3,4 ΗΜΕΡΕΣ από 139 € ΟΔΙΚΩΣ

1η Μέρα: Θεσσαλονίκη – Μέτσοβο – Κέρκυρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί . Στάση στο Μέτσοβο για καφέ και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης . Συνεχίζουμε για Ηγουμενίτσα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο μας με προορισμό την Κέρκυρα. Μετά την άφιξη μας θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές του ιστορικού κέντρου της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε μαγαζί με ζωντανή μουσική .

2η Μέρα: Αχίλλειο – Αγ. Σπυρίδωνας – Εβραϊκή Συναγωγή – Ενετικό Πηγάδι

Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Γαστούρι όπου θα ξεναγηθούμε σε μία από τις σημαντικότερες βασιλικές επαύλεις το Αχίλλειο. Χτίστηκε το 19o αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστή ως Σίσσυ. Συνεχίζουμε για το ιστορικό κέντρο της πόλης . Περνώντας από τα όμορφα καντούνια βλέπουμε την εβραϊκή συναγωγή , το φημισμένο ενετικό πηγάδι στην πλατεία κρεμαστής περιτριγυρισμένο από γραφικά ενετικά κτίσματα που η ομορφιά τους διατηρείτε ακόμα και σήμερα. Η ξενάγηση μας καταλήγει στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα η ιστορία του ναού και ο βίος του Αγίου εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για φαγητό και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , ξεκούραση και δείπνο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για παρακολούθηση εκδηλώσεων.

3η Μέρα: Παλαιοκαστρίτσα – Καρναβαλική Παρέλαση Βενετσιάνικων Στολών

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας και το μοναστήρι της Παναγίας. Το πρώτο κτίσμα δημιουργήθηκε το 1228 ενώ την τελική του μορφή με διάφορες προσθήκες όπως η βόρεια είσοδος την πήρε το 1722. Δίπλα στην μονή θα δούμε ένα μικρό μουσείο με παλαιά θρησκευτικά κειμήλια και αλλά διαφορετικού ενδιαφέροντος εκθέματα όπως οστά φάλαινας. Στην περιοχή επίσης δεσπόζει και ένα παλαιού τύπου ρώσικο κανόνι με το οικόσημο των Ρομανώφ που θυμίζει την παρουσία των Ρώσων το 1799.Στην συνέχεια αναχωρούμε για το κέντρο της πόλης ώστε να απολαύσουμε την καρναβαλιστική παρέλαση με εντυπωσιακές βενετσιάνικες στολές. Ελεύθερος χρόνος.Eπιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για διασκέδαση .

4η Μέρα: Kέρκυρα – Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για την περιοχή Κανόνι θα απολαύσουμε τον καφέ μας βλέποντας την μαγική θέα με το Ποντικονήσι. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο μας. Άφιξη Ηγουμενίτσα και μεταφορά στα Ιωάννινα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Στην συνέχεια αναχώρηση για Θεσσαλονίκη και άφιξη το βράδυ.

2018_her