Εκδρομή στην Αίγυπτο και περιήγηση σε ΑΣΣΟΥΑΝ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ – ΛΟΥΞΟΡ – ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΧ

Ημέρα 1η Αθήνα – Κάιρο

Αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος για Ασσουάν μέσω Καίρου. Άφιξη στο Ασσουάν, την αφρικανική πολιτεία στην άκρη του Νείλου, 900 χιλόμετρα από το Κάϊρο, μια από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου. Παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους, μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Κρουαζιερόπλοιο, Νησί Φίλαε, Νείλος

Μετά το πρωινό μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο. Αρχή των ξεναγήσεων. Θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε τον ξακουστό ναό των Φυλών αφιερωμένο στην Ίσιδα. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει την ροή του Νείλου ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μας. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

Ημέρα 3η Κρουαζιέρα στο Νείλο

Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του «Θεού Νείλου». Καθώς σήμερα το πλοίο μας απομακρύνεται από την Νουβία με κατεύθυνση προς το Λούξορ, τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία, διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης.. Ο ναός του Κομόμπο, του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας δώσει τις δικές του ανεπανάληπτες εικόνες. Ο ναός του θεού ‘Ωρους, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Έσνα, το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στο Λούξορ.
Πρωϊνό, γεύμα, δείπνο , διανυκτέρευση στο πλοίο

Ημέρα 4η Ξεναγήσεις στη Δυτική όχθη του Νείλου, Καρνάκ

Άφιξη στο Λούξορ και αμέσως ξεκινάνε οι ξεναγήσεις στην δυτική όχθη, στις αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριώτερους αυτούς του Τουτ Ανχ Αμών, του Σέτι Α, Του Ραμσή β’, και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, τα δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Το απόγευμα ξενάγηση στο Καρνάκ με την Λεωφόρο των Σφιγγών.
Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 5η Λούξορ και Σάρμ Ελ Σέιχ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ και πτήση για Σαρμ Ελ Σέιχ.‘Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 6η Ελεύθερη ημέρα

Ημέρα ελεύθερη για να χαρείτε τον ήλιο και την Θάλασσα. Σας προτείνουμε εκδρομή στην Αγ. Αικατερίνη.

Ημέρα 7η Ελέυθερη ημέρα

Ημέρα ελεύθερη για να χαρείτε τον ήλιο και την Θάλασσα.

Ημέρα 8η Κάιρο – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καΐρου.

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα/Καϊρο – Κάιρο/Ασουάν – Λούξορ/Σαρμ – Σαρμ/Κάιρο/Αθήνα)
 • 1 διανυκτέρευση στο Ασουάν σε ξενοδοχείο επιλογής σας με πρωινό
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* με πλήρη διατροφή και εξωτερικές καμπίνες
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Σαρμ Ελ Σειχ σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή ή all inclusive ( ως τιμοκατάλογος )
 • Όλες οι ξεναγήσεις κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα (επισκέπτεσθε 3 τάφους του αρχαίου βασιλείου εκτός του τάφου του Τουτ Ανκ Αμμόν)
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ελληνόφωνος ξεναγός ή Ελληνόφωνος μεταφραστής στο Κάιρο , Αλεξάνδρεια και στην κρουαζιέρα . Χάρτες και ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Μεταφορές
 • Φόροι αεροδρομίων (220€)
 • Βίζα Αιγύπτου (30€)
 • Φιλοδωρήματα
Θα υπάρξει ενημερωτικό email.
Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Κάιρο

2019_btr