Αλσατία – Χαϊδελβέργη – Ρομαντικός δρόμος Γερμανίας – Λίμνη Κωνστάντζα

6 ημέρες

Αλσατία – Χαϊδελβέργη – Ρομαντικός δρόμος Γερμανίας – Λίμνη Κωνσταντια

28η Οκτωβρίου 2023 | 6 ημέρες

Αν αναρωτιέστε πόση ομορφιά μπορεί να κρύψει ένας προορισμός τότε θα πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι στην Αλσατία, τη Χαϊδελβέργη, το Ρομαντικό Δρόμο  και την Κωσταντια  !

Η μικρή αλλά εντυπωσιακή περιοχή της Γαλλίας είναι γεμάτη χρώματα, γεύσεις και εικόνες βγαλμένες από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Ζήστε την μοναδική ατμόσφαιρα του Στρασβούργου, με την κουκλίστικη παλιά πόλη με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Η Αλσατία είναι -ίσως- η πιο όμορφη και γραφική περιοχή της Ευρώπης! Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων της, που φιγουράρουν όλο και πιο συχνά στα ινσταγκραμικά προφίλ, απλών ταξιδιωτών αλλά και travel bloggers. Κλείστε συμμετοχή στο ταξίδι αυτό και ετοιμαστείτε για ένα γαλλικό road trip σε μεσαιωνικά χωριά, κάστρα, ποτάμια, κανάλια και ατέλειωτους αμπελώνες.

Ο δρόμος του κρασιού είναι η πιο γραφική διαδρομή στη Γαλλία και διασχίζει, σχεδόν, όλη την περιοχή της Αλσατίας. Ξεκινώντας από την κωμόπολη Marlenheim, ή αλλιώς την πύλη του Δρόμου του κρασιού της Αλσατίας, περνάει μέσα από 70(!) χωριά και διανύει 170 χλμ. προτού καταλήξει στον τελικό προορισμό, τη μικρή πόλη Thann. Στη διαδρομή θα επισκεφτούμε μερικές από τις πιο γραφικές πόλεις και χωριά όπως το Κολμάρ, το Ρικβίρ, το Ριμπωβιλέ, το Εγκισάιμ, και το Ομπερναί, ενώ θα χαθείτε στους ατέλειωτους αμπελώνες που υπάρχουν γύρω απ’ αυτά.

Η Ρομαντική οδός εκτείνεται σε μια διαδρομή 350 χλμ. περίπου που ξεκινά από το Βίρτσμπουργκ και κατεβαίνει μέχρι τις Άλπεις στην πόλη Φύσσεν. Πήρε αυτή την ονομασία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, από τους συμμάχους, για τα παραμυθένια τοπία, χαρακτηριστικά χωριά την αρχιτεκτονική, τις οχυρωμένες πόλεις και τα κάστρα. Στο πιο όμορφο κομμάτι αυτής της διαδρομής, θα επισκεφτούμε τα ξεχωριστής ομορφιάς χωριά Rotheburg od der Tauber και Dinkelsbuhl

Θα επισκεφτούμε επίσης την παλιά αυτοκρατορική πόλη στον ποταμό Μάιν – εξ ου και η πλήρης ονομασία της, Φρανκφούρτη του Μάιν. Υπάρχει μια ξεχωριστή βορειοαμερικανική γεύση, γεγονός που χάρισε στην πόλη τα προσωνύμια “Mainhattan” και “Chicago on the Main”, ενώ η παρουσία της παλιάς πόλης στο ιστορικό της κέντρο, δημιουργεί μια ξεχωριστή αντίθεση.

Η  Χαϊδελβέργη είναι μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Γερμανίας, χάρη στη γραφική τοποθεσία δίπλα στο ποτάμι, τα όμορφα παλιά κτίρια, τις γέφυρες και τα ερείπια του κάστρου που έχουν θέα στο κέντρο της πόλης.

Την τελευταία μέρα, η λίμνη Κωνστάντια στα σύνορα Ελβετία και Γερμανίας με την ομώνυμη πόλη, θα σας εντυπωσιάσει με την ομορφιά της και το μοναδικό Λιντάου θα σας μαγέψει με την ομορφιά του

Eλάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί μόνο εμείς σας προσφέρουμε..

