Η Κένυα είναι η πιο ελκυστική χώρα της ανατολικής Αφρικής. Εκεί ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις αυθεντικότερες όψεις της αφρικανικής ζωής. Με οδικό δίκτυο αρκετά καλό και με οργανωμένα εθνικά πάρκα, φαντάζει πραγματικά ως το ιδανικότερο μέρος για να επισκεφθεί κανείς την μαύρη Αφρική, να φωτογραφήσει ζώα και να δει από κοντά φυλές, χωρίς να θυσιάσει την άνεση, την καλοπέραση και το καλό φαΐ.

Ημέρα 1: Αθήνα – Ναιρόμπι

Αναχώρηση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, και άφιξη την επομένη στο Ναϊρόμπι.

Ημέρα 2: Ναϊρόμπι- Πάρκο Αμπερντάρες (180 χλμ)

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Κένυας και, αφού ξεκουραστούμε στο σαλόνι υποδοχής του αντιπρόσωπου μας στο αεροδρόμιο, ξεκινάμε οδικώς με τα ειδικά διαμορφωμένα τζιπ, για το Εθνικό πάρκο Αμπερντάρες βόρεια της αφρικάνικης σαβάνας. Μια διαδρομή που διασχίζει πλούσιες περιοχές αγροτικής έκτασης. Θα φτάσουμε πάνω στην ώρα για το μεσημεριανό μας στο ξενοδοχείο έξω από το πάρκο. Μετά το μεσημεριανό μας μπαίνουμε μέσα στο πάρκο με τα ειδικά τζιπ και χωρίς τις βαλίτσες μας αλλά μόνο με ένα σακίδιο για την διανυκτέρευση. Οι βαλίτσες παραμένουν και τις παραλαμβάνουμε την επομένη ημέρα. Αφού τακτοποιηθούμε στο Treetops η ημέρα είναι ελεύθερη για να παρακολουθήσουμε από ψηλά τα άγρια ζώα που επισκέπτονται το νερό για να ξεδιψάσουν, δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 3: Πάρκο Αμπερνάρες- Λίμνη Νακούρου και Λίμνη Ναϊβάσα (180 χλμ)

Νωρίς το πρωί μεταφορά για το εξωτερικό ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Αφού πάρουμε και τις βαλίτσες μας μας ξεκινάμε, μέσω του Rift Valley, του μεγαλύτερου ρήγματος γης στον κόσμο με την φαντασμαγορική θέα του βουνού Longonot, για την Λίμνη Νακούρου με τα χιλιάδες πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο, τακτοποίηση στο επιλεγμένο μας λότζ για φαγητό και ξεκούραση. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για σαφάρι στην λίμνη με τα σπάνια είδη πουλιών και ζώων και την δυνατότητα για παρακολούθηση των μαύρων ρινόκερων. Επιστροφή στο λότζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Λίμνη Ναιβάσα –Πάρκο Μασάι Μάρα (260 χλμ).

Πρωινό και αναχωρούμε για το εθνικό πάρκο των Μασάι Μάρα, το πλουσιότερο στον κόσμο με άγρια ζώα. Άφιξη στο λότζ, τακτοποίηση και μεσημεριανό. Το απόγευμα σαφάρι όπου θα συναντήσουμε ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, λιοντάρια, ρινόκερους και πολλά άλλα. Το βραδύ δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Μασάι Μάρα

Την ημέρα αυτή υπάρχουν δύο προτάσεις. Είτε μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή σε ένα εξαίσιο πρωινό φωτογραφικό σαφάρι με αερόστατο πάνω από το πάρκο με το πρωινό μας σε μικρό καλάθι, είτε να πάμε για πολύ πρωινό φωτογραφικό επίγειο σαφάρι και πρωινό στο λότζ. Μετά το μεσημεριανό άλλο ένα σαφάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 6: Πάρκο Μασάι Μάρα – Ναϊρόμπι (300 χιλ)

Μετά το πρωινό μας μεταφορά πίσω στο Ναϊρόμπι με άφιξη στο ξενοδοχείο το μεσημέρι. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο παραδοσιακό εστιατόριο Καρνιβόρε που έχει ψηφιστεί μέσα στα 10 καλύτερα του κόσμου.

Ημέρα 7: Ναιρόμπι-Αθήνα

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην πρωτεύουσα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την διεθνή πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, παίρνοντας μαζί μας αξέχαστες εντυπώσεις.

Ημέρα 8: Αθήνα

Αφιξη στην Αθήνα.

Παρατηρήσεις

Ελάχιστη Συμμετοχή: 4 άτομα.

Απαραίτητα

Διαβατήριο 6 μηνης ισχύς

Σας προτείνουμε

Φάρμακα για ελονοσία και κίτρινου πυρετού.

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή: Ξενοδοχείo 5* στο Ναϊρόμπι & 4* Lodges στο σαφάρι
  • Διατροφή: Πλήρη διατροφή στο σαφάρι. πρωινο και ένα δείπνο στο Ναϊρόμπι
  • Μεταφορές: Με ιδιωτικό αυτοκίνητο από και προς το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Αγγλόφωνος οδηγός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

2017_cos