«EGYPTIAN SYMBOLS» – ταξιδιωτικό πακέτο σε «ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – 4ήμερη KΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ- ΣΙΝΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ»

Ημέρα 1η Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για Την Αίγυπτο , το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Άφιξη στις στο πολύβουο Κάϊρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η Αλεξάνδρεια

Μετά το πρωινό αναχώρηση το πρωί με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Άφιξη . Περνώντας πανοραμικά από την Ελληνιστική παροικία στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Αβερώφειο Ελληνικό σχολείο όπου δίπλα του στεγάζεται το Ελληνικό προξενείο, συνεχίζουμε με την κορνίς – παραλία της Αλεξάνδρειας- όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου 32 Km σε μήκος και όπου το τέλος της θα μας οδηγήσει στην παλιά τοποθεσία του φάρου της Αλεξανδρείας όπου σήμερα βρίσκεται το φρούριο του Κάιτ Μπάι ( ένας από τους πιο γνωστού Μαμελούκους ) . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη, τις κατακόμβες και το Πατριαρχείο. Στην συνέχεια θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εσωτερικού της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και τέλος επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ στην Μοντάζα.
Τέλος των ξεναγήσεων, επιστροφή στο Κάιρο για διανυκτέρευση

Ημέρα 3η Κάιρο

Μετά το πρωινό αρχίζουμε την ξενάγησή μας από το αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμυθήτου αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Στην συνέχεια γεύμα σε παραδοσιακό πολυτελές εστιατόριο και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη . Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ασουάν. Παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους , μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση

Ημέρα 4η Κρουαζιερόπλοιο και ξεναγήσεις στο Ασουάν

Μετά το πρωινό μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο για να αφήσουμε τις αποσκευές. Αμέσως ξεκινάμε τις ξεναγήσεις μας στο Ασουάν το οποίο βρίσκεται 900 χιλιόμετρα από το Κάϊρο και είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου. Θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε τον ξακουστό ναό της Ίσιδας. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει την ροή του Νείλου ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μας. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

Ημέρα 5η Κρουαζιέρα στο Νείλο

Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του « Θεού Νείλου ».
Καθώς σήμερα το πλοίο μας απομακρύνεται από την Νουβία με κατεύθυνση προς το Λούξορ , τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία, διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης.. Ο ναός του Κομόμπο, του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας δώσουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες.
Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Έσνα , το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφού. Ο ναός του θεού ‘Ωρους, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου.
Πρωϊνό, γεύμα, δείπνο , διανυκτέρευση στο πλοίο

Ημέρα 6η Κρουαζιέρα σρο Νείλο και Λούξορ

Άφιξη στο Λούξορ και αμέσως ξεκινάνε οι ξεναγήσεις στην δυτική όχθη , στις αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριότερους αυτούς του Τουτ – Ανχ – Αμών, του Σέτι Α, Του Ραμσή β’, και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, τα δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Το απόγευμα ξενάγηση στο Καρνάκ με την Λεωφόρο των Σφιγγών.
Γεύμα, δείπνο , διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 7η Κάιρο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ και πτήση για Κάιρο. ΄Αφιξη και άμεση οδική αναχώρηση για το Σινά. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η Μονή Αγίας Αικατερίνης

Μετά το πρωινό είστε ελεύθεροι να ξεναγηθείτε στους θησαυρούς της μονής της Αγίας Αικατερίνης από τους Έλληνες μοναχούς. Δείπνο και διανυκτέρευση.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ
Πολύ νωρίς το πρωί γύρω στις 02.00 όσοι θέλουν θα έχουν την δυνατότητα να ανέβουν στην Αγία Κορυφή με την βοήθεια των ντόπιων βεδουίνων που θα οδηγούν τις καμήλες ή τα άλογα. Γύρω στις 10.00 το πρωί επιστροφή σας από την Αγία κορυφή

Ημέρα 9η Κάιρο

Πρωϊνό. Οδική αναχώρηση για Κάιρο. Γεύμα καθ΄ οδόν πρός το Κάιρο Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο . Τακτοποίηση και διανυκτέρευση

Ημέρα 10η Κάιρο – Αθήνα

Μεταφορά στο Αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα διαμέσου Καίρου

 • Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα/ Καϊρο – Κάιρο / Ασουάν – Λούξορ/ Κάιρο/ Αθήνα )
 • (3) διανυκτερεύσεις στο Κάϊρο σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
 • (1) διανυκτέρευση στο Ασουάν σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό
 • (3) διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* με πλήρη διατροφή και εξωτερικές καμπίνες
 • (2) διανυκτερεύσεις στον ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά ή σε ξενοδοχείο της περιοχής με ημιδιατροφή
 • Ολες οι ξεναγήσεις κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα ( επισκέπτεσθε 3 τάφους του αρχαίου βασιλείου εκτός του τάφου του Τουτ –Ανκ – Αμμόν )
 • Γεύματα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων του Καϊρου – Αλεξανδρείας όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σε πολυτελή εστιατόρια
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός στο Κάιρο και Αλεξάνδρεια. και στην κρουαζιέρα όταν το γκρούπ είναι πάνω από 06 άτομα Ο Ελληνόφωνος ξεναγός δεν ακολουθεί στο Σινά. Η ξενάγηση της Μονής γίνεται από τους Έλληνες μοναχούς
 • Χάρτες και ενημερωτικά έντυπα
 • Μεταφορές
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Αιγύπτου 30 EURO
 • Φιλοδωρήματα 30 € ΠΛΗΡΩΤΈΑ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ
 • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο
Θα υπάρξει ενημερωτικό email.
Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Κάιρο
• Ή σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Οι ξεναγήσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν χωρίς ουδεμία παράλειψη των παραπάνω επισκέψεων.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και ως 11ημερο με 5ήμερη κρουαζιέρα και με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

2019_btr