Mόναχο, Νυρεμβέργη, Ίνσμπρουκ, Κάστρο Νόισβανστάιν, Όμπεραμεργκάου, Γκάρμις Παρτενκίρχεν

Το ταξίδι Μόναχο Κάστρα Βαυαρίας Νυρεμβέργη είναι το must των ταξιδιών! Πόλεις-μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μακραίωνη ιστορία, μεγάλη παράδοση, τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γνωρίσουμε από κοντά τη Γερμανία. Σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης θα δούμε παλάτια, μεσαιωνικά κάστρα, πόλεις-ναούς και θα γνωρίσουμε το άλλο πρόσωπο της Γερμανίας που ξέρουμε. Θα περιηγηθούμε στην ιστορική Νυρεμβέργη, στο γραφικό Ίνσμπρουκ και στο επιβλητικό κάστρο Νόισβανστάιν, εικόνες που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθια.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια πτήσεων με AEGEAN AIRLINES
 • ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα με επίσκεψη και στην πανέμορφη Νυρεμβέργη
 • Κεντρικά ξενοδοχεία 4*sup EUROSTARS BOOK / COURTYARD MARRIOTT
 • Πλούσιο μπουφέ πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Εκδρομή στο πανέμορφο κάστρο Νόισβανστάιν / Ομπεραμεργκάου / Γκάρμις Παρτενκίρχεν
 • Εκτεταμένη ξενάγηση στην πόλη του Μονάχου
 • Δυνατότητα εκδρομής στο Ίνσμπρουκ και στην αίθουσα εκθέσεων Σβαρόφσκι
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ Αρχηγός / Επίσημος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Ημέρα 1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Mόναχο

Πρωινή απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραπόταμους του επάνω ρου του Δούναβη. Το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών. Είναι επίσης φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο, καθώς και μεγάλο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το ομώνυμο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, μουσεία και άλλα πολλά ανώτερα καλλιτεχνικά ιδρύματα. Άφιξη και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου. Η καρδιά της πόλης είναι η Μάριενπλατς που στολίζεται με το νέο και το ιστορικό δημαρχείο, όπως και με την εκκλησία Peterskirche, την πιο παλιά εκκλησία του ιστορικού κέντρου, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται φυσικά η εκκλησία Frauenkirche με τους πράσινους κρανοφόρους πύργους της. Αποτελεί το έμβλημα της πόλης, όχι μόνο οπτικά αλλά και ακουστικά: Η κωδωνοκρουσία της είναι ένας μοναδικός, ενθουσιώδης, διάχυτος ήχος. Θα δούμε ακόμη τις κεντρικές πλατείες Καρόλου και Μαξ Γιόζεφ, πολλά ιστορικά μπαρόκ κτίρια, όπως το δικαστικό μέγαρο, τα κυβερνεία, το ανάκτορο Ρέζιντεντς, τα νεοκλασικά κτίρια από την εποχή του Λουδοβίκου, όπως η Γλυπτοθήκη, το Μουσείο της Τροίας και οι Πινακοθήκες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια από τις φημισμένες τοπικές μπυραρίες που σερβίρουν εξαίσια μπύρα και γευστικά πιάτα συνοδεία μουσικής από ντόπιους μουσικούς με παραδοσιακές φορεσιές.

Ημέρα 2η: Mόναχο (εκδρομή στη Νυρεμβέργη)

Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Νυρεμβέργης. Η Νυρεμβέργη είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας και βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Πέγκνιτς (Pegnitz), σε απόσταση περίπου 140 χλμ., προς τα βόρεια, από το Μόναχο. Αναφέρεται συχνά ως «ανεπίσημη πρωτεύουσα» της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού έθνους, επειδή τα επονομαζόμενα Reichstag (αυτοκρατορικά συμβούλια) και τα δικαστήρια συνεδρίαζαν στο κάστρο της Νυρεμβέργης. Δύσκολα θα πιστέψει κανείς ότι η όμορφη μεσαιωνική αυτή πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους συμμάχους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη οικοδομήθηκε εκ νέου μετά από τον πόλεμο και αποκαταστάθηκε σε ορισμένο βαθμό η προπολεμική εμφάνισή της και ορισμένα από τα μεσαιωνικά κτίριά της. Μεταξύ του 1945 και του 1949 οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των Ναζί που συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και στο Ολοκαύτωμα, στη δίκη που έγινε γνωστή ως η δίκη της Νυρεμβέργης. Η πόλη επιλέχτηκε συμβολικά για την διεξαγωγή της δίκης αλλά και επειδή το δικαστικό της μέγαρο είχε υποστεί μικρές μόνον καταστροφές.

