Ελσίνκι, Μίκκελι, Σαβονλίννα, Κρουαζιέρα με παραδοσιακό ατμόπλοιο στην λίμνη Σάιμαα, Βάρκαους, Γιουβάσκιλα, Τάμπερε, Νόκια, Σναππερτούνα: Μεσαιωνικό κάστρο Ράσεμποργκ, Υπαίθριο μουσείο Φορνγκάρντεν

Η Φινλανδία βρίσκεται ανάμεσα στη Σουηδία (δυτικά), τη Νορβηγία (βορειοδυτικά) και τη Ρωσία (ανατολικά). Βρέχεται από τον Βοθνικό κόλπο (δυτικά) και τη Βαλτική θάλασσα (νότια).

Πρωτεύουσα του κράτους είναι το Ελσίνκι και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη το Τάμπερε.

Στην χώρα ανήκει μεγάλο πλήθος μικρών και μεγάλων νησιών, ενώ οι ακτές της παρουσιάζουν βαθιά κόλπωση.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Φινλανδικού τοπίου είναι οι χιλιάδες λίμνες, που καλύπτουν το 10% του εδάφους στο νότιο κυρίως τμήμα της χώρας – γι΄ αυτό και η Φινλανδία ονομάζεται “η χώρα των Χιλίων Λιμνών” (Σάιμαα, Ίναρι κ.ά.).

Το δεύτερο από τα κύρια χαρακτηριστικά του Φινλανδικού τοπίου είναι το μεγάλο βόρειο δάσος των κωνοφόρων. Πεύκα, σημύδες, έλατα κλπ. καλύπτουν τα 2/3 της έκτασης της χώρας.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε περιοχές της Φινλανδίας, όπου πρωταγωνιστής είναι τα εκπληκτικής ομορφιάς φυσικά τοπία!!!

1η μέρα: Αθήνα – Ελσίνκι – Μίκκελι – Σαβονλίννα, Ξενάγηση      

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με προορισμό την Σαβονλίννα (Savonlinna). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μια στάση στην πόλη Μίκκελι (Mikkeli), στην οποία βρισκόταν το αρχηγείο των Φινλανδικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Σήμερα η πόλη αποτελεί σημαντικό καλοκαιρινό θέρετρο για τους Φινλανδούς, με πολλές εξοχικές κατοικίες στις όχθες της λίμνης. Συνεχίζουμε για την Σαβονλίννα, την “πρωτεύουσα της Σάιμαα”, όπως επονομάζεται, καθώς η πόλη βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής που καταλαμβάνει η λίμνη Σάιμαα (Saimaa), η μεγαλύτερη της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες λίμνες γλυκού νερού της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περίπατος στην γραφική παλιά πόλη με τα υπέροχα ξύλινα σπιτάκια, που θα μας μεταφέρει σε μιαν άλλη εποχή. Στο τέλος της οδού Λινανκάτου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο Ολαφινλίννα (του Αγίου Όλαφ) – σήμα κατατεθέν της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

2η μέρα: Σαβονλίννα – Κρουαζιέρα με ατμόπλοιο στη λίμνη – Βάρκαους – Γιουβάσκιλα, Ξενάγηση       

Σήμερα το πρωί θα επιβιβαστούμε σε παραδοσιακό ατμόπλοιο και θα απολαύσουμε μια 2ωρη κρουαζιέρα στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Σάιμαα με τα χιλιάδες νησάκια και τα  εκπληκτικά τοπία, έχοντας την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε το κάστρο Ολαφινλίννα εν πλω. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Γιουβάσκιλα (Jyväskylä), με μια σύντομη στάση στο Βάρκαους (Varkaus), που βρίσκεται στο στενό μεταξύ των δύο τμημάτων της λίμνης Σάιμαα. Άφιξη στην Γιουβάσκιλα, την πόλη που φιλοξενεί το “Ράλυ των Χιλίων Λιμνών” (Neste Oil Rally) και είναι διάσημη για τα κτίριά της, κάποια από τα οποία είναι σχεδιασμένα από τον διάσημο Φινλανδό αρχιτέκτονα και βιομηχανικό σχεδιαστή Άλβαρ Άαλτο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο, θα δούμε το χαρακτηριστικό κτίριο του Δημαρχείου του Σεϊνετσάλο (Saynatsalo Town Hall), το πάρκο Λουοντοπόλκου (Luontopolku), θα διασχίσουμε το κέντρο της πόλης και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Γιουβάσκιλα – Τάμπερε, Ξενάγηση, Νόκια      

Πρωινή αναχώρηση για το Τάμπερε (Tampere), την δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Φινλανδίας, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο λίμνες: τη Νασιγιάρβι και την Πουχαργιάβι. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε στο σύμπλεγμα μουσείων Βαπριίσκι, θα δούμε το πολιτιστικό κέντρο και το πανεπιστήμιο, θα επισκεφθούμε τον υπέροχο γρανιτένιο Καθεδρικό ναό, τον πανέμορφο Βοτανικό κήπο Αρμπορέτουμ και θα ανεβούμε στον Πύργο Νασινέουλα για να απολαύσουμε την υπέροχη πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα προάστια της πόλης και συγκεκριμένα στην γειτονική μικρή βιομηχανική πόλη Νόκια, εκεί όπου γεννήθηκε το θαύμα της τηλεπικοινωνίας πριν διαδοθεί στον υπόλοιπο κόσμο. Επιστροφή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τάμπερε – Σναππερτούνα, Κάστρο Ράσεμποργκ, Μουσείο Φορνκάρντεν – Ελσίνκι, Ξενάγηση

Αναχώρηση νωρίς σήμερα το πρωί για την Σναππερτούνα (Snappertuna), όπου φθάνοντας θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό κάστρο Ράσεμποργκ του 14ου αιώνα. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο γραφικό “Μονοπάτι των Ερωτευμένων” και θα επισκεφθούμε το υπαίθριο Λαογραφικό μουσείο Φορνγκάρντεν (Forngården Folk Museum) με τα παραδοσιακά κτίσματα (το παλαιότερο είναι του 1713), που μας δείχνει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων σε ένα αγρόκτημα της περιοχής. Συνεχίζουμε για την “Κόρη της Βαλτικής”, το Ελσίνκι. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την όμορφη κεντρική πλατεία, το Προεδρικό μέγαρο, το Δημαρχείο, την γρανιτένια “Εκκλησία των Βράχων”, τον Καθεδρικό ναό, την ορθόδοξη Εκκλησία και το μνημείο του διάσημου μουσουργού της χώρας Σιμπέλιους. Δεν θα παραλείψουμε φυσικά να επισκεφθούμε το υπέροχο Εθνικό μουσείο με εκθέματα σχετικά με τη ζωή και την ιστορία της Φινλανδίας από την λίθινη εποχή έως σήμερα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ελσίνκι – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές και επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραληφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
 • Μεταφορές, επισκέψεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • 2ωρη κρουαζιέρα με παραδοσιακό ατμόπλοιο στην λίμνη Σάιμαα
 • Είσοδος στον πύργο Νασινέουλα στο Τάμπερε
 • Είσοδος στο κάστρο Ράσεμποργκ
 • Είσοδος στο Λαογραφικό μουσείο Φορνγκάρντεν
 • Είσοδος στην Εκκλησία των Βράχων στο Ελσίνκι
 • Είσοδος στο Εθνικό μουσείο στο Ελσίνκι
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, πέραν όσων αναγράφονται στα Περιλαμβανόμενα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

2021_man