Πριγκιπονήσια

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο, για τη γνωριμία µας µε την ανατολική πλευρά του νησιού. Ακολουθώντας το δρόμο µε νότια κατεύθυνση, παράλληλα με την ανατολική ακτή του νησιού, περνάμε από τη Λυγιά ,τη Νικιάνα, για να καταλήξουμε στο δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο του νησιού, το Νυδρί. Από εκεί για όσους το επιθυμούν προαιρετικά, θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια μοναδική κρουαζιέρα στα Πριγκιπονήσια, το Μεγανήσι, την Μαδουρή του Βαλαωρίτη, το Σκορπιό, το νησί του Ωνάση και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, η κρουαζιέρα µας θα γίνει μεγαλύτερη και θα φτάσει μέχρι και το Φισκάρδο. Για όποιον δεν επιθυμεί να μας ακολουθήσει στην κρουαζιέρα μας , θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης, για να παρακολουθήσουμε το μοναδικό έθιμο κατά το οποίο η φιλαρμονική της Λευκάδας παίζει στους δρόμους χαρούμενους σκοπούς, ενώ οι νοικοκυρές πετούν και σπάζουν από τα σπίτια τους διάφορα πήλινα αγγεία.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης. Στη συνέχεια, μας περιμένει το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3n ημέρα : Κυριακή του Πάσχα | Λευκάδα (Δυτική)

Πρωινό και αναχώρηση για να πραγματοποιήσουμε την επίσκεψή μας στην κυρά της Λευκάδας, την Παναγιά Φανερωμένη, σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδιτών καθώς είναι πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Συνεχίζοντας και αφού περάσουμε το παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Νικήτα, φτάνουμε στο Καλαµίτσι µε τη φημισμένη παραλία «κάθισμα», όπου και θα απολαύσουμε τον καφέ µας έχοντας καταπληκτική θέα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στη χώρα της Λευκάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Διανυκτέρευση.

4n ημέρα : Δευτέρα του Πάσχα | Λευκάδα – Πάργα – Πηγές Αχέροντα – Γιάννενα – Επιστροφή στην πόλη μας

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την όμορφη Πάργα, η οποία αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του νομού Πρέβεζας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ στη γραφική πόλη. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και απλώνεται έως τα παράλια του Ιονίου Πελάγους. Ένα ιδιαίτερο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το Κάστρο του Αλή Πασά. Μετά από την περιήγησή μας, θα αναχωρήσουμε για τις πηγές του Αχέροντα, όπου θα απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό εξ ιδίων, στη Γλυκή. Συνεχίζουμε για τα πανέμορφα Γιάννενα, όπου θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα κατά μήκος της λίμνης Παμβώτιδας ή για όσους το επιθυμούν να απολαύσουν τον απογευματινό τους καφέ. Αναχώρηση και μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

2024_ath