Αεροπορική εκδρομή στο Άμστερνταμ
Ταξίδι στο Άμστερνταμ διάρκειας 5 ημερών

ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ –  HEINEKEN EXPERIENCE – ΜΑΡΚΕΝ – ΒΟΛΕΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΝΤΕΛΦ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ 

12 IOYNIOY

Ένα ταξίδι στις περίφημες Κάτω χώρες, με έδρα το Άμστερνταμ και επίσκεψη στα καλύτερα του μέρη. Πηγαίνουμε όμως και σε άλλες υπέροχες πόλεις γεμάτες ιστορία όπως η Χάγη και οι Βρυξέλλες. Με απευθείας πτήσεις για Αϊντχόβεν, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* και έναν Ιούνιο που αποτελεί ιδανική εποχή για αυτό το ταξίδι, είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε!

1η Μέρα | Πτήση για Αϊντχόφεν – Άμστερνταμ – Ξενάγηση πόλης – Canal Cruise

 

Συγκέντρωση στις 05.15 το πρωί στο αεροδρόμιο, τελευταίες οδηγίες για το ταξίδι και είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε για Αϊντχόφεν. Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Άμστερνταμ. Άφιξη και άμεση περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Ανάκτορο, ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας στην κεντρική πλατεία Νταμ. Αποτέλεσε βασιλική κατοικία για το Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική Βασιλική Οικογένεια. Η κεντρική πλατεία Νταμ που χτίστηκε το 1400, αποτελεί κομβικό σημείο της πόλης και το φημισμένο Ρέικσμουζεουμ (Εθνική Πινακοθήκη της Ολλανδίας) που βρίσκεται στον ίδιο χώρο είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία του Άμστερνταμ με σχεδιασμό και στυλ παρόμοιο του σταθμού Central. Το μουσείο περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα εκ των οποίον εκτίθενται μόνο τα οκτώ χιλιάδες. Επόμενος σταθμός η Οικία – Μουσείο του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη Ρέμπραντ. Θα επισκεφτούμε το Νομισματοκοπείο και το μέγαρο των Σιδηροδρόμων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από την γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Ελεύθερος χρόνος και επίσκεψη στο Heineken Experience που θα γνωρίσουμε την ιστορία της αγαπημένης μπίρας Amstel και Heineken καθώς πλέον είναι ίδια εταιρεία γιατί η οικογένεια Heineken αγόρασε την Amstel. Ελεύθεροι να περιπλανηθείτε στην πλούσια και ποικίλη αγορά  της πόλης. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την διάσημη περιοχή Red Light District που αποτελεί μέρος αυτού που κάνει διάσημο το Άμστερνταμ. Η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια γνωστή και ως De Wallen είναι μια συνοικία γύρω από το κανάλι Damrak με αρκετά μπαρ και club με παραστάσεις. Παρόλο που αυτή η περιοχή είναι αρκετά αστυνομευμένη, να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στα υπάρχοντα σας και σε επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν.  Αργότερα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης.

2η Μέρα | Άμστερνταμ – Mάρκεν – Βόλενταμ – Paard van Marken

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στα γραφικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, που έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και βρίσκονται στις όχθες της άλλοτε λιμνοθάλασσας Ζαιντερζεε. Στο Μάρκεν θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια βλέποντας το ρουστίκ λιμάνι μέχρι και τα αξιολάτρευτα ξύλινα σπιτάκια με ξυλοπόδαρα που έμειναν οι ψαράδες και χρησιμοποιήθηκαν επίσης για το κάπνισμα χελιών. Έπειτα θα επισκεφτούμε το Εργοστάσιο Ξύλινων Υποδημάτων για να μάθουμε πως ένα κομμάτι ξύλου από λεύκα μπορεί να γίνει ένα άνετο τσόκαρο. Το εργοστάσιο έχει και αναμνηστικά όπου μπορείτε να προμηθευτείτε για να θυμάστε την εμπειρία. Ακολούθως θα δούμε ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης τον φάρο Paard van Marken που χρονολογείται από το 1893. Στη συνέχεια επίσκεψη σε ένα μικρό σπιτάκι στο λιμάνι το Kijkhuisje Sijtje Boes το οποίο είναι ένα μικρό μουσείο από σουβενίρ. Το όνομα αυτού το πήρε από τον ιδρυτή Sijtje Boes που ήταν αυτός που έκανε το Marken τουριστικό προορισμό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βόλενταμ το οποίο είναι τόσο όμορφο που έχει ζωγραφιστεί από τους μεγάλους ζωγράφους Ρενουάρ και Πικάσο. Θα περιηγηθούμε στο κομψό λιμάνι που οδηγεί στα όμορφα ξύλινα σπιτάκια και σε αρκετά κανάλια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Άμστερνταμ.