Η αναστήλωση του ιστορικού της κέντρου έγινε με απόλυτο σεβασμό στο μεσαιωνικό και αναγεννησιακό παρελθόν της χαρίζοντας στην πόλη την παλιά αίγλη της. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο που αρχιτεκτονικά θυμίζει παλάτι της ιταλικής αναγέννησης, το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα θαυμάσουμε τις γοτθικές και μπαρόκ εκκλησίες. Θα επισκεφθούμε τα υπέροχα καφέ του στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτς και θα γευματίσουμε κατ’ ιδίαν σε κάποιο από τα γραφικά εστιατόρια που υπάρχουν διάσπαρτα στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο Μόναχο.

Ημέρα 3η: Mόναχο (προαιρετική εκδρομή στο Ίνσμπρουκ – αίθουσες εκθέσεων Σβαρόφσκι)

Ημέρα στη διάθεσή σας. Προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στο Ίνσμπρουκ.

Το Ίνσμπρουκ είναι πόλη στη δυτική Αυστρία και πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Τυρόλου, της κυριότερης τουριστικής επαρχίας της Αυστρίας. Είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ζιλ και Ιν, στην ευρεία κοιλάδα μεταξύ των υψηλών βουνών Nordkette (Hafelekar, 2.334 μ.) στο βορρά, Patscherkofel (2.246 μ.) και Serles (2.718 μ.) στο νότο, γι’ αυτό και είναι διεθνώς διάσημο κέντρο χειμερινού αθλητισμού. Το όνομα της πόλης μεταφράζεται «γέφυρα πάνω στον ποταμό Ινν» (γερμ. Brücke = γέφυρα). Μάλιστα δύο φορές ήταν διοργανώτρια χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, το 1964 και το 1976. Η σημερινή μας εκδρομή θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα πιο γραφικά κομμάτια της Αυστρίας. Πανέμορφα γραφικά χωριά και πόλεις και υπέροχη φύση απλώνονται κατά μήκος της διαδρομής μας μέχρι το Ίνσμπρουκ. Πρώτη μας στάση στις αίθουσες εκθέσεων με τα περίφημα κρύσταλλα Σβαρόφσκι και ελεύθερος χρόνος για τις αγορές σας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Ίνσμπρουκ για να περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο για να θαυμάσουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου, την αψίδα του Θριάμβου και τη Χοφκίρχε, την εκκλησία της αυλής που ήταν αρχικά μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού, πλαισιωμένο από επιβλητικά αγάλματα. Θα δούμε ακόμη το Στάτουρμ, πύργο του 14ου αιώνα, δίπλα στο Παλαιό Δημαρχείο. Η σημερινή αναγεννησιακού ρυθμού μορφή του χρονολογείται στα 1560. Έχει ύψος 56 μ. και προσφέρει ωραία θέα στην πόλη. Επίσης θα δούμε το Γκόλντενες Νταχλ, το σύμβολο του Ίνσμπρουκ, τη Χρυσή Στέγη που είναι ουσιαστικά ένα προεξέχον παράθυρο που πρόσθεσε το 1500 ο Μαξιμιλιανός Α’ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην παλιά κατοικία του Φρειδερίκου Γ’, καλυμμένο με 2.657 επίχρυσα χάλκινα πλακίδια. Όλα τα ιστορικά σημεία της πόλης αποπνέουν τη μαγεία μιας άλλης εποχής. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο.

Ημέρα 4η: Mόναχο (κάστρο Νοισβανστάιν– Όμπεραμεργκάου – Γκάρμις Πάρτενκίρχεν)

Σήμερα θα απολαύσουμε μια μοναδική εκδρομή. Πρώτος σταθμός της σημερινής μας εκδρομής το παραμυθένιο κάστρο Νόισβανστάιν, το πιο φημισμένο επίτευγμα του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου Β’. Το κάστρο δεσπόζει στο μέσο ενός επιβλητικού τοπίου σε υψόμετρο 965 μ. και καθηλώνει με την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπεια των εσωτερικών του χώρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μοναδική βαυαρική πόλη Όμπεραμεργκάου με τα ζωγραφισμένα σπίτια και το ιδιαίτερο βαυαρικό χρώμα. Η πόλη είναι γνωστή για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια προς τιμή τάματος για την αναχαίτιση της πανούκλας στην κεντρική Ευρώπη. Τέλος, θα δούμε το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο της Γερμανίας, το Γκάρμις Πάρτενκίρχεν στους πρόποδες των γερμανικών άλπεων, με τα γραφικά δρομάκια του και τους υπέροχους κήπους του, όπου πραγματοποιούνται υπέροχες συναυλίες κλασσικής μουσικής το καλοκαίρι. Είναι βέβαιο πως θα εντυπωσιαστούμε από την υπέροχη τοποθεσία του και την εξαίρετη γραφικότητά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5η: Μόναχο / Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines. Απευθείας πτήση.
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: όπως περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός αρχηγός / επίσημος ξεναγός
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια : 4* κεντρικά ξενοδοχεία: COURTYARD MARRIOTT CITY CENTER, EUROSTARS BOOK ή παρόμοια

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.

2017_cos