Η Αίγυπτος είναι τόπος με πλούσια και σπουδαία ιστορία, μαγευτικές παραλίες, κρυστάλλινα νερά, ατέλειωτες ερήμους και εξωτικές οάσεις, καθιστώντας τη μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στον κόσμο.
Φημίζεται ιδιαίτερα για τα σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατά της, τα οποία δείχνουν τη σημαντική επιρροή που είχαν πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί και κουλτούρες στην ιστορία και τη φυσική παρουσία αυτής της χώρας, όπως ο Αιγυπτιακός, ο Ελληνικός, ο Ρωμαϊκός, η Προ-χριστιανικός και ο Ισλαμικός.
Τα τελευταία χρόνια, μια σύγχρονη πλευρά της Αιγύπτου ανθίζει, συνδυάζοντας αρχαία χαρακτηριστικά και υπερσύγχρονα κτίρια. Στους δρόμους της Αιγύπτου θα δείτε ανθρώπους ντυμένους τόσο με παραδοσιακές, όσο και με μοντέρνες ενδυμασίες.

 

Ημέρα 1η Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας (Ελευθέριος Βενιζέλος) και πτήση για την Αίγυπτο, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Άφιξη στο πολύβουο Κάϊρο με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας.

Ημέρα 2η Κάιρο – Αλέξάνδρεια

Αναχώρηση το πρωί με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη ξεκινώντας από τις κατακόμβες που είναι λαξευμένες σε βράχο σε τρία επίπεδα και το σπίτι του Καβάφη. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εξωτερικού της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ένα αριστούργημα μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Τέλος των ξεναγήσεων στην Αλεξάνδρεια με επίσκεψη στους Βασιλικούς Κήπους της Μοντάζα. Το γεύμα μας σε παραδοσιακό εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Μεταφορά στο Κάιρο για διανυκτέρευση

Ημέρα 3η Κάιρο ( Αρχαιολογικό Μουσείο – Πυραμίδες – Σφίγγα – Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας αρχίζοντας από το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα, όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας, έχουμε γεύμα σε πολυτελές παραδοσιακό εστιατόριο του Καΐρου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Mετά το τέλος της ξενάγησης, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Ημέρα 4η Κάιρο – Αθήνα

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα για αυτούς που ακολουθούν το τετραήμερο πρόγραμμα

  • Δύο (2) Αεροπορικά εισητήρια “Αθήνα – Κάϊρο” και “Κάϊρο – Αθήνα”
  • 3 Διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο της επιλογής σας (Δείτε Λίστα)
  • Γεύματα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε Κάϊρο και Αλεξάνδρεια
  • Εισητήρια εισόδου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
  • Μεταφορές
  • Ελληνόφωνος Ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φόροι αεροδρομίων (€160)
  • Βίζα για Αίγυπτο (€30)
  • Φιλοδωρήματα (€20)
Θα υπάρξει ενημερωτικό email.
Τόσο για την αναχώρηση όσο και για την επιστροφή από το ταξίδι το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε/από αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα)

2019_btr