3η Μέρα | Άμστερνταμ – Χάγη – Ντέλφτ – Ρότερνταμ.

 

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για την πόλη της <<Ειρήνης>>, την Χάγη. Στη Χάγη θα συναντήσουμε το επιβλητικό Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς και το Binnenhof το οποίο είναι ένα σύμπλεγμά κτιρίων που συμπεριλαμβάνει την Ολλανδική Βουλή. Το Binnenhof είναι δίπλα σε μια μικρή λίμνη που ονομάστηκε “Λίμνη δικαστηρίου” και είναι το σημαντικότερο σημείο της πόλης καθώς εκεί χτυπάει η καρδιά της πολιτικής της Χώρας. Στη λίμνη θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε ξεχωριστές φωτογραφίες και να δείτε όλες τις σημαίες των βασιλείων της ομοσπονδίας της Ολλανδίας. Ελεύθερος χρόνος και ακολουθώντας την πορεία του προγράμματος θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο Ντελφτ. Το Ντελφτ  ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπείς Ναούς. Γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας, με το ναό Oude Kerk με ύψος 75 μέτρα και πρόσβαση από μια πανέμορφη γέφυρα που περνάει μέσα από ένα από τα πολλά κανάλια του Ντελφτ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Oostpoort που υπήρξε μια από τις αρχικές οκτώ πύλες της πόλης, η οποία έχει απομείνει μέχρι και σήμερα. Το μοναδικό τοπίο στο Oostpoort σας δίνει την ευκαιρία να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Αργότερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα όμορφα κανάλια της πόλης φτάνοντας στην πλατεία Markt με το φανταστικό Δημαρχείο με τα μοναδικά κόκκινα παράθυρα. Ελεύθερος χρόνος και φύγαμε για Ρότερνταμ! Άφιξη στην πόλη του Ρότερνταμ, τεράστιας σημασίας λιμάνι και εμπορικό δίαυλο της βόρειας Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Άμστερνταμ.

4η Μέρα | Άμστερνταμ – Ελεύθερη μέρα

 

Πάρτε ένα καλό πρωινό και αξιοποιήστε τη μέρα σας με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε. Είναι τόσα αυτά που μπορείς να κάνεισ σε αυτή την πόλη που όσο χρόνο και να έχεις δεν φτάνει! ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία και να σας καθοδηγήσει.

5η Μέρα | Άμστερνταμ – Βρυξέλλες – Ουτρέχτη – Αϊντχόφεν – Πτήση επιστροφής.

 

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την υπέροχη πόλη των Βρυξελλών. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με την πανέμορφη πλατεία Γκραν Πλατς, μία από τις εντυπωσιακότερες της Ευρώπης, με αντίστοιχα εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις, σύμβολο της πόλης, το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί. Λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Ύστερα θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και σοκολάτα. Συνεχίζουμε για μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ολλανδίας την Ουτρέχτη. Άφιξη στην πόλη που φημίζεται για τα κανάλια της, τη μεσαιωνική παλιά πόλη και το παραμυθένιο κάστρο της Ντε Χάαρ. Επίσης θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό πύργο της Ουτρέχτης ο οποίος είναι ο ψηλότερος πύργος ναού στην Ολλανδία με ύψος 112,5 μ. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιου του Αϊντχόφεν για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

  • αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm)
  • διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
  • πρωινό καθημερινά
  • μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • συνοδός εκδρομής
  • ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα και δημοτικοί φόροι πόλεων

2022_ath