Καλαμάτα – Μάνη
28η Οκτωβρίου

Τοπία ιδιαίτερα, ξεχωριστά. Πέτρινα πυργόσπιτα. Βουνοκορφές, πανέμορφες παραλίες. Είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ομορφιά της εικόνας στην Μεσσηνιακή Μάνη

1η ημέρα: Αναχώρηση για Τρίπολη, Καλαμάτα

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με εξαιρετική διάθεση . Μετά τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό , περναμε την πρωτεύουσα της Αρκαδίας , την ιστορική Τρίπολη και φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό , την Καλαμάτα , Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και την με την βοήθεια του συνοδού μας , κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη- Πρωτεύουσα και κεντρικό λιμάνι της Μεσσηνίας – μας αποκαλύπτεται στον μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου,οι απέραντοι ελαιώνες που ακουμπούν στην ακτή και μια ατελείωτη παραλία ζωγραφίζουν με τα ομορφότερα χρώματα τη χαρισματική πολιτεία.

2η ημέρα: Πύλος , Μεθώνη, Κάστρο Κορώνης, Πεταλίδι

 

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρουμε με πρώτη στάση στη Πύλο χτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνου (ή κόλπος Πύλου), απέναντι από το νησάκι της Σφακτηρίας. Κατά τον όμηρο ήταν έδρα του Βασιλιά Νέστορα του σοφότερου από τους αρχηγούς του Τρωικού πολέμου Εκεί θα έχουμε χρόνο να κάνουμε την βόλτα μας με θέα τον πανέμορφο κόλπο Επόμενος μας σταθμός η Μεθώνη μία πανέμορφη γραφική κωμόπολη στην οποία δεσπόζει το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο με τα ψηλά τείχη και τον περίφημο οκταγωνικό Μπούρτζι χτισμένο στην άκρη της χερσονήσου της Μεθώνης.Μέσα στα τείχη του κάστρου σημεία αναφοράς είναι η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η ψηλή γρανιτένια στήλη γνωστή και ως στήλη του Μοροζίνι, τα εντοιχισμένα σκαλιστά ενετικά λιοντάρια και τα ερείπια των οθωμανικών λουτρών. Μέσα από μια φανταστική διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στο «μπαλκόνι του Μεσσηνιακού κόλπου» την πανέμορφη Κορώνη για να θαυμάσουμε την θέα από το περίφημο κάστρο από τα κομψότερα δείγματα της βενετσιάνικης φρουριακής αρχιτεκτονικής και από τα ελάχιστα κάστρα που στο εσωτερικό τους σώζονται οικίες και ναοί, Χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και ενισχύθηκε από τους Οθωμανούς τον 16ο αιώνα. Κατά την επιστροφή μας , θα περάσουμε από το Πεταλίδι πάνω στο Μεσσηνιακο Κόλπο και συνδυάζει βουνό και θάλασσα με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο. Επιστροφή στην Καλαμάτα αργά το απόγευμα.

3η ημέρα: Μαγευτική Καρδαμύλη, περιήγηση στην μεσαιωνική Αρεόπολη και το γραφικό λιμανάκι Λιμένι

 

Καλό πρωινό και αναχώρηση για την Καρδαμύλη . Με πετρόχτιστα σοκάκια που σε προκαλούν να τα ακολουθήσεις κι ας μη ξέρεις που θα σε οδηγήσουν, σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων, ανθισμένες αυλές με κόκκινα γεράνια, σημεία με ειδυλλιακή θέα, γραφικά, παλιά ταβερνάκια, ένα λιμανάκι ιδανικό για βόλτες και ατμοσφαιρικά μαγαζάκια, Επόμενη στάση η Αρεόπολη . Αποτελεί ανακηρυγμένο παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό και σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή που θα περπατήσεις στα στενά καλντερίμια Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην πατρίδα της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων είναι το σπίτι του Στυλιανού Μαυρομιχάλη, η πυργοκατοικία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, η κεντρική πλατεία με τον ανδριάντα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Τελευταιος μας σταθμός για σήμερα το γραφικό Λιμένι , ένα πανέμορφο γραφικό λιμανάκι με σπουδαία ιστορία, ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, ένας τόπος πετροσπαρμένος, ιστορικός με τα πυργόσπιτα που στέκουν σαν έρημα ακόμη αν έχουν ζωή σε αυτά…Το απόγευμα παιρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Καλαμάτα.

4η ημέρα: Αρχαία Ολυμπία και επιστροφή στην πόλη μας

 

Το πρωινό είναι το καλύτερο γεύμα και εμείς θα το τιμήσουμε. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την «κοιλάδα των θέων» όπως έχει χαρακτηρισθεί η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες . Βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, εκεί όπου άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει εκτός από το Ιερό του Δία, με τους ναούς και τα κτίρια που σχετίζονταν άμεσα με τη λατρεία, και διάφορα οικοδομήματα που είχαν κτιστεί γύρω από αυτό, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία και την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, βοηθητικά κτίρια, χρηστικά και διοικητικά, καθώς και οικοδομήματα κοσμικού χαρακτήρα. Οι εναλλαγές συνεχίζονται και έχοντας πάρει μια σημαντική γεύση από το «αρχαίο πνεύμα , το αθάνατο» αναχωρούμε για την πόλη μας.
 • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο θα πληροί  όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με σχολαστική τήρηση όλων των υγειονομικών όρων
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο PHARAE PALACE 4*
 • Πρωινό καθημερινά
 • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφαλιστική κάλυψη προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες
 • Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Τρίπολη
 • Καλαμάτα
 • Μεθώνη
 • Λιμένη
 • Αρεόπολη
 • Καρδαμύλη
 • Λιμένη

2021_ath