 • Εκπληκτικά ωράρια πτήσεων με πρωινή αναχώρηση στις 10:00 και επιστροφή το απόγευμα για να απολαύσετε 6 ολόκληρες ημέρες ενός μοναδικού ταξιδιού
 • Απευθείας πτήσεις για Φρανκφούρτη και επιστροφή από Μέμιγκεν στη Βαυαρία για να αποφύγουμε περιττά χιλιόμετρα.
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στη Χαϊδελβέργη και δύο στο Στρασβούργο σε ξενοδοχεία 4*
 • Επίσκεψη στο διάσημο δρόμο του κρασιού της Αλσατίας και επίσκεψη στα ομορφότερα χωριά, όπως το Ομπερνέ, το Ρίκβιρ, το Εγκισάιμ και το διάσημο Κολμάρ.
 • Περιήγηση  στη πανέμορφη Χαϊδελβέργη, από τις ωραιότερες πόλεις της Γερμανίας.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο ομορφότερο τμήμα του Ρομαντικού Δρόμου της Γερμανίας για να επισκεφτούμε το πολυφωτογραφημένο Rothenburg Ob Der Tauber και το κουκλίστικο Dinkelsbuhl.
 • Επίσκεψη και περιήγηση  στο Φράιμπουργκ στη καρδιά του Μέλανα Δρυμού
 • Επίσκεψη και περιήγηση στη πόλη Κωνστάντια , στην ομώνυμη λίμνη και στο γραφικό Λιντάου  
 • Ξενάγηση Φρανκφούρτης κατά την άφιξη , την πρώτη μέρα
 • Αρχηγό – συνοδό, ,γνώστη των προορισμών

1η ημέρα: : ΠΤΗΣΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ στις 08.30 και επιβίβαση στο αεροσκάφος για την απευθείας πτήση για την Φρανκφούρτη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πανοραμική μας ξενάγηση. Αυτή η παλιά αυτοκρατορική πόλη στον ποταμό Μάιν – εξ ου και η πλήρης ονομασία της, Φρανκφούρτη του Μάιν – υπήρξε από καιρό σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κέντρο. Ο εντυπωσιακός ορίζοντας της Φρανκφούρτης, όπου κυριαρχεί το μεγάλο σύμπλεγμα πολυώροφων κτιρίων στην τραπεζική συνοικία, έχει μια ξεχωριστή βορειοαμερικανική γεύση, γεγονός που χάρισε στην πόλη τα προσωνύμια “Mainhattan” και “Chicago on the Main”. Θα γνωρίσουμε την ιστορία και τα σημαντικότερα μνημεία της πέμπτης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας, έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θα επισκεφτούμε το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης Römerberg, με τα μαγαζιά με ανοιχτή πρόσοψη, που κάποτε ήταν κοινά σε όλη την παλιά πόλη, και το Römer. Αυτό το σύμπλεγμα 11 ιστορικών κτιρίων μαζί αποτελούσε το Παλιό Δημαρχείο της μεσαιωνικής εποχής (Altes Rathaus), το οποίο ανακατασκευάστηκε πιστά το 1954. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η κομψή Imperial Hall (Kaisersaal), που κάποτε ήταν το σκηνικό υπέροχων συμποσίων. Άλλα αξιόλογα κτίρια στο Römerberg περιλαμβάνουν το Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus) που χρονολογείται από το 1908,  τη γοτθική εκκλησία του 14ου αιώνα του St. Leonhard και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Τέλος θα επισκεφτούμε την γέφυρα επί του ποταμού Μάιν με την ομηρική επιγραφή, από στίχο της Οδύσσειας.  Στη συνέχεια  σας προτείνουμε,  μια χαλαρωτική και γραφική κρουαζιέρα στο ποταμό Μάιντζ,  διάρκειας 50-60 λεπτών με σύγχρονα εκδρομικά σκάφη, που σας μεταφέρουν πάνω και κάτω από τον ποταμό Μάιν προς το δυτικό λιμάνι, περνώντας από τον εντυπωσιακό ορίζοντα της Φρανκφούρτης ή τις όμορφα διαμορφωμένες όχθες του Μάιν στο Gerbermühle, με μια παράκαμψη στη Φρανκφούρτη Osthafen. Είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστείτε από τη θέα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την μαγευτική Χαϊδελβέργη. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

2η ημέρα: ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 

Πλούσιο πρωινό και στη συνέχεια θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα μας στη παραμυθένια Χαϊδελβέργη. Είναι η έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου το οποίο δεσπόζει στον λόφο. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο που θεωρείται ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Γερμανίας με μήκος 1,6 χλμ. Θα θαυμάσουμε μεσαιωνικές και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος και αυτή των Ιησουιτών. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592, το παλιό πανεπιστήμιο της πόλης και την γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποιες από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε mini κρουαζιέρα στο ποταμό Νέκαρ για να θαυμάσετε τη πόλη μέσα από μια άλλη οπτική γωνία . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ROTHENBURG OB DER TAUBER – DINKELSBUHL

