Το Βαραδέρο είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Καραϊβικής σήμερα. Βρίσκεται 140 χλμ ανατολικά της Αβάνα στο τέλος της Via Blanca, στην επαρχία Ματάνζας. Παρόλο που στη συγκεκριμένη θέση υπήρχε ένα Κουβανέζικο θέρετρο από το 1872, η διεθνής ανάπτυξη άρχισε το 1930, όταν η εκατομμυριούχος Αμερικανίδα χημική βιομήχανος, Irenee Dupont Nemours έχτισε εδώ μια μεγάλη έπαυλη, η οποία μεταξύ άλλων διέθετε γήπεδο γκόλφ, ένα μικρό αεροδρόμιο και ένα λιμανάκι για θαλαμηγούς. Το παράδειγμά της μιμήθηκαν κι άλλοι πλούσιοι Αμερικανοί κι έτσι το Βαραδέρο μετατράπηκε σιγά-σιγά σε «κρυψώνα» εκατομμυριούχων. Ακόμη και ο ηγέτης της Μαφίας του Σικάγο, ο Αλ Καπόνε συνήθιζε να περνά τις διακοπές του εδώ.

Τον Μάρτιο του 1959 όλες οι ιδιωτικές παραλίες έγιναν δημόσιες κι από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 το Βαραδέρο φιλοξένησε δεκάδες χιλιάδες Καναδών και δυτικοευρωπαίων τουριστών. Ένας στους τρεις τουρίστες που επισκέπτεται την Κούβα περνά τις διακοπές του στο Βαραδέρο. Τα τελευταία χρόνια, πολλές ξένες εταιρίες έχουν επενδύσει στην κατασκευή τεράστιων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων κατά μήκος της ανατολικής χερσονήσου. Το Βαραδέρο αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο, τη γαλαζοπράσινη θάλασσα, την κάτασπρη άμμο, που εκτείνεται για 20 χλμ στο βόρειο τμήμα του νησιού και φυσικά όλα όσα συνδυάζονται με αυτά (θαλάσσια σπόρ κ.α.).

Παρατηρήσεις

1) Οι τιμές ισχύουν από 02/01-31/10/2016
2) Επιλεγμένα ξενοδοχεία για όποια κατηγορία επιθυμείτε.Συμβουλευθείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο που βρίσκεται στα Links & πληροφορίες η στο πεδίο Τιμοκατάλογοι
3)Αναχωρήσεις με την Iberia μέσω Μαδρίτης καθημερινά για την Αβάνα.
4) Δυνατότητα ταξιδιού, με επιβάρυνση, και με την Swiss μέσω Ζυρίχης ή με την Air Canada
5) Στο ποσό των φόρων και επίναυλων περιλαμβάνεται και η βίζα Κούβας και η υποχρεωτική ασφάλιση.

Απαραίτητα

  • Διαβατήριο νέου τύπου με 6μηνη ισχύ.
  • Aσφαλιστήριο Συμβόλαιο Ταξιδίου για κάλυψη ιατρικών εξόδων στη Κούβα και Βίζα.

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με την Iberia μέσω Μαδρίτης για την Αβάνα με 2 διανυκτερεύσεις μέσα στην τιμή
  • Διαμονή: Διαμονή σε 3*,4* η 5* ξενοδοχεία (δείτε αναλυτικό τιμοκατάλογο)
  • Διατροφή: All Inclusive
  • Μεταφορές: Μεταφορές απο και προς το αερόδρόμιο της Αβάνας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

2017_cos