Κάιρο: Η μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής. Η πόλη με τους χίλιους μιναρέδες.Το σημείο συνάντησης της μαγείας και του μυστηρίου της Ανατολής με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Δύσης.
Κάιρο: Η αξέχαστη, η ονειρεμένη πόλη, η μάγισσα.

ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙΡΟΥ – ΣΑΚΚΑΡΑ – ΜΕΜΦΙΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟ – ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Ημέρα 1η Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Αίγυπτο, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Άφιξη στο πολύβουο Κάιρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η ΚΑΙΡΟ

Η πρώτη ημέρα ξεκινάει με ξενάγηση στο Ισλαμικό Κάιρο. Η Ακρόπολη Σαλαντίν ήταν το ισχυρότερο κάστρο των πρώτων ισλαμικών χρόνων και αποτελείται από τρία τμήματα: το κάτω τείχος, το Ελ Αζάμπ (βορινό τείχος) και το Ελ-Ανκισαρίγια. Μέσα στον υπέροχο αυτό χώρο της Σιντατέλλας βρίσκεται και το φημισμένο για τη ροκοκό αρχιτεκτονική του, τζαμί του Μωχάμεντ Άλι, το οποίο επίσης θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου τη Μέμφιδα και τη Σακκάρα με την πρώτη κλιμακωτή πυραμίδα του Ζόσερ, η οποία είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Ακολουθεί γεύμα σε πολυτελές εστιατόριο του Καΐρου και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΚΑΙΡΟ

Αναχώρηση το πρωί με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη ξεκινώντας από τις κατακόμβες που είναι λαξεμένες σε βράχο σε τρία επίπεδα, το Πατριαρχείο και το σπίτι του Καβάφη. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας που αποτελεί ένα αριστούργημα μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Η ξενάγηση στην Αλεξάνδρεια ολοκληρώνεται με επίσκεψη στους βασιλικούς κήπους της Μοντάζα. Θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό, επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Μεταφορά στο Κάιρο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η ΚΑΙΡΟ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας αρχίζοντας από το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Θα δούμε να παρουσιάζεται μπροστά μας ένας πανάρχαιος πολιτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Θα συνεχίσουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια, αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο του Καΐρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Mετά το τέλος της ξενάγησης, ακολουθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΕΙΛΟΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για επίσκεψη στο Κοπτικό Μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε έργα τέχνης της πρώτης Χριστιανικής περιόδου. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην κρεμαστή εκκλησία, η οποία είναι κτισμένη πάνω σ’ ένα Ρωμαϊκό Πύργο και η θέα από εκεί είναι εκπληκτική. Πολύ κοντά της βρίσκεται ο ναός του Αγίου Γεωργίου κάτω από τον οποίο βρίσκονται κτισμένες επτά ακόμη εκκλησίες. Σημαντικότερες είναι της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Στέργιου, όπου λέγεται ότι έζησε κρυμμένη για αρκετό χρονικό διάστημα η Παναγία με το νεογέννητο Χριστό. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Φαραωνικό χωριό. Η ξενάγηση γίνεται σε πλοιάριο μέσα σε μια τεράστια έκταση στο Νείλο και το Κάιρο, και όλη η ιστορία της Αιγύπτου ξετυλίγεται μπροστά μας (τα σπίτια, η αγροτική ζωή των Αιγυπτίων, οι Φαραώ και τα παλάτια τους κ.λ.π). Όλα αυτά τα αναπαραστούν νέοι Αιγύπτιοι ηθοποιοί. Είναι ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε. Αμέσως μετά το τέλος αυτής της μικρής βόλτας με το πλοιάριο θα μεταφερθούμε σε πολυτελές εστιατόριο για να γευματίσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ

Ημέρα αναχώρησης. Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας στην Αθήνα.

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο / Κάιρο – Αθήνα
 • 5 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε αυστηρά επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό
 • Ξεναγήσεις Καΐρου και Αλεξανδρείας όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • 4 γεύματα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων Καΐρου – Αλεξανδρείας – Σακκάρας – Μέμφιδος και Χριστιανικού Καΐρου
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
 • Ελληνόφωνος ξεναγός (εκτός από την 5η ημέρα στο Κοπτικό και Φαραωνικό χωριό)
 • Μεταφορές
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Αιγύπτου
 • Φιλοδωρήματα
 • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο
Θα υπάρξει ενημερωτικό email.
Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Κάιρο

2019_btr