Λαμία – Καρπενήσι

Πάσχα ’24 | 3 ημέρες

Λαμία – Καρπενήσι

Πάσχα ’24 | 3 ημέρες

1n ημέρα : Μ. Σάββατο | Αναχώρηση για Δελφούς – Αράχωβα – Λαμία

 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, φτάνουμε στους Δελφούς, τον Ομφαλό της Γης. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, που είναι γνωστός από το 1400 π.Χ. και έχει μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε για την Αράχωβα, μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τα υπέροχα χρωματιστά υφαντά της και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Έπειτα, θα κατευθυνθούμε προς τη Λαμία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία, να δούμε, μεταξύ άλλων, το σημαντικότερο μνημείο της, το κάστρο, τον αμεσότερο μάρτυρα της ιστορίας της. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης και θα γευτούμε το Αναστάσιμο δείπνο µε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα : Κυριακή του Πάσχα | Λαμία – Καρπενήσι – Παναγία Προυσιώτισσα – Υπάτη – Ιερά Μονή Αγάθωνος – Λαμία

Πρωινό και αναχώρηση για µία μοναδική εκδρομή στον νομό Ευρυτανίας. Ο δρόμος µε το καταπράσινο φυσικό τοπίο μάς οδηγεί στην πρωτεύουσα, το Καρπενήσι, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Θα γνωρίσουμε το Καρπενήσι, μια πόλη πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές και στη συνέχεια θα πορευτούμε προς το Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε έναν απότομο βράχο. Εκεί, υπάρχει ένα μικρό μουσείο µε προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια, θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα και το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Υπάτη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη γραφική πλατεία του χωριού. Επόμενος σταθμός το ανδρικό μοναστήρι του Οσίου Αγάθωνα, µε πολλά κειμήλια και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Επιστροφή στη Λαμία. Διανυκτέρευση.

3n ημέρα : Δευτέρα του Πάσχα | Λαμία – Τρίκαλα– Μετέωρα – Επιστροφή στην πόλη μας

Πρωινό και αναχώρηση για τα Τρίκαλα, στην καρδιά της Θεσσαλίας. Γνωριμία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στους πεζόδρομούς της ή εναλλακτικά στον Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα. Θα θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, θα επισκεφτούμε τα μοναστήρια των Μετεώρων, που μοιάζουν να είναι λαξευμένα πάνω στους βράχους. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων και μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

2024_ath