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση προαιρετικά  με σκοπό να γνωρίσουμε ένα από τις ομορφότερες διαδρομές της Ρομαντικής Οδού, με κορωνίδες τις πόλεις Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ και Ντίνκελσμπυλ. Η Ρομαντική οδός, ή Ρομαντικός Δρόμος, εκτείνεται σε μια διαδρομή 350 χλμ. περίπου που ξεκινά από το Βύρτσμπουργκ και κατεβαίνει μέχρι τις Άλπεις στην πόλη Φύσσεν. Πήρε αυτή την ονομασία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, από τους συμμάχους, για τα παραμυθένια τοπία, χαρακτηριστικά χωριά την αρχιτεκτονική, τις οχυρωμένες πόλεις και τα κάστρα. Φτάνουμε στο μοναδικό Ρότενμπουρκ ( Rothenburg ob der tauber ) , με τις χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες, μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας. Εδώ θα έχουμε ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης.  Συνεχίζουμε τη διαδρομή προς το Ντίνκελσμπυλ (Dinkelsbühl), μια ακόμη μεσαιωνική, οχυρωμένη πόλη με τάφρους και μεσαιωνικές πύλες. Ο Ναός του Αγ. Γεωργίου από τον 15 αιώνα είναι από τους παλαιότερους καλύτερα διατηρημένους στην Γερμανία. Μπροστά από την εκκλησία απλώνεται η Βάινμάρκετ, η κεντρική πλατεία με τα εντυπωσιακά σπίτια των εμπόρων κ.α. Ευτυχώς γλύτωσε κατά τον τριακονταετή πόλεμο και έκτοτε το γεγονός γιορτάζεται τον Ιούλιο με μια μεγαλοπρεπή παρέλαση την «Κίντερτσεχε». Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και το απόγευμα αναχώρηση για το επιστροφή μας στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΟ ΛΙΛ

 

Πρωινό και αναχωρούμε για την πόλη Μπάντεν – Μπάντεν. Είναι μια Καταπράσινη πόλη, κτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ.  που φημίζεται για τα θερμά Λουτρά της, που σώζονται από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Αξίζει να δούμε το Καζίνο για να θαυμάσετε το υπέροχο κτίριο . Θα συνεχίσουμε για το Στρασβούργο. Αμέσως με την άφιξή μας,  θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας, στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας. Το ιστορικό κέντρο, ονομαζόμενο “Petite France” (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρίστηκε ως “αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς” από την UNESCO το 1988.  Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 ένα από τα  παλαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Αξίζει να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι και τα βιτρό του 12ου αιώνα. Στην πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, άλλοτε οικία του αρχιεπισκόπου, που σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών, το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας και την οικία Καμερζέλ. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος στους πεζόδρομους της πόλης για καφέ ή φαγητό στα εξαιρετικά αλσατικά εστιατόρια. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ σας προτείνουμε εξερεύνηση της πόλης με πλοιάριοΈνας από τους πιο ρομαντικούς τρόπους να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης, διαπλέοντας τον ποταμό Ιλλ, σε μια κρουαζιέρα 75 λεπτών. Θα γνωρίσετε όλο το ιστορικό κέντρο, θα απολαύσετε πανοραμικά τα κτίρια της συνοικίας Petite France, τα παραδοσιακά σπίτια κατά μήκος του ποταμού, τις σκεπαστές γέφυρες, τη γερμανική συνοικία και τα εντυπωσιακά υπερσύγχρονα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου.

5η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ (ΟΜΠΕΡΝΕ – ΡΙΚΒΙΡ – ΕΓΚΙΣΑΙΜ – ΚΟΛΜΑΡ)

 

Πρωινό και μέρα  αφιερωμένη στον δρόμο του κρασιού. Πρώτη μας στάση το Ομπερνέ (Obernai) που βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους της αγίας Οντίλ, προστάτιδας της Αλσατίας. Η πόλη είναι γνωστή για τις πανέμορφες προσόψεις σπιτιών, το δημαρχείο και τον  χαρακτηριστικό πύργο που έχει απομείνει από το παρεκκλήσι της Παναγίας του 13ου αι. αλλά και το αναγεννησιακό  πηγάδι με τους έξι κουβάδες στολισμένο με λουλούδια. Συνεχίζουμε για το χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα και των τειχών που το περιβάλλουν. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων και φτάνουμε στο γραφικό χωριό Εγκισάιμ στη βόρειο – ανατολική Γαλλία. Το Εγκισάιμ που βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Με τα πόδια θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Στο τέλος αναχωρούμε για τη Γαλλική πόλη Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και πολυτελή εστιατόρια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.

