Καλαμπάκα – Μετέωρα – Τύρναβος | 3 ημέρες

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΡΑΝΙΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

 

Αναχώρηση στις 07:00 από τα γραφεία μας με πρώτο προορισμό το Μέτσοβο, μέσω της νέας  Εγνατίας οδού. Παραμονή για μια βόλτα και γνωριμία με τον παραδοσιακό οικισμό, και στη συνέχεια από το Μουργκάνι φτάνουμε στην Κρανιά (1.140 μ.), ένα από τα μεγαλύτερα βλαχοχώρια της περιοχής Ασπροποτάμου με το πέτρινο γεφύρι Κατούνα (1860), το ξωκλήσι του προφήτη Ηλία (1880), την προτομή και τον σταυρό στο σημείο που δίδαξε ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός στα 1777. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΕΛΑΤΗ – ΚΕΡΚΕΤΙΟ

 

Πρωινό και αναχωρούμε για την επίσκεψη μας στον χώρο των Μετεώρων, ένα θαύμα της φύσης, από τα σημαντικότερα κέντρα του Ορθοδόξου Μοναχισμού. Περιήγηση στα μοναστήρια Βαρλαάμ και μεγάλο Μετέωρο. Συνεχίζουμε για το χωριό Ελάτη, ένα  γραφικό  χωριό όπου θα βρείτε εστιατόρια, καφέ και τοπικά προϊόντα. Για όποιον επιθυμεί θα έχουμε επίσκεψη στο ράντζο  Κερκέτιο.  Δοκιμάστε τις δεξιότητές σας στην Ιππασία, τοξοβολία, οδήγηση τετράτροχου (γουρούνα) στο βουνό ή απολαύστε φαγητό και καφέ στο παραδοσιακό εστιατόριο.Η επομενη στάση μας θα είναι  στα λιβάδια Περτουλίου όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχειο μας ,διαν/ση.

3η ημέρα : ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Πρωινό και αναχώρηση για τον Τύρναβο για το περίφημο καρναβάλι Ο Δήμος Τυρνάβου, με προεξάρχουσα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά έναν πανάρχαιο θεσμό ανά το Πανελλήνιο, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το «Μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας. Πρόκειται για έναν θεσμό που βγάζει τους πολίτες του Τυρνάβου στους δρόμους, στις πλατείες και τα μαγαζιά κάθε ημέρα με την έναρξη του Τριωδίου και αποκορύφωμα την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των χιλιάδων καρναβαλιστών την Κυριακή της Τυροφάγου. Θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε  σε ρυθμούς παραδοσιακούς και μοντέρνους, να «μεθύσετε » από το ντόπιο τσίπουρο και κρασί και να ζήσετε  τους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς την Κυριακή της Μεγάλης Παρέλασης των Αρμάτων Το Αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου αποτελεί το αποκορύφωμα της δράσης και της εφαρμογής όλης της Τυρναβίτικης φαντασίας και ευρεσιτεχνίας, αφού τα άρματα και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κατασκευάζονται με γνώμονα τη σάτιρα αλλά και την επικείμενη αναζωογόνηση της ζωής με τον ερχομό της Άνοιξης.Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη μας.

  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο πληροί  όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με σχολαστική τήρηση όλων των υγειονομικών όρων
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Rex 3*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφαλιστική κάλυψη  προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες
  • Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα
  • Οποιαδήποτε εισοδός
  • Δημοτικός φόρος διαμονής
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ.

2023_ath