Διάρκεια: 6ήμερη εκδρομή
Αναχωρήσεις: 27/01 & 17/02

Βουκουρέστι
Στο παρελθόν ήταν γνωστό σαν το μικρό Παρίσι της Ανατολής. Σήμερα, μπορεί ο χαρακτηρισμός αυτός να μην είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικός, το Βουκουρέστι όμως είναι μια σύγχρονη μητρόπολη, πεντακοσίων περίπου ετών, με πλούσια ιστορία. Σύμφωνα με τον μύθο, η πόλη του Βουκουρεστίου ιδρύθηκε από έναν βοσκό, ο οποίος ονομαζόταν «Bucur», που σημαίνει «χαρά». Ο ίδιος, «όνομα και πράμα», ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους τοπικούς εμπόρους. Οι ίδιοι, τιμής ένεκεν, έδωσαν το όνομά του στην πόλη.

Φρούριο Μπραν
Το φρούριο Μπραν (Κάστρο του Κόμη Δράκουλα) στη Ρουμανία είναι το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο προς πώληση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Forbes. Η αξία του εκτιμάται πάνω από τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, το φρούριο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρουμανία. Το φρούριο Μπραν χτίστηκε το 1212 και βρίσκεται στην πόλη Μπρασόφ. Τον 15ο αιώνα πέρασε στην κατοχή του πρίγκιπα Βλαντ Τέπες της Βλαχίας (πρόκειται για τον Βλαντ τον Ανασκολοπιστή, γνωστό και ως κόμη Δράκουλα). Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε τη γνωστή ιστορία τρόμο.

1η Αθήνα – Σόφια

Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της Λάρισας και συνεχίζουμε μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ – έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων – για τη ΣΟΦΙΑ, άφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Σόφια – Βέλικο Τάρνοβο – Βουκουρέστι

Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το VELIKO TARNOVO, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως πρωτεύουσας της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας που συχνά αναφέρεται ως «η πόλη των τσάρων». Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Βουκουρέστι – Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας της πόλης από το παλάτι της ‘Ανοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, όπου κυριαρχεί η χλιδή και η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτήν του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και τη στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Εκδρομή στα Καρπάθια

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Πρώτος σταθμός τα ΣΙΝΑΪΑ, για να δούμε το παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Ακολουθεί επίσκεψη στο φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΑ), ενώ αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι, για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Βουκουρέστι – Σαντάνσκι

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Σαντάνσκι. Συνεχίζουμε για να προσπεράσουμε τη Βουλγαρική πρωτεύουσα και να καταλήξουμε το βράδυ στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Σαντάνσκι – Αθήνα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη. Με το εντυπωσιακό δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το βράδυ.

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup. – 4*
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά & 5 δείπνα)
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής ευθύνης

  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

2018_jt