6η ημέρα: ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΛΙΜΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ – ΛΙΝΤΑΟΥ- ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πλούσιο πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την καρδιά του μελανά δρυμού με αμέτρητες φυσικές ομορφιές, που δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για αμέτρητα παραμύθια των αδελφών Γκριμ για να καταλήξουμε στο πανέμορφο Φράιμπουργκ, εδώ που άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Καζαντζάκης. Άφιξη και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του Φράιμπουργκ με τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Θα θαυμάσουμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ου αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Στη συνέχεια  αναχώρηση για την περίφημη πόλη Κωνστάντζα, στις ό΄χθες της ομώνυμης λίμνης,  την οποία ίδρυσε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας  Κωνστάντιος Χλωρός .Η πόλη,  βρίσκεται στη νότια Γερμανία στη δυτική πλευρά της λίμνης Constance και συνορεύει επίσης με την Ελβετία και την Αυστρία. Η ιστορία της πόλης, είναι πάνω από 1.000 ετών και πολλά από τα κτίρια της παλιάς πόλης, έχουν τις ημερομηνίες κατασκευής τους κομψά επισημασμένες στην πρόσοψή τους. Το Konstanz είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στη Γερμανία επειδή κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου οι Σύμμαχοι αποφεύγουν να βομβαρδίζουν, καθώς ήταν πολύ κοντά στο ουδέτερο Kreuzlingen στην Ελβετία.Στην καρδιά της πόλης, βρίσκεται η αγορά (Marktstätte ). Εδώ θα βρείτε το αυτοκρατορική συντριβάνι ( Kaiser Brunnen ) με τέσσερις πρώην αυτοκράτορες, ένα παγώνι με τρία κεφάλια, με κάθε κεφαλή στεφανωμένο, καθώς και ένα χάλκινο άλογο.Πίσω από την πλατεία είναι το Konzilgebäude (αίθουσα συμβουλίου) που ανεγέρθηκε το 1388 ως αποθήκη. Τώρα είναι αίθουσα συναυλιών, με αγάλματα των ντόπιων Jan Hus και Count Ferdinand von Zeppelin να στέκονται δίπλα. Επίσης εκεί βρίσκεται ο όμορφα τοιχογραφημενος Hohenzollern Haus του 15ου αιώνα, ο Rathaus του 16ου αιώνα (δημαρχείο) και το Haus zum Rosengarten , κάποτε μεσαιωνικό συντεχνιακό κρεοπωλείο και τώρα μουσείο της περιοχής.

Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για τη γραφική Lindau, η μεγαλύτερη πόλη των βαυαρικών όχθεων της λίμνης της Κωνσταντίας. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι γνωστό για τον παλιό φάρο του, το μάνγκμπουργκ του 13ου αιώνα. Στα άκρα των εξωτερικών λιμενικών τειχών είναι τα πιο γνωστά ορόσημα του Lindau, το βαυαρικό λιοντάρι ύψους έξι μέτρων και ο νέος φάρος ύψους 33 μέτρων, και τα δύο που χρονολογούνται από το 1856 (ο τελευταίος προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη και τις Άλπεις). Η παλιά πόλη, έχει πολλά όμορφα διατηρημένα γοτθικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ σπίτια. Ιδιαίτερα ελκυστική είναι Maximilianstrasse, τον κεντρικό δρόμο, με τα διακοσμημένα πατρικιανά σπίτια, τις στοές, τις βρύσες και τις καφετέριες. Άλλα σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν το Παλιό Δημαρχείο χτισμένο το 1436 με την πολύχρωμη πρόσοψή του, και η Εκκλησία του Αγίου Πέτρου (Peterskirche), που ιδρύθηκε στα τέλη του 10ου αιώνα.  Αυτό όμως που είναι το καμάρι της πόλης και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες είναι το μικρό νησάκι όπου βρίσκεται και το ιστορικό κέντρο του Lindau. Καταλαμβάνει έκταση 680 στρεμμάτων και συνδέεται με το ηπειρωτικό μέρος με οδική γέφυρα αλλά και σιδηροδρομική γραμμή! Από το 1951 επίσης και κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκεί συναντήσεις όσων τιμήθηκαν με τα βραβεία Νόμπελ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την απευθείας πτήση επιστροφής.

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Ryanair από Θεσσαλονίκη
 • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο.

* Εφόσον επιθυμείτε ζητήστε μας τιμή για αποσκευή 20 κιλών.

 • Διαμονή για 5 διαν/σεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
 • Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ, καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος συνοδός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Εισιτήρια σε αξιοθέατα, κρουαζιέρες και προαιρετικές εκδρομές
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων
 • Φόροι Διελεύσεως κρατών – Checkpoint  35€ ανά άτομο
 • Ολοήμερη εκδρομή “Ρομαντικός δρόμος – Rothenburg Ob Der Tauber – Dinkelsbuhl” 40€ για τους ενήλικες – 20€ για παιδιά 2-16 ετών

2023_ath