Γνωρίστε 3 πρωτεύουσες σε 1 εκδρομή
Οδική εκδρομή σε Βελιγράδι, Βιέννη και Ζάγκρεμπ διάρκειας 6 ημερών

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (625 χλμ.)

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας για σύνορα Ευζώνων. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε πανοραμική περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατέια Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΙΕΝΝΗ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε μέσω μιας ωραίας διαδρομής και περιφερειακά της Βουδαπέστης, για τη Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ επίσκεψη στην περίφημη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης και την κεντρική πλατεία Αγίου Στεφάνου.

3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την εορταστικά στολισμένη πόλη. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη.

4η ημέρα: ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΕΝΜΠΡOΥΝ – ZΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ – ΜELK – KOIΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ

Πρωινό και αναχώρηση για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ευρώπης, το περίφημο ανάκτορο του Σένμπρουν. Υπήρξε η θερινή κατοικία των Αψβούργων από τον 18ο αιώνα έως το 1918 και διαθέτει 1441δωμάτια με 139 μαγειρία. Δείτε τον εσωτερικό χώρο, περπατήστε στους μεγαλοπρεπείς κήπους και νιώστε πως είναι να ζεί κάποιος ως Αυτοκράτορας! Μέρος του Schönbrunn και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί ο παλαιότερος  ζωολογικός  κήπος  του κόσμου με περισσότερα από 700 είδη ζώων (κάποια προς εξαφάνιση) αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει πολιτισμό και φύση. Δείτε Pandas, τίγρεις της Σιβηρίας, ουραγκοτάγκους, ελέφαντες και βυθιστείτε στον Αμαζόνιο και την εμπειρία της τροπικού δάσους.  Για όσους δεν επιθυμούν την επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στην περίφημη κοιλάδα του Δούναβη. Θα ξεκινήσουμε κατά μήκος του ποταμού σε μια διαδρομή με γραφικά κρασοχώρια και καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς, διανθισμένους με θρύλους και παραδόσεις, για να φτάσουμε στην πόλη Κρεμς την παλαιότερη μεσαιωνική πόλη της κάτω Αυστρίας. Θα περπατήσουμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου και στη συνέχεια, ακολουθώντας τη ροή του ποταμού, θα διασχίσουμε την κοιλάδα Βαχάου, γνωστή για τα υπέροχα τοπία και τους απέραντους αμπελώνες της, για να φτάσουμε στο Μελκ με το περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα Βενεδικτίνων Μοναχών, πνευματικό λίκνο της Αυστρίας κατά τη διάρκεια της χιλιόχρονης ιστορίας του. Ξενάγηση στους χώρους του Αββαείου με κυριότερα αξιοθέατα: τη βιβλιοθήκη με τα δεκάδες χιλιάδες σπανιότατα βιβλία και χειρόγραφα, μία από τις εντυπωσιακότερες μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και την υπέροχη θέα στο Δούναβη από έναν εξώστη. Eπιστροφή στη Βιέννη.

5η ημέρα: ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ – ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΓΚΡΑΤΣ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια ημέρα γεμάτη όμορφα τοπία. Βόλτα στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα δάση, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και μετά θα περάσουμε από το Μάγιερλινγκ, με το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Θα δούμε το ιδιαίτερα γνωστό το καζίνο της πόλης από τα καλύτερα της χώρας, το μνημείο της πανώλης, το Δημαρχείο και το σπίτι όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την ενάτη συμφωνία,  ωδή στη χαρά. Επόμενη πόλη το Γκρατς, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας μετά τη Βιέννη. Η παλαιά πολη  είναι ένα από τα καλύτερα διατηρητέα κέντρα πόλεων στην κεντρική Ευρώπη και το 1999 προστέθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για τα σύνορα της Κροατίας και αργά το απόγευμα φτάνουμε στο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πρωτεύουσα της Κροατίας.

6η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Νωρίς το πρωί πρόγευμα στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση.Άφιξη στην πόλη μας αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Διαμονή σε  ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / επαγγελματικής ευθύνης

Είσοδοι μουσείων, δημοτικοί φόροι πόλεως και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

2018_ath