Πάσχα στη Χίο
Χίος Fly & Drive

Πάσχα στη Χίο αεροπορικώς – Fly & Drive

Πάσχα στη Χίο σημαίνει και ρουκετοπόλεμος, ένα έθιμο που ξεκινά από την εποχή της Τουρκοκρατίας, “πόλεμος” ανάμεσα στην ενορία του Αγίου Μάρκου και στην ενορία της Παναγίας  Ερυθιανής. Οι δύο εκκλησίες είναι κτισμένες σε δύο αντικρινά υψώματα που απέχουν περίπου πεντακόσια μέτρα. Το θέαμα είναι μοναδικό…

1η ημέρα: ΧΙΟΣ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίο. Άφιξη,μεταφορα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για παρακολούθηση του Επιταφίου.

2η ημέρα: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (Τσεσμέ, Σμύρνη, Βούρλα)

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου, έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου για Τσεσμέ. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά  από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό τη Σμύρνη.  Ενδιάμεση στάση στα Βούρλα, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι του Γιώργου Σεφέρη. Άφιξη στην πόλη της Σμύρνης και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και γεύμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για Τσεσμέ (περιήγηση) και επιβίβαση στο πλοίο για Χίο στις 18.30. Άφιξη στο λιμάνι της Χίου. Το βράδυ μεταφορά στην περιοχή Βροντάδος για παρακολούθηση της Ανάστασης και των περίφημων πυροτεχνημάτων.

3η ημέρα: ΧΙΟΣ

Περιήγηση στη νότια Χίο, στα λεγόμενα Μαστιχοχώρια, όπου ευδοκιμεί η μαστίχα. Πρώτος σταθμός το Πυργί, το μεγαλύτερο από τα μεσαιωνικά χωριά της Χίου. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται η μεγάλη εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ο ναός των Αγίων Αποστόλων. Κατόπιν περνάμε από τους Όλυμπους, υστεροβυζαντινό οικισμό της Χίου, το μεσαιωνικό χωριό των Μεστών, που χτίστηκε πριν τον 11ο αιώνα από τους πειρατές. Στη μέση της πλατείας υψώνεται ο ναός του Μεγάλου Ταξιάρχη με το περίφημο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Στη συνέχεια φτάνουμε στο λιμάνι των Μεστών. Επόμενος σταθμός τα Αρμόλια, οικισμός με παράδοση στην κεραμοπλαστική. Κατά την επιστροφή προς την πόλη της Χίου, διασχιζουμε τον Κάμπο της Χίου, με τα παλιά αρχοντικά της περιοχής. Επιστροφή στα ξενοδοχεία περίπου στις 13.30, για συμμετοχή στο Πασχαλινό γεύμα για όσους το επιλέξουν.

4η ημέρα: ΧΙΟΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα. Ελευθερος χρονος στην πολη της Χιου.Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

  • Αεροπορικά εισιτήρια για Χανιά με επιστροφή
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Στην 5ημερη εκδρομή περιλαμβάνεται μια επιπλέον ελεύθερη ημέρα.
Η προαιρετικη εκδρομη στα παραλια της Μικρας Ασιας πραγματοποιειται το Μεγαλο Σαββατο.

2018_ath